Quizvragen media

328 resultaten

Jaak Pijpen verwierf mediapopulariteit als regelmatig panellid of speler in de programma's De Drie Wijzen en Zeg eens euh! Hij kwam echter eerder op tv als sportverslaggever in een korte rubriek waarin hij prognoses voor komende wedstrijden gaf. Voor welke sport deed hij dit?

Goed zo !

Tussen 1989 en 1999 werd er in menig Vlaamse huiskamer uitgekeken naar het BRT-programma waarin Kurt Van Eeghem 3 BV's al dan niet waargebeurde verhalen liet oprakelen. De panelleden gingen vaak met elkaar in de clinch, waarbij vooral Gerty Christoffels het regelmatig zwaar te verduren kreeg in het bijzijn van Jacques Vermeire en Walter Grootaers. Welk programma was dit, dat in 2017 nog een comeback kende?

Goed zo !

Ze heeft haar handen vol met hare Woefie en Lenteke, maar een wit wijntje af en toe kan wonderen doen. Wat is de naam van deze Vlaamse actrice? Geef voor- en achternaam.

Goed zo !
Quizvraag Media 5306

In mei 2019 kondigde Sarah Bettens aan dat ze voortaan door het leven gaat als man. De dag nadien stond er een advertentie van Jupiler in de kranten. Wat was de slogan van die advertentie?

Goed zo !

Enkele weken geleden was er ophef alom! Onze geliefde Martine Tanghe werd samen met een heel aantal collega’s zwaar door de mangel gehaald in de autobiografie van een voormalig tv-gezicht. In 2007 verliet deze persoon de VRT-nieuwsdienst omwille van een make-upallergie maar dit was slechts een deel van de waarheid! Blijkbaar voelde de betreffende persoon zich steeds minder thuis op de nieuwsdienst en heeft ze dan uiteindelijk in onvrede de nieuwsdienst verlaten. Weten jullie over wie het hier gaat? Wiens autobiografie deden nogal wat stof opwaaien?

Goed zo !

Toegegeven, heel bekend is hij niet. Toch was hij al te gast in Villa Vanthilt en wordt hij vaak uitgenodigd in het wielermilieu. Peter Sagan, Jurgen Vandenbroeck, Fabian Cancellara en Tom Boonen, hij imiteerde ze allemaal. Ook de betreurde Frank Vandenbroucke is een van zijn favorieten. Welke Stemmenimitator doet hier de Patrick Lefevre en Johan Museeuw na

Goed zo !

We zagen zonet een klassieker uit de IN de gloria reeks. De Hallo televisiesketch vormde een parodie op Man bijt hond, waarbij Tom Van Dyck een arrogante en onbeleefde reporter speelt die huizen in Vlaanderen binnenvalt "op zoek naar interessante mensen". Maar wie werd in deze sketch beschuldigd van moord?

Goed zo !
Quizvraag Media 5181
© JJ Duncan

Hoe hard verschoten we wel niet toen Miley Cyrus ineens haar, haar afschoor en op een bal zittend, halfnaakt de kamer in vloog? Na de uitkomst van het liedje 'Wrecking Ball' was de actrice te zien in extravagante outfits, volgde er een break-up met haar vaste vriend Liam Hemsworth en zette ze verschillende tattoos en piercings. Maar onder welke naam leerden we Miley Cyrus in 2006 kennen in de gelijknamige Disney serie waarbij ze een blonde pruik droeg?

Goed zo !

Kennen jullie de echte naam van Guga Baul die hier wordt afgebeeld?

Goed zo !

Voor de meer diepgaande songteksten hebben we in Vlaanderen enkele rasechte talenten. Ongetwijfeld komen nu onmiddellijk artiesten bij jullie naar boven, zoals daar zijn ‘Sergio’, ‘Patje Krimson’, maar neen, deze vraag gaat over de meest pure performer die Vlaanderen ooit heeft gekend. “Laat het gras maar groeien, laat het gras maar groeien, neen, ik rijd het nooit meer af!”. Hoe heten de 2 kinderen van Sam Gooris en Kelly Pfaff? We zoeken beide voornamen.

Goed zo !
Quizvraag Media 5116
© Michiel Hendryckx

Welk tijdschrift werd meer dan 3 decennia lang geleid door Guy Mortier? Zijn stem kan je nog steeds horen in de reclamespots van het tijdschrift.

Goed zo !

Deze stand-up comedian studeerde economie en werd in december 2014 tweede in de Humo’s Comedy Cup finale. In oktober 2017 ging zijn eerste zaalshow in première: De Schaamte Voorbij. Wat is de naam van deze stand-up comedian?

Goed zo !

In een krantenartikel ziet u soms de afkorting “nvdr” staan. Schrijf deze afkorting voluit.

Goed zo !

We zoeken de titel van een programma dat Sacha Baron Cohen in 2018 maakte voor de zender Showtime. In deze zevendelige politieke satire gebruikt Baron Cohen zes verschillende typetjes om bekende en minder bekende Amerikanen te interviewen. Wat is de titel?

Goed zo !

Tegenwoordig heeft de man een reeds half mislukte carrière in de Boechoutse dorpspolitiek, ergens in de rand rond Antwerpen, maar Filip Peeters is natuurlijk vooral bekend van het serieuzere werk in De Zaak Alzheimer, De Hel van Tanger, Loft en Vermist. Kortom, één van onze Vlaamse filmboegbeelden. Maar de man begon op een véél lager niveau, met zijn officiële doorbraak in de VTM-reeks ‘Wittekerke’. Daarin speelde hij twee seizoenen lang de, aldus de bio, ‘vrolijke flierefluiter’ Werner Vandeputte. Maar toch was het zijn voornaamste kenmerk dat hem de bijnaam bezorgde waaronder alle Wittekerke-fans hem zullen kennen. Dewelke?

Goed zo !