Quizvragen muziek

405 resultaten

“De Ramones komen optreden in Bellem”, dolenthousiast kwam begin jaren negentig een hardrockfan het café binnen, tot bleek dat hij de affiche toch niet zo goed gelezen had en dat het niet de Ramones waren die naar Bellem kwamen maar wel deze Belgische groep uit Neeroeteren. Wie zijn dit?

Goed zo !

We zien hier de affiche van een festival dat jaarlijks ongeveer 13.000 bezoekers aantrekt. Van welk festival zien we hier de affiche?

Goed zo !

Welke Franse zangeres stierf op 7 januari 2018 aan de gevolgen van kanker. Ze is onder andere bekend van haar relaties met Claude François en Michel Berger.

Goed zo !

Deze tattoo-artist/zanger uit Dessel scoorde eind 2016 een hit met het nummer “ziet em duun”. Maar wat is de artiestennaam van deze zanger?

Goed zo !

Het bekendste meisjeskoor van België is ongetwijfeld Scala. Hun cover Creep van Radiohead haalde zelf de trailer van de Amerikaanse film The Sociaal Network. Maar hoe heten de bezielers en begeleiders van dit koor? graag hun gemeenschappelijke achternaam?

Goed zo !

De festivalkalender voor 2018 begint stilaan vol ter raken. Ook in Nederland feesten er graag eens op los. Welk festival wordt sinds 2014 in recreatiepark de groene heuvels in Ewijk dicht bij Nijmegen georganiseerd. Dit is alvast een voorsmaakje van hun affiche voor de editie van 2018.

Goed zo !

De gitarist en mede-oprichter van AC/DC is overleden in november 2017. Hij was de oudere broer van mede-bandlid Angus. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Wie zong deze klassieker?

Goed zo !

We zoeken de naam van één van de meest zeldzame en daarom duurste LP’s ter wereld. Op de cover van dit originele album uit 1966 waren de Beatles te zien als slagers, en zijn ook lichaamsdelen van baby’s te zien. Die foto bracht heel wat tumult teweeg zodat Capital Records het album terugtrok en zorgde voor een meer aanvaardbare cover. Naam graag van dit album.

Goed zo !

In 2009 was er redelijk wat consternatie toen een wedstrijd tussen Genk en Tubeke werd stilgelegd omdat de Genk-supporters met “les wallons c’est du caca” de tegenstander zouden beledigen. Een klassieker bij voetbalsupporters op de tonen van een jazznummer uit de jaren 30? Wij willen graag weten van wie het origineel is?

Goed zo !

De Cubaanse dichter José Marti, die de tekst van dit nummer schreef, draait zich wellicht om in zijn graf als hij de voetbalversies van dit lied hoort. De ene versie is al subtieler dan de andere. “Vriend van Verschueren, hij is de vriend van Verschueren” of “Vak vol janetten, het is een vak vol janetten” zijn twee bekendere versies van dit lied. Wat is de titel van het originele nummer?

Goed zo !

Dit nummer is al jaren een hit op de voetbaltribunes. Het wordt het meest gebruikt in de versie: “t is stil aan de overkant”. Wij willen graag de titel van het originele nummer van The Village People uit 1979.

Goed zo !

Van wie is dit nummer?

Goed zo !

Graag de titel en uitvoerder van volgende nummer.

Goed zo !

Wie is de uitvoerder van dit nummer?

Goed zo !