Quizvragen algemeen

677 resultaten

Reeks 4, vraag A: We zien hier een foto van een Astra, bij ons bekend onder het merk Opel. Maar onder welk merk worden exact dezelfde auto's verdeeld in Groot-Brittannië? We zien hier nu het logo van.

Goed zo !

In december was het weer zover, Sinterklaas keerde terug naar Spanje, of was het nu Turkije? Het paard van sinterklaas zal het terug even rustig aan mogen doen. In dag Sinterklaas kreeg dit paard de naam 'slecht weer vandaag' maar zijn naam in Nederland is net een beetje anders? Dewelke?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 3264

Hopelijk hebben jullie het VERBAND al door... Van welk bedrijf zien we hier het logo?

Goed zo !

We zoeken de naam van een feestdag die vlak voor Aswoensdag word gevierd. Al het eten moest dan op voor de periode van het vasten begon. In het Nederlands zeggen we vettige dinsdag, maar wat is de wereldwijde eerder Frans klinkende bekende naam van deze dag?

Goed zo !

Welk duo zien we hier professioneel gefaceswapt. Van de persoon van wie we de snor zien volstaat de voornaam.

Goed zo !

Iedereen die ooit op een hogeschool of universiteit heeft gezeten, zal het antwoord op deze vraag zeker weten. In het begin van het academiejaar wordt een boekje met kortingsbonnen, leuke adressen en tips tegen een kater uitgedeeld. Wat is de naam van dit boekje?

Goed zo !

Wie al eens met de trein naar Brussels Airport gespoord heeft, weet ongetwijfeld dat hij bovenop de prijs van zijn ticket nog een toeslag van ongeveer 5 euro dient te betalen. Maar hoe heet deze toeslag?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 3232

Sinds 1 januari 2015 zijn brandstofhandelaars verplicht hun brandstoffen te verhandelen aan een welbepaalde temperatuur. In het verleden kon je zo soms bedrogen uitkomen wanneer je stookolie in de zomer bestelde. Maar sinds 2015 wordt dat volume dus altijd gemeten bij een welbepaalde temperatuur. Deze temperatuur is ook altijd zichtbaar wanneer je gaat tanken aan het tankstation.

Goed zo !
Quizvraag Wagens 3230

Voor wie zijn batterijen eens wil opladen kan aan dit mechanisme misschien een hulp hebben. Welk auto onderdeel doet dit bij een wagen en zien we hier op de foto?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Belgische firma die bekend staat voor zijn legendarische wegenkaarten die nu steeds zeldzamer aan het worden zijn?

Goed zo !

Een brug of een tunnel, dat is de vraag die Antwerpen maandenlang in de ban hield. Wat is de naam van het project dat de R1 in Antwerpen zal sluiten?

Goed zo !

In december 2017 werden de “#metoo' vrouwen verkozen tot persoon van het jaar door Time magazine. Ook de Ijslandse zangeres Björk besloot in 2017 niet langer haar mond te houden. Welke bekende regisseur werd door haar beschuldigd van seksuele intimidatie?

Goed zo !

Een actua ronde kan helaas niet meer zonder een terroristische aanslag. Dit jaar was dit niet anders want op 22 maart 2017, precies 1 jaar na Brussel, slaan terroristen in Londen toe. Op welke Londense brug zetten terroristen hun dodelijke raid in waarbij ongeveer 40 gewonden vielen?

Goed zo !

In een ronde klassieke oudheid konden de soorten zuilen uiteraard niet onbreken maar ik zal U uit Uw lijden verlossen: u ziet van links naar rechts een Dorische, Ionische en een Korintische zuil. Wij zijn echter niet op zoek naar dit soort zuilen maar naar de nog steeds aanwezige verzuiling in onze maatschappij. Een exponent hiervan zijn de ziekenfondsen of mutualiteiten. We kennen de Christelijke Mutualiteit, de Liberale Mutualiteit, ja zelfs de Neutrale en Onafhankelijke ziekenfondsen maar natuurlijk ook de Socialistische Mutualiteit. In Limburg en Antwerpen is deze beter bekend als de Voorzorg maar onder welke naam is de Socialistische Mutualiteit gekend in Oost- en West-Vlaanderen?

Goed zo !

Op 29 november 2017 pleegde deze Slobodan Praljak zelfmoord door gif in te nemen. Hij deed dit nadat hij veroordeeld werd als oorlogsmisdadiger tot 20 jaar cel. Wat is de naam van de rechtbank waar dit gebeurde?

Goed zo !