Quizvragen muziek

405 resultaten

U hoort zo dadelijk een liedje van Stromae. Hij gebruikt hier een sample van de Habanera, de entree van het hoofdpersonage uit een opera uit het jaar 1875. Wie componeerde deze opera, die zich afspeelt in het 19e eeuwse Sevilla?

Goed zo !
Quizvraag Festivals 5547
© Derzsi Elekes Andor

Welk festival wordt jaarlijks gehouden op het Óbuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest? Het duurt zeven dagen en vindt meestal in de eerste week van augustus plaats.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5545
© Stefan Brending

18 mei 2017. De wereld wordt wakker met het nieuws dat Chris Cornell, de 52-jarige frontman van Soundgarden zichzelf heeft opgehangen. Op 20 juli 2017 zou Chris Cornell 53 geworden zijn. Net op die dag stapt een andere frontzanger op exact dezelfde wijze uit het leven, onder andere door het verdriet om Cris Cornell. Welke zanger was dit?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5544
© Helge Øverås

We zijn op zoek naar een Amerikaanse muzikant componist die op 56-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van prostaatkanker. Zijn oeuvre wordt gekenmerkt door de conceptuele continuïteit; melodieën, teksten, ritmes, personages werden herhaald doorheen zijn albums, waardoor alles met mekaar verbonden was en één geheel vormde. Hij had geen vaste band, maar nam voor elke plaat nieuwe muzikanten in dienst.

Goed zo !

In 2007 bracht Urbanus nog een liedje uit dat gaat over de opwarming van de aarde. Graag de titel van dat liedje.

Goed zo !
Quizvraag Festivals Nederland 5389
© René Speur

Welk Nederlands jazz festival gaat dit jaar door van 12 tot 14 juli in de Rotterdam Ahoy en vond zijn oorsprong in 1976? Op die eerste editie traden jazzlegendes als Sarah Vaughan, Count Basie, Dizzy Gillespie en Stan Getz op.

Goed zo !

Welke muzikant debuteerde in het begin van de jaren 70 als gitarist bij Johan Verminnen en vormde in 1972 de groep "Louisette" met Erik Van Neygen en Johnny Dierick? In 1973 verscheen zijn debuutalbum "Je moest eens weten hoe gelukkig ik was".

Goed zo !

We zoeken een lied uit 1983 dat twee Anglo-Ierse bloedbaden uit 1920 en 1972 behandelt. Op deze laatste dag werden veertien ongewapende mannen na een vreedzame - maar door de Britten verboden - demonstratie voor de burgerrechten, neergeschoten door Britse soldaten. Geef de titel van het nummer.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5370
© The Perfect World Foundation

Wat hebben volgende muzikanten gemeen? Avicii, Ian Curtis, Yasmine, Sid Vicious, Wim De Craene.

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van het 15e studio album van Bob Dylan uit 1975. Het wordt door menig critici beschouwd als zijn beste album. Het album betekende Dylan's terugkeer naar zijn eerdere topvorm na enkele minder platen. Het openingsnummer van het album is "Tangled up in Blue".

Goed zo !

We zoeken het nummer dat in 2000 als eerste werd opgenomen in de eregalerij van de Vlaamse klassiekers van Radio 2. In 1962 kwam het nummer uit als single, met als B-kant "The mountain whistler". Hoewel de artiest later beroemd werd met zijn mondharmonicaspel, stond op deze single bij de artiest nog "whistles and plays guitar". De artiest noemde het nummer later schertsend zijn "social-security number", vanwege de royalty's die hem daarmee toevielen.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5328

Van welke groep, waarvan de zanger in 2010 zelfmoord pleegde op de parking van Pukkelpop, is het nummer 'Dance the way I feel'?

Goed zo !
Quizvraag Zangeres 5318
© Thesupermat

We zijn op zoek naar de artiestennaam van de 23-jarige, Brusselse zangeres die in 2018 haar debuutplaat getiteld 'Brol' uitbracht.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5289
© Justin Higuchi

Samen met haar oudere broer Finneas O'Connell schrijft de volgende artieste bijna al haar nummers. De piepjonge artieste bracht haar eerste single ocean eyes uit in 2015. Na het grote succes van dit nummer bracht ze haar eerste album uit in 2017. Welke 18-jarige artieste zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Festivals 5283

Voor het laatste streekproduct zijn we op zoek naar een festival dat in 2011 zijn streekproduct niet mocht verkopen. De veganist Morissey, zanger van The Smiths, kreeg er toen zijn zin waardoor er op de dag van zijn optreden geen paardenworst mocht verkocht worden. Op welk festival kan je normaal deze lokale delicatesse eten?

Goed zo !