Quizvragen sport

782 resultaten

De klassieke oudheid is natuurlijk niet te verwarren met een klassieker in de Belgische voetbalcompetitie, alhoewel: brood en spelen. In de Spaanse voetbalcompetitie is “El Clásico” een klassieker tussen twee Spaanse topclubs. Welke deze twee topclubs zijn zal U misschien wel weten. Maar weet U ook welke van de twee clubs de meeste overwinningen haalde in dit duel sinds 2000? Welke ploeg won El Clásico het meest in dit millennium?

Goed zo !

Voor spelers van wie het contract afgelopen was, kon niet langer een transfersom gevraagd worden. Ook beperkingen van het aantal buitenlandse spelers werd opgeheven voor zover het spelers uit EU-landen betrof. Dankzij welke uitspraak van het Europese Hof van Justitie uit 1995 hebben de spelers meer rechten?

Goed zo !

Reeks 3, vraag C: Wie zien straks een fragment van een voormalig Italiaans wielrenner. Wat is de naam van deze man die uit het dak gaat na de overwinning van Matteo Trentin?

Goed zo !
Quizvraag Snooker 3301

Reeks 3, vraag B: Deze Mark Shelby behaalde in mei 2017 zijn derde wk-titel in snooker. Het allereerste wereldkampioenschap snooker werd georganiseerd in 1969 in Londen althans in het moderne tijdperk . Sinds 1977 tot op heden wordt het echter altijd in dezelfde Britse stad georganiseerd. De welke?

Goed zo !
Quizvraag Stadion 3300
© Martijn Mureau

Reeks 3, vraag A: Enkele weken geleden werd de nieuwe tribune van Royal Antwerp football Club opgeleverd. Dit voor een groot deel te danken aan hun nieuwe geldschieter Paul Gheysen, de sterke man achter Ghelamco. Wat is de naam van het stadion van 'Den Antwerp'?

Goed zo !

Europees hebben de Belgische ploegen er geen topjaar (2017) op zitten. Maar toch kon zulte Waregem bij onze noorderburen enkele puntjes sprokkelen. We zien hier de uitslag van de heenwedstrijd. Wie was de tegenstander?

Goed zo !

Op 2 mei 2016 gebeurde het onwaarschijnlijke: Leicester werd kampioen in de Engelse voetbalcompetitie. Daardoor moest voetballegende Gary Liniker zijn belofte nakomen en zijn voetbalprogramma presteren in zijn ondergoed. Maar wat is de naam van zijn TV show?

Goed zo !

6 dagen pintjes gecombineerd met een beetje wielrennen. Dit kan niet anders dan de zesdaagse van Gent zijn. Ondanks de afwezigheid van Iljo Keisse was het dit jaar terug een top editie. Welk duo won overtuigend die zesdaagse bij de mannen?

Goed zo !

Deze Belgische atlete legt zich toe op de middellange en lange afstand in het veldlopen. Zij veroverde onder meer drie Belgische en één Europese titel bij de U23 in deze discipline. In 2016 werd ze nog verkozen tot Belgische sportbelofte. Graag haar naam.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een term uit het schaken waarbij een pion een andere pion kan 'slaan'. Normaal kunnen 2 pionnen elkaar aanvallen wanneer ze diagonaal tegenover elkaar staan maar wanneer 1 van de 2 twee velden vooruit gaat vanuit de uitgangsstelling kan de andere hem aanvallen alsof hij maar 1 veld vooruit gegaan was.

Goed zo !
Quizvraag Tour de France Wielrennen 3224

Welke wielrenner kwam door een aanrijding met een auto van de Franse televisie tijdens de tour van 2011 ongelukkig in de prikkeldraad terecht. Hij slaagde er nog in de rit uit te rijden en aan het eind van de dag samen me Flecha de prijs voor de strijdlust in ontvangst te nemen.

Goed zo !

In april 2017 werd de spelersbus van een Duitse voetbalploeg getroffen door drie explosieven op weg naar hun kwartfinale in de Champions League tegen A.S. Monaco. De wedstrijd werd hierdoor één dag uitgesteld. Over welke Duitse voetbalploeg hebben we het hier?

Goed zo !

De Neanderthalers blijken toch niet helemaal uitgestorven als we de capriolen van de moderne gladiatoren bekijken, de zo genoemde cage fighters. Fight of the century van dit jaar (2017) was het treffen tussen de gepensioneerde geldwolf ‘Floyd (Money) Mayweather en deze Ierse straatvechter, graag zijn naam.

Goed zo !

De Noorse kunstschaatser Paulsen voerde deze sprong als eerste uit in 1882. Het is de enige sprong waarbij voorwaarts wordt afgezet. Wij willen graag de voornaam van Paulsen, tevens de naam van de sprong. U ziet nu een voorbeeld van hoe het moet.

Goed zo !

Deze Antwerpse is de meest succesvolle Belgische boksster uit de jaren ‘90. Als superlichtgewicht werd ze in die periode acht keer wereldkampioen, waarvan twee keer in het kickboksen. Op vandaag is ze niet meer actief in het profcircuit, maar runt ze wel nog boksclub ‘the Buldoggs’. Wat is haar naam?

Goed zo !