Quizvragen muziek

405 resultaten

Een streepje muziek. Hier gaan we op zoek naar de componist. Liefhebbers van klassieke muziek zullen dit stuk kennen onder de naam Also Sprach Zarathustra, terwijl filmkenners het misschien eerder zullen her-kennen uit de film 2001: A Space Odyssey. Hier krijgen jullie hiervan de openingsscène te zien. Welke Richard componeerde dit muziekstuk al in 1896?

Goed zo !

Begin vorig jaar (2017) hoorden we Niels Destadsbader voor het eerst in zijn West-Vlaamse dialect zingen, voor zijn single Skwon Meiske, in samenwerking met Miguel Wiels. Die single is eigenlijk een eigen versie van het Spaanse liedje Sofia. Maar weten jullie nog welke Spaans-Duitse zanger in 2016 een zomerhit scoorde met Sofia? Graag zijn volledige artiestennaam.

Goed zo !

Deze Brusselse rapper mocht eerst het WK lied maken voor de Rode Duivels. Uiteindelijk had de voetbalbond beslist om dit toch niet te doen na controverse over vrouwonvriendelijke teksten van de rapper. Wat is zijn artiestennaam?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 4080

Het liedje 'In My Feelings' van Drake zorgde voor een nieuwe rage op het internet. Het is een online-rage waarin mensen een dansje doen naast een rijdende auto op het nummer van rapper Drake. Wat is de naam van deze 'uitdaging'?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 3984

De moordenaar van Beatle John Lennon kreeg op zijn vraag naar vervroegde vrijlating een negatief antwoord. Weten jullie nog wat de naam is van hem?

Goed zo !

Wie speelde op 18 augustus het laatste optreden op het Woodstock-muziekfestival van 1969?

Goed zo !

Hoe heet het soloproject van Balthazar-lid Maarten Devoldere?

Goed zo !

Welke Jamaicaanse reggaezanger en producer kan je op veel van de platen van Massive Attack horen?

Goed zo !

Iedereen kent de legendarische Toots Thielemans, maar weet je ook zijn echte voornaam?

Goed zo !

Voor welke single uit 1995 maakte 2Pac met DR. Dre een eigen versie van de film Mad Max?

Goed zo !

Welke groep bestaat uit deze drie leden: Plácido Domingo, José Carreras en Luciano Pavarotti?

Goed zo !

Van welke band is de debuutplaat Ten?

Goed zo !

De popgroep Blondie werd opgericht in 1973. De leadzangeres had meestal ook platinablond haar. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Klassieke muziek 3929

Welk muziekstuk van Beethoven was bepalend voor de afmetingen van de eerste cd? Deze moest 12 cm breed en groot genoeg voor 75 minuten aan muziek?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 3799

Tijdens de 60ste uitreiking van de grammy awards won Bruno Mars maar liefst 6 awards. Wie deed bijna zo goed als Bruno Mars met 5 grammy’s?

Goed zo !