Quizvragen sport

782 resultaten

Quizvraag Formule 1 5307
© AngMoKio

De drievoudig F1-wereldkampioen Nikki Lauda is overleden op 70-jarige leeftijd. Hij overleefde in 1976 een horrorcrash waarbij hij bijna levend verbrandde. Op welk circuit vond deze crash plaats?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 5297
© Nicola

We zoeken een sportman van deze kanten. De Gentenaar begon zijn carrière op de piste en maakte daarna ook in het baanwielrennen furore. Hij groeide vooral uit tot knecht in de klassiekers, al waagt hij ook af en toe zelf zijn kans met succes. Welke wielrenner in dienst van Quickstep-Deceuninck zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Sport 5268
© Nationaal Archief Fotocollectie Anefo

Op de foto zien we de speler die in het jaar 1976 de Gouden Schoen won, dus één jaar later dan de eerste buitenlander die ooit deze prijs in ontvangst nam. Welke speler van o.a. Club Brugge, Anderlecht en Toulouse zien we hier?

Goed zo !
Quizvraag Sport 5267
© Glorious 93

De kampioenenkoning van België heeft niet het beste jaar achter de rug. In de jaren negentig en nillies ging het Anderlecht beter voor de wind. Onder aanvoering van deze Zweed werd het zes maal Belgisch kampioen. Daarvoor ontving hij in 1993 en 1997 ook de gouden schoen.

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Gouden Schoen 5266
© Peters, Hans

De Gouden Schoen wordt sinds 1954 uitgereikt aan de beste mannelijke speler in de Belgische competitie. In 1975 ging deze schoen voor het eerst naar een buitenlander die toen speelde bij RWDM. Hoe heet deze voetballer?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen Tour de France 5263
© Eric Koch

Wie is mogelijks de grootste pineut uit de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk en wordt algemeen beschouwd als de eeuwige tweede omdat hij in vele wedstrijden net naast de hoofdprijs greep. Hij is tevens de schoonvader van Adrie vanderpoel en dus ook de grootvader van Mathieu Vanderpoel? Wie is deze eeuwige tweede?

Goed zo !

Bij deze balsport worden punten gescoord door heen en weer te lopen over de pitch. Het is een teamsport waarin om beurt het ene team eerst gooit en het andere team slaat. Afhankelijk van de soort wedstrijd speelt men tot een afgesproken aantal overs of wickets. Als beide teams geslagen en gegooid hebben is het team met de meeste runs de winnaar.

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 5221
© Soccer ru

De volledige naam van deze verdediger is Képler Laveran Lima Ferreira, hij speelde maar liefst 10 jaar voor Real Madrid, heeft heel wat titels op zijn erelijst staan. Hij staat op plaats 9 van de 11 smerigste voetballers aller tijden… wat niemand zal verbazen want deze speler heeft genoeg rode kaarten gepakt in zijn carrière die trouwens nog niet voorbij is.. Nu speelt hij terug bij de club die hem quasi bekend heeft gemaakt … Porto. Wat is de voetbalnaam van deze verdediger?

Goed zo !
Quizvraag Italië Motorcross 5204
© motoracereports

Hier zoeken we een Italiaanse snelheidsduivel die net als zijn vader een motorcoureur was. De persoon die we zoeken, die ook al eens de bijnaam the Doctor kreeg, kwam al op 2-jarige leeftijd voor de eerste keer in contact met motorfietsen. Deze kleurrijke Italiaan heeft maar liefst 9 wereldtitels en 115 Grand Prix-overwinningen op zijn naam en behoort daarmee tot één van de succesvolste motorcoureurs ooit. Weten jullie wie we zoeken?

Goed zo !
Quizvraag Stadions 5202
© Sir48

In 2017 werd het stadion van Tottenham Hotspurt gedeeltelijk gesloopt. Hierna speelde de club eventjes in het Wembley stadium, maar in oktober 2018 kon Tottenham opnieuw terecht in hun eigen stadium. Wat was de naam van het stadion voor de sloop?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Trainers 5141
© Peters, Hans

Welke Oostenrijkse coach speelde met Club Brugge twee Europese finales midden de jaren ‘70 die telkens werden verloren tegen Liverpool?

Goed zo !
Quizvraag Schaatsen 5140
© Rob Bogaerts

Weten jullie nog in welk jaar voor het laatst de 11-stedentocht werd gehouden?

Goed zo !
Quizvraag Formule 1 5139
© Garellfog1

Als je weet dat Michael Schumacher 91 races in de Formule 1 won en maar liefst 155 keer op het podium stond, hoe vaak werd hij dan wereldkampioen in de Formule 1?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 5138
© Mogens Engelund

Deze 34-jarige in Zwitserland geboren Deen startte zijn carrière als mountainbiker. Sinds 2013 verdedigt hij de lichtblauwe kleuren van het Kazakse team Astana. In 2016 won hij zilver op de Olympische wegrit, achter onze landgenoot Van Avermaet. Wat is de naam van deze wielrenner die afgelopen voorjaar (2019) ook een grote Belgische klassieker won?

Goed zo !

Deze 21 jaar oude Amerikaanse gymnaste is met haar 19 medailles op de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen de meeste gelauwerde Amerikaanse gymnaste aller tijden. Ze vertegenwoordigde haar vaderland op de Olympische Zomerspelen in 2016 in Rio de Janeiro, waar ze viervoudig Olympisch kampioene werd. Wat is de naam van deze Amerikaanse topsportster?

Goed zo !