Quizvragen literatuur

298 resultaten

Quizvraag Auteurs 2760

Choquerend of revolutionair, de meningen over deze Franse schrijver lopen ver uiteen. Zo kreeg zijn boek ‘platform’ het label expliciet mee omwille van de vele seksuele passages. Begin dit jaar kwam “soumission” of in het Vlaams “onderworpen” uit, over hoe in 2022 een Franse Islamitische president werd verkozen, die dan de sharia zou invoeren. Toeval of niet, maar het boek verscheen op dezelfde dag als de aanslag op Charlie Hebdo. Welke schrijver zoeken we?

Goed zo !

Sherlock Holmes is een fictieve detective uit de verhalen van de laat-19de-eeuwse, vroeg-20ste-eeuwse schrijver en arts. Wie was deze schrijver?

Goed zo !
Quizvraag Kinderboeken Tekenaars Auteurs 2702

In februari 2017 moesten we afscheid nemen van de schrijver van Nijntje. Weten jullie de naam van deze Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken?

Goed zo !
Quizvraag Kinderboeken Auteurs 2694

In 1971 verscheen een kinderboek van Annie M.G. Schmidt over een jongetje dat rond rijdt in een rood kraanwagentje en beleeft samen met onder meer het meisje Aagje en de familie Stamper allerlei avonturen. Wat is de titel van dit kinderboek?

Goed zo !
Quizvraag Boeken 2671

Op 11 november 2016 kon je op radio 1 de boeken top 80 beluisteren. Welk boek van Khaled Hosseini haalde het voor 'oorlog in terpentein' en 'de kleine prins'?

Goed zo !

Jullie zijn misschien afgeleid door de borsten van Nathalie Meskens, maar we zijn opzoek naar een boek van Marc De Bel. Het hoofdpersonage raakt tijdens een van zijn zwempartijtjes verstrikt in een ketting en ziet daar een doodshoofd. Wanneer ook zijn hond Sadee verdwijnt starten ze een zoektocht. Over welk boek van Marc de Bel gaat het hier?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Het verscheen voor het eerst in december 1845. Het gaat over een dakloos meisje die op het einde met een lach op het gezicht sterft. Welk sprookje zoeken we hier?

Goed zo !

In 2016 won Jan Van der Cruysse de jaarlijkse literatuurprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman voor zijn boek "Bling Bling". Weten jullie de naam van deze prijs?

Goed zo !

Het eerste deel van 'Das Kapital' werd gepubliceerd in 1867. Het tweede deel verscheen in 1885, twee jaar na de dood van de schrijver. Wie schreef dit werk?

Goed zo !

Wachten op Godot is een absurd toneelstuk, waarin twee personages - Vladimir en Estragon - tevergeefs wachten op een zekere Godot, een persoon die nooit zal komen. Van wiens hand is dit toneelstuk?

Goed zo !

Max Havelaar is geschreven in 1859 in Brussel door Eduard Douwes Dekker. Het boek is echter verschenen onder zijn pseudoniem. Welk pseudoniem is dit?

Goed zo !

Uit welke roman van George Orwell komt de beroemde zin: 'Big Brother is watching you'?

Goed zo !

Wie won er met veel boe geroep de Nobelprijs Literatuur in 2016?

Goed zo !
Quizvraag Auteurs 2520

Hij schrijft een boek en doet dit goed. Welke Nederlander kaapte in 2015 de ECI -literatuurprijs weg voor zijn boek "Het Hout"?

Goed zo !

Dan Brown is een van de bekendste thriller-fictie schrijvers en is vooral bekend van het boek, de Da Vinci Code. In het Bernini Mysterie verscheen een van zijn personages voor het eerst. Dit personage is een hoogleraar kunstgeschiedenis aan de universiteit van Harvard. Wat is de achternaam van dit personage met Micky Mouse horloge?

Goed zo !