Quizvragen sport

782 resultaten

We zijn op zoek naar de naam van deze variatie op de squat waarbij de push up en een sprong onderdeel van de oefening zijn. Bij het uitvoeren train je je benen, armen, borst, rug en buikspieren. Een full body work-out bijna. Wat is de naam van deze fitness oefening?

Goed zo !

Het EK voetbal in 1984 werd gewonnen door Frankrijk. België verloor in de groepsfase kansloos tegen het gastland met 5-0. 3 doelpunten werden gemaakt door de uiteindelijke topschutter van dat tornooi. Wie was dat? Hij was tussen 2007 en 2015 voorzitter van de UEFA.

Goed zo !
Quizvraag Zeilen 5133
© Emma Plasschaert

Vorig jaar (2018) werden heel wat Belgen wereldkampioen. Nina Derwael, Nicky Degrendele, de nationale hockeyploeg en nog vele meer. In het zeilen hadden we ook een Belgische kampioene. Welke West-Vlaamse zeilster pakte de wereldtitel in de zogenaamde Laser Radial-klasse?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 5132
© Benoît Prieur

De Olympische wegrit bij de mannen in 2012 in Londen werd gewonnen door Aleksander Vinokourov. Niet geheel onomstreden was de sprint tegen één man, die toevallig op het moment van de sprint de verkeerde kant uitkeek, waardoor Vinokourov gemakkelijk won. Welke renner liet hierdoor zijn bankrekening spijzen en werd tweede?

Goed zo !

Op de olympische winterspelen van Saltlake in 2002 werd een onwaarschijnlijke gouden medaille gewonnen op de 1000 meter shorttrack. Zijn eerste ronde won hij overtuigend, maar in de tweede ronde was hij op papier kansloos. Echter na een valpartij en diskwalificatie van twee concurrenten kon hij doorgaan naar de halve finale. In de halve finale gaan vlak voor de finish opnieuw 2 concurrenten onderuit. In de finale ligt hij een halve bocht achter, maar als opnieuw in de laatste bocht de vier andere finalisten onderuit gaan, glijd onze man rustig als eerste over de finish en behaalt hij goud. Wie is deze Australische geluksvogel?

Goed zo !
Quizvraag Sport 5130

Caitlyn Jenner, centraal figuur in de realityreeks “keeping up with the Kardashians” was in een vorig leven ook atleet. Alleen deed zij toen mee als man. Hij deed het lang niet slecht met 3 wereldrecords en één olympische medaille op de Tienkamp. Wat was de oorspronkelijke voornaam van Caitlyn Jenner voor haar geslachtsoperatie?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 5122

Emiliano Sala, de Argentijnse voetballer, was op 21 januari van dit jaar onderweg naar zijn nieuwe Engelse ploeg Cardiff City, toen het privévliegtuig boven Het Kanaal in de problemen kwam en neerstortte. Enkele dagen later pas werd zijn lichaam teruggevonden. Maar welke Franse ploeg had zonet deze aanvaller getransfereerd naar Cardiff?

Goed zo !

Welke Noorse stad was de organiserende stad van zowel de Olympische Winterspelen van 1994 en het Junior Eurovisiesongfestival van 2004?

Goed zo !

De persoon die we zoeken is afkomstig uit een modaal Nederlands arbeidersgezin. Na de verkoop van zijn asbestsaneringsbedrijf werd hij manager van de toenmalige Belgische veldritploeg Telenet-Fidea. In 2011 ging hij met pensioen. We zullen hem herinneren als een persoon die nooit een blad voor de mond nam en op zijn eigengerijde wijze de cross een complete metamorfose liet ondergaan van volkssport tot miljoenenbusiness. Wat is de naam van deze Nederlandse manager?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een discipline binnen de paardensport. Het is een combinatie van turnen, ballet, acrobatie en choreografie op de rug van een paard dat vastgemaakt aan een lange lijn in een cirkel rondloopt. Het wordt in groep, in duo of solo beoefend. Er worden al jaren EK’s en WK’s georganiseerd in deze discipline, maar in Vlaanderen staat het nog maar in zijn kinderschoenen. Welke specifieke discipline in de paardensport zoeken wij?

Goed zo !

Onze landgenoot Thierry Neuville startte zijn carrière tijdens het wereldkampioenschap rally in 2009 bij Citroën. Zowel in 2016, 2017 en 2018 werd hij 2 de in de eindstand van het WRC, telkens na de Fransman Sebastien Oger. Voor welk automerk verdedigt hij echter al sinds 2014 de kleuren?

Goed zo !

Bart Swings behaalde een zilveren medaille op de massastart tijdens de voorbije winterspelen in PyeonChang. Maar in welke sporttak heeft Bart Swings, EK’s en WK’s samengeteld, al meer dan 40 medailles behaald?

Goed zo !
Quizvraag Zeilen 5057
© Etnoy

In welke zeilklasse werd onze landgenote Emma Plasschaert in 2018 wereldkampioene, iets wat ons ander zeilicoon, Evi van Acker, in haar carrière nooit heeft kunnen bereiken?

Goed zo !

Welke Belg won, samen met voormalig inwoner van Nijlen, Thomas Pieters, vorig jaar (2018) in Melbourne de World Cup of Golf?

Goed zo !

Onze “Belgian tornados”, de herenestafetteploeg 4 maal 400 meter, behaalden in 2018 goud tijdens het EK-atletiek in Berlijn. Een fantastische prestatie natuurlijk, maar dit overschaduwde wel de eveneens knappe vierde plaats van hun vrouwelijke tegenhangers. Wat is de naam waaronder de Belgische vrouwenestafetteploeg 4 maal 400 meter gekend is?

Goed zo !