Quizvragen muziek

405 resultaten

De opera van Giuseppe Verdi werd voor het eerst opgevoerd in 1847 in het Teatro alla Pergola in Florence. Giuseppe Verdi schreef de muziek die het baseerde op het gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare. Daarna onderging het werk een hele serie wijzigingen. Het werk is een van Verdi's meest expressieve en krachtige werken in muzikaal opzicht, maar erg onevenwichtig als dramatisch werk. Het stuk gaat over een Schotse veldheer die van heksen te horen krijgt dat hij de volgende koning zal worden en al de gevolgen die deze voorspelling met zich meebrengt. Hoe heet dit stuk en opera?

Goed zo !

Onder welke naam is Robert Zimmermann beter bekend?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6206
© Sjoerd ten Kate

Deze Amerikaanse hiphopartiest werd ook bekend door op MTV auto’s in miserabele toestand op te fleuren. In zijn bekendste nummer zong hij samen met Snoop Dogg over een letter. Wat is de artiestennaam van de hiphopartiest die we zoeken?

Goed zo !

Welke West-Duitse band had in 1983 een monsterhit met hun nummer 99 Luftballons?

Goed zo !

15) Wat is de artiestennaam van Gorik van Oudheusden, een Brusselse rapper?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5938
© David Shankbone

69-jarige Engelse schrijver van liedjesteksten, vooral bekend van zijn samenwerking met Elton John. De teksten van praktisch elke hit van Elton John zijn van zijn hand.

Goed zo !

Album van Michael Jackson uit 1979, met daarop hits zoals 'She's out of my life' en 'Dont't stop 'till you get enough'.

Goed zo !

Legendarische Amerikaanse bigband-drummer die leefde van 1909 tot 1973. Hij stond bekend om zijn energieke en flamboyante manier van spelen. U kan hem onder andere kennen van zijn drumwerk in het nummer 'Sing, sing, sing' van Benny Goodman.

Goed zo !

Aan welke Britse componist en dirigent hebben wij het in zijn 'Pomp and Circumstance March No. 1 in D' vervatte stuk 'Land of hope and glory' te danken?

Goed zo !

‘My way' is een evergreen die vooral bekend is in de versie van Paul Anka en Frank Sinatra. Het is echter een bewerking van het Franse origineel, uitgebracht door Claude François in 1967. Wat is de originele Franse titel van 'My way'?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5900
© Joke Renders

Arthur Albert Achiel Ridder Blanckaert werd geboren in 1940. Hij is beter bekend als Will Tura. Maar weten jullie ook in welke gemeente of stad hij geboren is?

Goed zo !
Quizvraag Instrumenten 5869

Welk muziekinstrument zie je hier?

Goed zo !
gekroonde SIR
© Allan warren

Op jonge leeftijd verhuisden de ouders van de man naar Engeland, waar de jonge Harry aan een muziek carrière begon. Ook speelde hij mee in films, en voor zijn ganse carrière werd hij door de Engelse koningin gelauwerd met de adeltitel SIR. Wat is zijn bekende naam?

Goed zo !

Vervolledig volgende songtekst:
'k Heb mijn nummer doen veranderen sinds je mij verliet
want ik wil met niemand spreken, 'k heb teveel verdriet
maar indien je mij wil treffen ben ik
draai dan ?????

Goed zo !

In 1986 won onze zéér jonge Sandra Kim, in Noorwegen voor België het Eurovisie Songfestival. Hoe oud was Sandra Kim?

Goed zo !