Quizvragen media

328 resultaten

We zoeken de naam van een Vlaams radioprogramma dat van 1990 tot 1996 op Radio 2 werd uitgezonden en gepresenteerd werd door Edwin Ysebaert. Het programma was aanvankelijk bedoeld als een soort datingshow. Het publiek mocht bellen en over hun ideale partner praten, waarna andere luisteraars konden reageren. Na hun gesprek mochten ze ook een plaatje kiezen. Geleidelijk aan evolueerde het programma echter naar een discussieprogramma/emotieprogramma. Mensen belden om hun hart te luchten of om over persoonlijke problemen te praten.

Goed zo !

Wie werd er begin de jaren 90 als allereerste verkozen tot Miss Belgian Beauty? Nadat ze werd verkozen, startte haar mediacarrière bij de VRT, waar ze onder meer het televisieprogramma De Droomfabriek presenteerde aan de zijde van Bart Peeters en Sabine De Vos.

Goed zo !

Wie was de presentator van de Aaustralische documentaireserie the crocodile hunter? In het programma ging hij onder andere op zoek naar krokodillen. Hierbij pakte hij de beesten vaak op en vertelde hij op z'n eigen humoristische manier wat over het dier. Hij zelf kreeg vaak de bijnaam The Crocodile Hunter, hoewel hij ook andere programma's maakte over andere dieren. In 2006 overleed hij na een roggensteek op 44-jarige leeftijd.

Goed zo !
Quizvraag Media 4501

Wat is de naam van deze voormalig omroepster?

Goed zo !

Wat is de naam van deze VRT –nieuwsanker met Turkse achtergrond die vanaf september 2018 afwisselend met Xavier Taverne het journaal laat presenteert.

Goed zo !

We zoeken de naam van een Nederlandstalig dagblad die in 1978 als voortzetting van de opgedoekte socialistische partijkranten Volksgazet en Vooruit ontstond. De eerste hoofdredacteur was voormalig studentenleider en journalist Paul Goossens. De krant gebruikt momenteel de slogan ‘meer inzicht meer zalm’

Goed zo !

We zoeken de naam van dit Vlaams kookprogramma dat in 1992 voor het eerst werd uitgezonden op TV1. Het programma werd gepresenteerd door Felice Damiano en Herwig Van Hove?

Goed zo !

Welke journalist werd in 2013 hoofdredacteur van het journaal op één, maar werd in 2017 na interne strubbelingen opzij gezet. Hij is tegenwoordig de VRT-correspondent in de Verenigde Staten en mag in die hoedanigheid vaak optreden als Trump weer stommiteiten heeft uitgehaald. Graag de naam van deze journalist.

Goed zo !

Wie opstaat met radio 1 hoort tussen 6 en 9 uur ’s morgens Xavier Taveirne of Michaël van Droogenbroeck als presentator. Welk programma presenteren zij?

Goed zo !
Quizvraag Radio 4267

Wie graag wakker wordt met Qmusic, moest begin dit jaar (2018) vaststellen dat de ochtendshow anders klonk. Het vaste ochtendlijke presentatorduo sinds 2016 had versterking gekregen. Heidi Van Tielen – zus van – wordt sedertdien bijgestaan door niet één, maar twee ex-Studio Brussel presentatoren. Wie zijn dat?

Goed zo !
Quizvraag Media 4255

De titel van dit programma is geleend van een legendarische scene uit een al even legendarische Nederlandse film uit 1986. Wij willen graag weten in welk TV-programma Cath Luyten dit najaar al voor het vierde seizoen indringende portretten maakt?

Goed zo !

Kommil Foo is een Vlaams cabaret-duo, bestaande uit de broers. Wat zijn hun namen? (voor- en achternaam)

Goed zo !
Quizvraag Samson en Gert 4203

Ruth Beeckmans speelt sinds dit jaar een nieuw personage in Samson & Gert Kerstshow. Het gaat om het nichtje van Alberto Wat is de naam van haar personage?

Goed zo !

In dit humaninterestprogramma, dat van 2000 tot 2003 te zien was op Canvas, gingen 40 Vlamingen hun dromen achterna. Makers Luc Haekens en Michel Vanhove brachten gedurende 3 seizoenen lang deze verhalen op het tv-scherm, terwijl Michiel de Vlieger zorgde voor de voice-over. Hoe heet dit tv-programma over grote en kleine dromen najagen?

Goed zo !

Na 25 jaar krijgen Frank en Sabine assistentie bij het weer. Deze weerman bij het leger, staat sinds november vorig jaar in voor het weerpraatje op MNM. Sinds februari 2019 is hij te zien op één. Wat is zijn naam?

Goed zo !