Quizvragen media

328 resultaten

Quizvraag Samson en Gert 4124

Tot enkele jaren voor haar dood vertolkte actrice Ann Petersen dit personage uit de kinderserie Samson & Gert. Daar baatte ze een klein winkeltje uit, samen met haar zoon (Octaaf). Van haar echtgenoot is er geen spoor te bekennen. Wat is de volledige naam van dit personage?

Goed zo !

Wat zijn de voornamen van deze twee schoonmaakspecialisten en BV’s uit het VTM-programma ‘Schoon en Meedogenloos’?

Goed zo !

Dit datingprogramma dat liep van 1995 tot 1997 is een goed voorbeeld van het genie van Jo De Poorter. VT4 nam het concept over van de Nederlandse televisie. Wat was de naam van dit datingprogramma?

Goed zo !

Televisie van bij ons. We lijsten enkele Vlaamse films en series op. Die hebben allemaal 1 acteur gemeen. De witte van Sichem, Daens, Flikken, Zone stad, Aspe, De Ridder, Den Elfde van den Elfde, Gent West, ... Hij spraak ook de stem van Remy uit Ratatouille in voor de Nederlandstalige versie. Wie is de man die we zoeken?

Goed zo !
Quizvraag VTM 3994

September 2018 begon chaotisch voor VTM. VTM Nieuws moet op zoek naar een nieuwe baas nadat hoofdredacteur Nicholas Lataire gisteravond aan de deur is gezet. Hij lag al enige tijd overhoop met de directeur Nieuws. Welke directeur nieuws mocht ook vertrekken?

Goed zo !

Welke Nederlander presenteerde in de jaren 80 en 90 het programma 'Doet-ie 't of doe-ie 't niet'?

Goed zo !

Hoe wordt het krantenformaat genoemd waarin onder andere 'De Morgen' en 'Het Laatste Nieuws' gedrukt worden?

Goed zo !
Quizvraag Media 3957

Sinds 1953 hebben we op de Belgische publieke omroep een weerman. Wie was in dat jaar de eerste weerman op de openbare Vlaamse televisie?

Goed zo !

De grote baas van Playboy, Hugh Hefner, overleed in 2017. Voordat hij Playboy oprichtte, was hij copywriter voor een mannenblad. Welk blad zoeken we?

Goed zo !

Groot licht was een educatief wetenschappelijk kinderprogramma dat velen onder ons hebben gezien. Het werd gepresenteerd door de Vlaming Johan Terryn. Maar hoe heette zijn Nederlandse collega ook weer?

Goed zo !

Wouter Vandenhaute is de ex baas van Woestijnvis en de oprichter van Flanders Classics, organisator van verschillende koersen waaronder De ronde van Vlaanderen. Maar minstens even bekend, is zijn wederhelft. Welke presentatrice zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag VTM 3742

Deze man speelde vanaf 1994 zestig afleveringen lang Bompa Lawijt in ‘Chez Bompa Lawijt’, een komische televisiereeks bedacht door Ruud De Ridder en uitgezonden op VTM. In maart 2018 moesten we afscheid nemen van hem. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Deze Belgische wielercommentator startte zijn mediacarrière reeds tijdens zijn studententijd in 1969 bij omroep Brabant, een regionale zender van de BRT. Hij overleed op 4 maart 2018 thuis aan de gevolgen van kanker. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Iedereen kent ongetwijfeld Astrid Bryan die voor het eerst op het televisiescherm verscheen samen met haar toenmalige echtgenoot den John in het programma Vlaamse Hollywoodvrouwen. Ondertussen is Astrid al gescheiden van John en heeft ze een nieuwe man. Maar hoe heet de nieuwe man van Astrid Bryan? Voor- en achternaam aub.

Goed zo !

Een korte vraag met een vergezochte link: Wat is de naam van deze VTM tv persoonlijkheid? Sinds 2013 heeft ze echter door ziekte weinig op het scherm kunnen verschijnen.

Goed zo !