Quizvraag Literatuur 2033

We zien hier een standbeeld in Madrid. Deze romanfiguur is de denkbeeldige schone beminde van Don Quichot in de roman van Cervantes. Wat is haar naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Literatuur 2027

We zoeken de naam van een personage in de verhalen over detective Sherlock Holmes van Arthur Conan Doyle. Hoewel dit personage slechts in twee van de Sherlock Holmes-verhalen verscheen, wordt hij over het algemeen beschouwd als de grootste tegenstander van Holmes. Hij wordt door Holmes zelf omschreven als de “Napoleon van de misdaad”. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Literatuur 1924

De films hebben velen wellicht gezien. Ze werden geregisseerd door verschillende beroemde regisseurs, die elk op hun manier de boeken over James Bond op het witte doek tot leven brachten. Maar wie schreef die boeken?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Literatuur 1922

Van wat is dit het logo?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Literatuur 1919

Iedereen kent het kasteel en toverschool uit J.K. Rowlings zevendelige boekenserie Harry Potter. Maar kennen jullie ook de vier afdelingen van de school?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Quizvraag Literatuur 1918

Wie schreef het non-fictie boek 'Into the wild'? Het verhaal gaat over Christopher McCandless die alles achterlaat en de wildernis intrekt.

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Quizvraag Literatuur 1910

De Pallieter is niet alleen een oord van verderf in Gent. Pallieter is ook de naam van een roman die in 1916 werd uitgegeven én de naam van het hoofdpersonage in dat boek, een ware levensgenieter. Wie schreef dit verhaal?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Literatuur 1861

Wat is de naam van deze olifant? Hij is het hoofdpersonage in een serie kinderboeken getekend door Jean de Brunhoff en zijn zoon Laurent.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Literatuur 1797

In 1929 ging de Nobelprijs literatuur naar een Duitser voor zijn werk Buddenbrooks, een boek dat dateerde uit 1901. U kan de man verder ook kennen van De Toverberg en De Dood in Venetië. Wie is deze schrijver die geldt als één van de grootsten van de Duitse literatuur uit de twintigste eeuw?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Literatuur 1763

Hier zien we een Frans schrijver, dichter, essayist en staatsman. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste Franse romantische auteurs van de 19e eeuw. Hij schreef onder andere Les Misérables en Notre-Dame de Paris. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag Literatuur 1743

Eén van de mythische creaturensoorten uit de trilogie In de Ban van de Ring zijn de met uitsterven bedreigde enten. Het zijn bomen met antropomorfe eigenschappen. Zo kunnen ze denken, spreken, stappen en dergelijke meer. In het tweede boek, De Twee Torens, gaan de enten die in Fangorn wonen hun laatste mars tegemoet, waar vindt hun laatste veldslag plaats?

Toon de eerste letter
De eerste letter: I


Quizvraag Literatuur 1742

Wat is de titel van het boek, geschreven in 1948, door George Orwell, waarin de persoonlijke privacy van de bevolking tot nul gereduceerd is? De grote leider achter dit alles is het wereldberoemde personage Big Brother. Wat is de titel van dit boek?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 1


Quizvraag Literatuur 1725

Wie is de auteur van De Honger Spelen / The Hunger Games?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C