Quizvragen muziek

405 resultaten

Het Eurovisiesongfestival 1987 werd gepresenteerd door Viktor Lazlo. Als je zelf weet dat dit in het Eeuwfeestpaleis te Brussel werd georganiseerd, dan weet je zeker welke artiest dat jaar won. Wie was dat?

Goed zo !

Eurosong 2018 werd door Israël gewonnen. Hun liedje Toy werd gebracht door deze dame. Weet je haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Zangeres 3791

Geike Arnaert was reeds de vierde zangeres van Hooverphonic. Op 10 oktober 2008 verliet ze echter de band om een eigen muzikale koers te varen. Ze werd opgevolgd door Noémie Wolfs, die in maart 2015 uit de groep stapte. Wat is de naam van de nieuwste zangeres van Hooverphonic?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 3788
© The Perfect World Foundation

De Zweedse artiest, dj en producer Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden op 20 april 2018. Hij kampte al lang met gezondheidsproblemen. Wat is de naam van deze top-dj?

Goed zo !

Sennek is de Belgische Songfestivalkandidate voor 2018. ‘A matter of time’, het nummer waarmee de Belgische kandidate Sennek naar het Eurovisie Songfestival trekt, lekte op voorhand uit. Wat is de echte naam van Sennek?

Goed zo !

Isabelle A is een Vlaamse zangeres die eind jaren tachtig en begin jaren negentig bekend werd als tieneridool met hits als Hé, Lekker Beest, Blank of Zwart en Hemels. Waarvoor staat de letter A of wat is haar familienaam?

Goed zo !

Wat staat er in bloei in een liedje van urbanus?

Poesje stoei, poesje stoei, kom hier dat ik je vermoei
Poesje stoei, poesje stoei, kom en haal me uit de knoei
Poesje stoei, poesje stoei, mijne …. staat in bloei
Poesje stoei, poesje stoei, alles mag en niks is foei

Goed zo !

Wat was de naam van deze Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Vier maanden voor zijn vijfenvijftigste verjaardag sprong hij met een afscheidsbriefje op zak de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Britse rockmusicus en songwriter. Hij was in 1964 samen met Syd Barrett oprichter van wat door velen wordt beschouwd als één van de succesvolste rockbands ooit: Pink Floyd. In 1984 bracht hij zijn eerste soloplaat uit.

Goed zo !

Eind 2016 maakte Pawlowski bekend dat hij na twaalf jaar uit de band zou stappen. In februari 2018 maakte Deus bekend dat er ondertussen een opvolger is. Welke 44 jarige gitarist volgt Mauro op?

Goed zo !

Op 7 december maakte Thomas Vanderveken zijn muzikale droom waar. In zijn programma ‘Thomas speelt het hard’, speelde hij het pianoconcerto. Van wiens hand is dit werk origineel?

Goed zo !

We zoeken de naam van het debuutalbum van het Franse elektronische muziek duo Daft Punk. Het album kwam voor het eerst uit in 1997 en blies nieuw leven in de house muziek. Het gemaskerde duo werkte eigenlijk aan een aantal losse singles , maar besloot toch dat het goed genoeg zou zijn voor een album. Het succes ervan bracht wereldwijd veel aandacht aan de Franse House muziek, wat vandaag de dag nog steeds herkenbaar is. Op het album staan onder andere de hitsingles Da Funk en Around The World.

Goed zo !

We zoeken de naam van de Amerikaanse rockband die in de Bataclan in Parijs optrad toen IS er een aanslag pleegde.

Goed zo !

Wat was de bijnaam van de Amerikaanse saxofonist Charlie Parker, die ook werd gebruikt als titel van de film over zijn leven van regisseur Clint Eastwood?

Goed zo !

Deze vrouw overleed plots op 15 januari 2018. Vorig jaar nog maakte ze bekend te lijden aan een bipolaire stoornis. De zangeres van Ierse band ‘The Cranberries’, is op 46-jarige leeftijd overleden. Wat is haar naam?

Goed zo !