Quizvragen politiek

288 resultaten

In februari van 2016 startte in Frankrijk het proces rond de 87 jarige politicus van extreem rechtse signatuur. De politicus heeft het sinds vorig jaar hard te verduren, zo werd hij door zijn eigen dochter uit het Front National geplaatst na controversiële uitspraken over de Holocaust. Welke controversiële fransman zoeken we?

Goed zo !

De weg naar het Amerikaanse huis heeft reeds voor het nodige tumult gezorgd. Presidentskandidaat Donald Trump was onlangs nog furieus nadat enkele tegenstanders van Trump deze foto posten. Maar hoe heet dit 46 jarig voormalig model en mogelijks toekomstige presidentsvrouw? haar voornaam is voldoende!

Goed zo !

Welke niet zo attent 42 jarige Waalse minister van mobiliteit nam een maand geleden ontslag nadat ze werd beschuldigd van leugens en nalatigheid na het uitlekken van een vernietigend Europees rapport over de Belgische luchthavens?

Goed zo !
Quizvraag Ministers Amerika 2014

Wie was voor Hillary Clinton de minister van buitenlandse zaken in Amerika van 2005 tot en met 2009?

Goed zo !

Sinds maart staan nieuwe aan het observatie- en oriëntatiecentrum in Steenokkerzeel. Die dienen specifiek voor minderjarige asielzoekers die naar Europa zijn gekomen zonder begeleiding. Wat is de bijnaam van deze tenten?

Goed zo !
Quizvraag Amerika Amerikaanse presidenten Presidenten 1976

Hoe lang moet men in de VSA leven vooraleer men President kan worden?

Goed zo !
Quizvraag Presidenten Japan Rampen 1951

Het staat momenteel nog niet in de geschiedenisboeken, maar krijgt binnenkort waarschijnlijk een plaatsje naast Tsjernobyl en Harrisburg. In de Japanse stad Fukushima vond een kernramp voor in 2011. In dat jaar sprak de Japanse keizer hoogst uitzonderlijk zijn onderdanen toe in een televisietoespraak. Normaal gebeurt dat enkel in oorlogstijd. Hoe heet de keizer van Japan?

Goed zo !

België telt –as we speak- twee grote gebieden, zijnde Vlaanderen en Wallonie. De Waalse tegenhanger van de CD&V is de CDH, die van Groen heet Ecolo en de Waalse liberalen staan bekend als de MR. Waarvoor staan die twee letters?

Goed zo !

Op de foto ziet u een jonge deerne, vrij schaars gekleed in een bikini en de resten van een nikab. De foto die u ziet werd gebruikt voor een affiche van een Vlaams Belang-campagne. Wie is deze dame?

Goed zo !

Hij was vicepremier onder president Boris Jeltsin van 1997 tot 1998, waarbij hij zich kenmerkte door zijn hervormingsgezinde en marktgeoriënteerde benadering. Op 27 februari 2015 werd hij in Moskou op straat vermoord. Wat is de naam van deze Russische Liberaal?

Goed zo !

Wat is de naam van het Noors parlement? Het woord betekent in het Noors letterlijk de grote vergadering, al doet het ondergetekende eerder aan een spermabank denken.

Goed zo !
Quizvraag Amerikaanse presidenten Presidenten Amerika 1801

Tot op heden is de man in deze vraag de enige Amerikaanse president met een doctorsgraad die hij zelf echt behaalde. Hij won de verkiezingen voor de Democratische Partij in 1912 en werd zo de 28ste president van de USA. Enkele van zijn verwezenlijkingen zijn de oprichting van het Federal Reserve Systeem en het algemeen kiesrecht, dus ook voor vrouwen. Wie was deze president?

Goed zo !
Quizvraag Amerikaanse presidenten Bergen Presidenten Amerika 1781

We zien hier het Amerikaans nationaal monument, Mount Rushmore, gelegen in de Black Hills in South Dakota. Van welke vier presidenten zijn dit de portretten?

Goed zo !
Quizvraag Amerikaanse presidenten Amerika Presidenten 1688

George Walker Bush was de 43ste president van de Verenigde Staten. Van welke staat was hij gouverneur van 1995 tot 2000 voordat hij president werd?

Goed zo !

Wie werd in 2012 Burgemeester van Charleroi en werd in 2014 minister-president van het Waalse gewest. In december 2007 deed hij zijn intrede in de federale regering als minister van duurzame ontwikkeling, klimaat, energie en consumentenzaken in de interim-regering Verhofstadt III. Welke Waalse politicus zoeken we?

Goed zo !