Quizvragen 2007

28 quizvragen over 2007

Quizvraag Vlaamse film 7935

Deze film van Nic Balthazar is gebaseerd op zijn boek “Niets, was alles wat hij zei”. Het verhaal gaat over een jongen met het syndroom van Asperger, die op school gepest wordt en vlucht in de virtuele wereld van een computerspel. Wij vragen de titel van deze Belgische film uit 2007.

Goed zo !


We zijn op zoek naar een film uit 2007 van de regisseur van Von Donnersmarck. Het verhaal speelt zich af in 1984 in Oost-Berlijn. De Stasi, de veiligheidsdienst van de DDR, heeft als doel zo veel mogelijk burgers te controleren en zo veel mogelijk over hen te weten te komen. Kapitein van de Stasi Gerd Wiesler (Ulrich Mühe) krijgt de opdracht de internationaal erkende en aanvankelijk procommunistische toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn vriendin Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck) af te luisteren. Vanaf de kale zolder van het appartementencomplex krijgt Wiesler inzicht in het leven van Dreyman en Sieland. Hoe langer hij luistert naar de dagelijkse bezigheden van deze twee, des te meer besef hij krijgt van zijn eigen saaie leven. Niet alleen begint hij zich te interesseren voor de literaire werken waar hij tijdens het afluisteren over hoort spreken, maar langzaam groeit bij hem ook het inzicht dat hij aan de verkeerde kant staat en voor een misdadige organisatie werkt. Welke oscarwinnende film zoeken we? (Duitse naam)

Goed zo !

Quizvraag Geschiedenis 6035

Einde 2007 sloeg het noodlot toe voor een jonge agente die in Beersel op patrouille was. Bij een agressieve roofmoord werd deze agente en haar collega peter van Stalle. 3 overvallers openden het vuur en de jonge agente die we zoeken kwam om het leven. Wat is haar voor -en achternaam?

Goed zo !

Amerikaans bedrijf, opgericht in 2007 dat zogenaamde activity trackers maakt, apparaten die om de pols gedragen worden en allerlei gegevens meten zoals het aantal stappen, de hartslag, de slaapkwaliteit enzovoort. Bekende modellen zijn de Charge en de Inspire. Welk bedrijf?

Goed zo !

Quizvraag Films 5591

We zijn op zoek naar de codenaam van een vermoedelijke amerikaanse seriemoordenaar in 1968 en 69. We zeggen vermoedelijk omdat deze moorden nooit opgelost zijn en er nooit een moordenaar met zekerheid is aangeduid. Hij nam een loopje met de politie door ze allerlei codes en cryptogrammen op te sturen. Hij ondertekende zijn brieven steevast met een kruis door een cirkel. In 2007 verscheen een prijswinnende film op het doek over deze moordenaar met onderandere Jake Gyllenhall en Robert Downey Jr. in de cast.

Goed zo !

In 2007 bracht Urbanus nog een liedje uit dat gaat over de opwarming van de aarde. Graag de titel van dat liedje.

Goed zo !

Quizvraag Economie 5309
© Roland Goossens

Op 8 augustus 1905 wordt 'Electriciteitsmaatschappij der Schelde' (Société d'Électricité de l'Escaut) opgericht. Tal van fusies later werd het het belangrijkste bedrijf in zijn categorie in België. Onder welke naam kenden we dit bedrijf tussen 10 juli 1990 en 10 juli 2007?

Goed zo !

Eind 2007 bracht canvas een zesdelige human interest reeks uit over strafpleiters, gepresenteerd door Gilles De Coster. Strafpleiters praten er vrijuit over hun beroep, privéleven en bekende rechtszaken. In de reeks komen een aantal bekende koppen aan bod zoals Sven Mary, Joris Van Cauter, Jan De Man en Walter Damen. Maar hoe heet de vrouwelijke Gentse strafpleiter die tijdens het programma ook aan bod kwam. Ze werkt sinds begin van haar carrière bij haar mogelijks nog bekendere vader, die weliswaar inmiddels overleden is. Hoe heet deze advocate?

Goed zo !


Quizvragen per jaar

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013