Quizvragen muziek

405 resultaten

Quizvraag Muziek 5822
© Georges Biard

Jean Philippe Smet werd geboren op 15 juni 1943 en overleden in 2017. Hij was een Franstalige Belgische zanger en acteur en werd aanzien als de Franstalige Elvis Presley. Van zijn platen werden er meer dan 110 miljoen verkocht. Onder welke naam trad hij op?

Goed zo !

Uit welk bekend Nederlands lied komt volgende tekst?

Ik reik een meisje mijn koperen hand
Dan komen er twee Moren
met hun slepen in de hand
Dan blaast er de fanfare
ter ere van de schaar
Die trouwt met de vingerhoed
ze houden van elkaar

Goed zo !

Het was in 1986 dat Sandra Kim voor België het songfestival won. Het was het 31ste.
Het allereerste Eurosongfestival werd in 1956 gehouden en er namen 7 landen aan deel, waaronder ook België.
In welk land vond dit plaats?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5737
© Poudou99

Welke Ierse rockband uit Limerick met als leadzangeres Dolores O'Riordan was o.a. bekend dankzij hun protestsong uit het album 'No Need to Argue' tegen het geweld tussen katholieken en protestanten in de jaren negentig?

Goed zo !

Deze Amerikaanse countryzanger en gitarist stierf op 12 september 2003 aan de gevolgen van suikerziekte. Eerder dat jaar, op 15 mei, stierf zijn vrouw al. We zoeken haar voornaam.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5708
© Husky

Welke West-Vlaamse band, rond zanger Wannes Cappelle won tijdens de laatse editie van de Mia's de prijs voor beste album?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5702
© Brian Marks

We zijn op zoek naar een Amerikaanse southern rockband uit Houston die werd opgericht in 1969 door Billy Gibbons. Het is een van de weinige rockbands die onafgebroken dezelfde samenstelling behield gedurende 46 jaar. Gimme all your lovin' is de eerste hit die de groep in 1984 scoorde. 11 weken stond deze in de Top 40 met als hoogste notering een 8e plek.

Goed zo !
Quizvraag Eurosong 5695
© Albin Olsson

We zoeken de artiestennaam van Tom Neuwirth, die het nummer "Rise like a phoenix" bracht op de Eurovision Song Contest in 2014.

Goed zo !

Walter Capiau kon als geen ander kinderen de dag van hun leven laten beleven. Naast een optreden met een blokfluit, was ook het opzeggen van een gedicht of het zingen van een lied mogelijk in het tv programma De Kinderacademie. Wie had op 9 jarige leeftijd een eerste grote doorbraak met het zingen van de cover van het nummer Ben (Michael Jackson)?

Goed zo !

Het nummer "A pub with No Beer" van Slim Dusty werd in Europa in 4 talen uitgebracht door dezelfde artiest. Naast een Nederlandse versie maakte hij ook een Franse, Duitse en Engelse versie. Wat is de naam van deze artiest?

Goed zo !
Quizvraag Instrumenten 5669

We zoeken 1 van de oudste gitaarbouwers. De semi-akoestische gitaren werden beroemd door The Beatles in de jaren zestig van de 20e eeuw. Hun basgitaren maakten hun opmars in de rockmuziek uit de jaren zeventig. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht onder de naam Electro String Instrument Corporation in 1931. Het bedrijf wilde "Hawaïaanse" gitaren gaan verkopen die waren ontworpen door George Beauchamp.

Goed zo !

Deze hit uit 1983, door Hi_Tack in 2005 gesampled in het gelijknamig nummer, was een samenwerking tussen twee wereldartiesten. Wie horen we hier aan de zijde van Beatle Paul McCartney?

Goed zo !

In 2017 bracht Music For Life een recordbedrag van 10.846.566 euro op. Music For Life vond de eerste keer plaats in Leuven in 2006, naar Nederlands voorbeeld. Daar sloot radiozender 3FM in 2004 voor de eerste keer 3 dj's op in een glazen huis. Onder welke naam wordt de actie daar georganiseerd?

Goed zo !

In 2012 kreunde Vlaanderen even van plezier. De Kreuners kondigden hun einde aan. Eind vorig jaar kwam er dan plots het nieuws dat de groep een comeback maakte, gelukkig wel na zangles van Walter Grootaers. Ze brachten dit nieuws met een cover van The Kinks. Wat is de titel van het originele nummer?

Goed zo !

We zoeken een uitvinding gepatenteerd door Thomas Edison in het jaar 1878. Het toestel legt via een membraan en een stalen naald geluidstrillingen vast, doordat de scherpe punt van de naald een groef van wisselende diepte trekt in een metaallaag die om een ronddraaiende cilinder is aangebracht. Na de opname wordt de naald naar het begin van de cilinder gebracht en in het geluidsspoor gezet. Door vervolgens de cilinder weer rond te draaien werd het opgenomen geluid via een akoestische versterker afgespeeld.

Goed zo !