Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Gemakkelijke quizvragen politiek

Filter op niveau van de vragen: Alle niveau's - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Hij werd geboren in Montpellier in 1940 en was van 1992 tot 1999 premier van België. Onder zijn regering werd ons land een volwaardige federale staat. Graag de naam van deze bekende politicus die van 2000 tot 2007 burgemeester was van Vilvoorde.

De man die we zoeken was een Egyptische politicus en diplomaat. Van 1992 tot 1997 was hij ook secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Hij was de eerste Afrikaan en de eerste persoon uit het Midden-Oosten die deze post bekleedde. Zijn ambtstermijn werd niet verlengd omdat dat geblokkeerd werd door de Amerikanen. Onder dreiging van een veto verplichtte de VS het Afrikaanse blok om met een nieuwe kandidaat te komen: de Ghanees Kofi Annan.Gemakkelijke quizvraag Politiek 6960

© Hecker / MSC

U ziet een foto van een diplomaat afkomstig uit Ghana. Hij was van 1997 tot en met 2006 de 7de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Hij gold als een succesvol hervormer, stimulator en bruggenbouwer. In 2012 werd hij speciale gezant voor de Verenigde Naties en de Arabische Liga voor de opstand in Syrië tegen president Bashar al-Assad. Op zaterdag 18 augustus 2018 stierf hij op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in het Zwitserse Bern. Graag zijn naam.Van welke staat was George W. Bush gouverneur voor hij president van de Verenigde Staten werd in 2001?
Gemakkelijke quizvraag Politiek 6070

© François Lambregts

De Belgische politiek blijft een kluwen aan onbegrijpelijke instellingen die onze democratie staande houdt. We spreken wel eens over een bicameraal federaal parlement. Een van die kamers is natuurlijk de senaat. De andere kamer staat sinds juni dit jaar onder leiding van Patrick Dewael en zetelt in het paleis der natie in Brussel. Bevoegdheden: Wetten maken, regeringsmeerderheid vormen, regeringsbeleid controleren, staatsfinanciën controleren samen met het Rekenhof en beleidsinformatie verzamelen. Hoe noemen we deze kamer?Gemakkelijke quizvraag Politiek 6039

© Wouter Appeltans

Een korte politieke vraag: Wat is de naam van deze Limburgse CD&V politicus?Gemakkelijke quizvraag Politiek 5899

© ArtMechanic

Voor deze vraag gaan we op zoek naar een Vlaamse politicus van de SP-A. Hij was ooit burgemeester van Hasselt, Vice Minister-President van de Vlaamse regering, Vlaams minister van mobiliteit, Vlaams minister van openbare werken... Toen op 2 april 2015 bekend werd dat hij zich zou moeten verantwoorden voor een verkrachtingszaak, vond men enkele uren later zijn levensklos lichaam in het Albertkanaal. Wat is de naam van deze gewezen Vlaamse minister?Welke Britse dame, geboren in 1956 is de leidster van de Conservatieve Partij sinds juli 2016 en bij het opstellen van deze vraag nog steeds premier van het ‘Ooh zo’ Verenigde Koninkrijk?
Welke politicus plaatste hier zijn of haar campagnebord op een nogal ongelukkige plaats?Gemakkelijke quizvraag Presidenten Amerika 5173JFK, ook bekend als de Amerikaanse president die plannen bekendmaakte om een man op de maan te zetten en zo de ruimtewedloop met de Sovjet-Unie te winnen. Hij kreeg echter de kans niet om zijn voorstel verder uit te werken doordat hij op 22 november 1963 werd vermoord. Maar waar staat de initiaal F voor in John F. Kennedy?