Quizvragen algemeen

677 resultaten

Wij willen graag weten met welk soort wagen u rijdt als uw nieuwe Europese nummerplaat begint met de letter O of met 1, gevolgd door de letter O.

Goed zo !

Wij zullen er waarschijnlijk nooit geraken en de belangrijkste Amerikanen hopen dat ze er nooit naar toe moeten. Dit is immers een soort overlevingsbasis waar de belangrijkste burgers en militairen terechtkunnen bij een apocalyps. Het complex, dat zich grotendeels ondergronds bevindt, bevat onder meer commandocentra, scholen en ziekenhuizen, maar dat hebben we enkel van horen zeggen. Hoe heet dit complex in Virginia?

Goed zo !
Quizvraag Samson en Gert 4295

4C) “Ik moest kloppen, want de bel doet het niet”, één van de vaakst gebruikte zinnen in Samson en Gert. Onze vraag is heel simpel. Op welk huisnummer was dat?

Goed zo !

4B) Inderdaad, dit is werkelijk de Man van Melle. In zijn eeuwige beige regenjas maakte hij elke week zijn opwachting in het televisieprogramma “Schalkse Ruiters” op zoek naar knappe vrouwen. Die mochten hem altijd schrijven op zijn adres in Melle. Op welk huisnummer in de Koekoekstraat was dat?

Goed zo !

4A) De Britse premier woont al jaren op dit adres met de beroemde voordeur. Wij willen graag weten op welk huisnummer deze voordeur zich bevindt.

Goed zo !

Internetdiscussies kunnen we ondertussen niet meer wegdenken. Eerder dit jaar (2018) hoorden heel wat mensen 'Yanny', maar anderen beweerden iets anders te horen. Wat?

Goed zo !
explosie markt Antwerpen

Op 15 januari 2018 vindt een dodelijke explosie plaats. Hierbij sterven twee mensen. In welke buurt in Antwerpen gebeurt dit?

Goed zo !

"You have the right to remain silent. Should you waive that right, anything you say can be held against you in the court of law.”. Met deze waarschuwing start elke aanhouding door de politie in de VS. Met welke Engelse term wordt deze waarschuwing aangeduid? Die verwijst naar de familienaam van de vrouw die in een rechtszaak in 1966 door het Amerikaanse Hooggerechtshof in het gelijk werd gesteld omdat zij tijdens haar aanhouding geen dergelijke waarschuwing had gekregen.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4265

De schrik van veel automobilisten en de nagel aan de doodskist van veel politici: zo kan je deze burgerbeweging ook omschrijven. Ze voeren actie in het hele land tegen hoge brandstofprijzen en haalden hun inspiratie in Frankrijk. Hoe wordt deze burgerbeweging genoemd?

Goed zo !

We zoeken de naam van een certificaat dat aan een document wordt toegevoegd om de vormelijke juistheid ervan te bevestigen. Dit certificaat wordt uitgereikt door de FOD Buitenlandse Zaken en vervangt de legalisatie. Wat is de naam van dit certificaat dat enkel kan worden gebruikt door de staten die partij zijn bij het gelijknamige verdrag uit 1961?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4217

Consternatie in heel Vlaanderen wanneer op 5 september 2018 in de eerste Panoreportage van het nieuwe seizoen Dries Van Langenhove wordt gevolgd. Hij is de oprichter van een beweging die zichzelf rechts-conservatief noemt. In werkelijkheid blijkt uit de reportage dat ze er in geheime chatboxen een veel racistischer en gewelddadiger discours op nahouden. Wat is de naam van die beweging?

Goed zo !

Dit symbool werd in het Derde Rijk van Adolf Hitler gebruikt door militaire eenheden als insigne op hun kraag. Het is een heraldisch symbool en een in Noord-Europa bekende rune en huismerk(teken). Wat is de naam van dit symbool?

Goed zo !

Dit toestel is niet alleen een instrument dat de rijtijd en rijsnelheid van een vrachtauto of bus registreert, maar ook in de beroepsmatige binnenvaart gebruikt wordt voor de controle van de vaartijden. Hoe heet dit toestel?

Goed zo !

Hoewel het verschil met Oxford vrij klein is, claimt deze stad de oudste universiteit van Europa te hebben, of zelfs van de wereld. Die zou al gesticht zijn in 1088 en is nog steeds actief. Eén van de bekendste kamers van de universiteit en tegelijk van de stad is dit Anatomisch Theater, waar vroeger hands-on lessen anatomie plaatsvonden en dat u hier op foto ziet. Om welke stad gaat het hier?

Goed zo !

Dit initiatief dat wordt gesponsord door het WWF, roept bedrijven en particulieren ieder jaar op het einde van maart op om gedurende een uur alle lichten te doven. Ze willen hiermee aandacht vragen voor de aanhoudende klimaatveranderingen. Het evenement wordt telkens georganiseerd bij het ingaan van de zomertijd. Dit jaar was het dus op 24 maart en volgend jaar, op 30 maart, gaat het al voor de 60e keer door. Hoe heet het evenement dat we zoeken?

Goed zo !