Quizvragen media

328 resultaten

En dan maken we een logisch sprongetje naar deze dames, die hier niet onvermeld konden blijven. Dit jaar (2018) verloor tv-kijkend Vlaanderen immers niet één maar twee tantes: ‘Tante Lieve’ (Simoens) en ‘Tante Terry’ (Van Ginderen), op nog geen twee maand tijd. Deze twee tantes zitten in het collectieve geheugen gegrift. En de rode draad doorheen een flink deel van hun carrière is het programma dat ze samen met ook nog Tante Ria (die 4 jaar geleden stierf) zo’n 23 jaar presenteerden. Hoe heette dit kinderprogramma?

Goed zo !
Quizvraag HBO Documentaires Michael Jackson 4830
© Wikipedia

We zoeken de naam van een Amerikaanse documentaire uit 2019. In deze documentaire komt het verhaal van twee mannen, Wade Robson en James Safechuck, naar voren die, naar eigen zeggen, in 1993 door de wereldberoemde popartiest Michael Jackson op zijn landgoed Neverland Ranch zouden zijn misbruikt. Wat is de naam van de documentaire?

Goed zo !
Quizvraag Museums Canvas 4808

In december 2018 ging het Afrikamuseum, na een renovatie van vijf jaar, opnieuw open voor het publiek. Niet alleen het gebouw, maar ook de invulling werd flink onder handen genomen om het voormalig koloniaal museum te laten aansluiten bij de huidige maatschappij. Het debat rond ons koloniale verleden woedt intussen volop. Ook Canvas wijdde er een reeks aan. Hoe heette die reeks?

Goed zo !

7B. Een dubbele vraag: We zijn op zoek naar de gemeenschappelijke voor -en achternaam van twee bekende personen. De ene is een voormalig journalist van VRT en VTM. Bij VTM presenteerde hij tot 2004 het nieuws en groene vingers. Hij zetelde later ook in het Vlaams Parlement voor de partij NVA. Jullie kunnen dezelfde naam schrijven bij de opvolger van Katrien de Bolle als de commissaris generaal bij de Belgische federale politie. De opvolging vond plaats op 15 juni 2018. Hoe heten deze personen?

Goed zo !
Quizvraag BBC 4655

C. Van 1994 tot 1997 liep op BBC de onovertroffen Fast Show, een geniale sketchesreeks. Een van de typetjes was de ouwe man die u zo dadelijk te zien krijgt, gespeel door Paul Whitehouse. Z’n leven wordt getekend door eeuwige brute pech, in al z’n vormen en op alle mogelijke momenten. Naam van deze figuur?

Goed zo !
Quizvraag Media 4653

A. Deze mooie mansmens maakte voor het eerst z’n opwachting in ons Vlaams televisie-landschap onder de vleugels van Bart De Pauw in z’n serie de Bikerboys uit 2014. De brave man speelt hierin het schaamteloos uitgebuite hulpje van De Pauw. Metoo kwam net iets te laat voor hem. Wat is de naam van deze tv-figuur (dus niet z’n echte naam).

Goed zo !
Quizvraag Media 4642

Wim Lybaert gebruikt zijn bus om samen met een bekende gast vier dagen op reis te gaan naar een vooraf gekozen bestemming, maar vooral ook om te genieten van de reis op zich en het onverwachte dat ze tegenkomen, waarbij ‘of ze de bestemming halen’ steeds minder belangrijk wordt. De gast draait met een euro muntstuk een balletje uit een sjiekenbak en daarin geeft een vlagje aan welk land hun rijrichting bepaalt. Het programma propageert de reis boven de bestemming, en de waarde van onthaasten en genieten.

Geef de naam van het programma, tevens de naam van de bus.

Goed zo !

Mr Bean kan ook ernstige rollen aan, zo schittert hij momenteel als Inspecteur Maigret maar kennen jullie nog zijn eerste tv-succes ?

Ons fragment komt uit deze sketch show, die op de BBC te zien was van 1979 tot 1982 direct ook de grote doorbraak voor Rowan Atkinson, Griff Jones en de betreurde Mel Smith.

Goed zo !

Zweer niet ijdel vloek nog spot.

Erik Van Looy in de Slimste Mens, die is niet verlegen om het tweede gebod met de voeten te treden. De eerste negen seizoenen van deze populaire kwis werden uitgezonden op Eén. Vanaf de tiende reeks was de kwis te volgen op Vier. Momenteel zijn ze al bij het zestiende seizoen aanbeland waarin VTM coryfee Julie Colpaert de te kloppen kandidaat lijkt. Maar wie werd ook al weer de slimste mens in het vorige seizoen (2017)?

Goed zo !
Quizvraag Thuis 4600

Wat is de volledige naam van dit personage uit thuis?

Goed zo !
Quizvraag Media 4599

Welk programma werd onder andere door Anita Witzier en Marcel Vanthilt gepresenteerd?

Goed zo !

De Gouden Roos is de meest prestigieuze Europese prijs voor amusementsprogramma's op televisie en bekroont "originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma's in tv en nieuwe media". De prijs wordt al voor de 57e keer uitgereikt. Dit jaar (2018) vielen 2 VRT programma’s in de prijzen. De welke?

Goed zo !

Mensen, mensen: dit gaat uiteraard over de aalstenaar Timtation. Iedereen die de boekskes volgt weet wat de volledige naam is van Tim.

Goed zo !

Gedaan met imponeren met blitse sportauto’s, sneakers of Hilfigers, want zoals u kan zien blijven zelfs de Avion onderbroeken thuis. Welk programma zoeken we hier?

Goed zo !

We zoeken de naam van een Vlaams productiehuis dat in 2009 door Helen Perquy en Bart De Pauw werd opgericht. Quiz me quick en twee tot de zesde macht zijn enkele programma’s van het productiehuis.

Goed zo !