Quizvragen algemeen

680 resultaten

Wat is de naam van dit model van Kia, een stadsauto die groot is in praktische bruikbaarheid en veiligheid?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4455

Wat is de naam van deze felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché? De figuur van oorsprong niet uit Mexico, maar uit China en wordt gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. Oorspronkelijk werd dit gedaan om geesten te verjagen. De figuur wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna ze wordt opgehangen.

Goed zo !

We zoeken een jaartal waar volgende gebeurtenissen plaatsvonden:

  • Vanaf ruimtevaartuig Voschod 2 voert kosmonaut Aleksei Leonov de eerste ruimtewandeling uit.
  • Churchill overlijdt
  • Gimondi wint de ronde van Frankrijk
  • De musicalfilm the sound of Music kwam uit

Goed zo !

Wat is de naam van dit Belgische merk van polshorloges?

Goed zo !

We zoeken de naam van een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor 1 uur te doven om energiebesparing te promoten en de koolstofdioxide-uitstoot te verminderen.
Het evenement wordt gesponsord door het Wereld Natuur Fonds in Australië en zal dit jaar doorgaan op zaterdag 30 maart.

Goed zo !

In het Plopsa Theater is deze Antwerpse verkozen tot de nieuwe Miss België. Ze volgt een andere Antwerpse, Angeline Flor Pua, op. Wat is de naam van de nieuwe miss België?

Goed zo !

Hoe heet het kaartspel van 78 kaarten dat gebruikt wordt om iemands toekomst te voorspellen? Kaarten zoals 'De dood', 'De nar' en 'De keizer' maken onderdeel uit van dit kaartspel.

Goed zo !

Welke dierenrechtenorganisatie met een hoofdkantoor in de Verenigde Staten en meer dan 2 miljoen leden, claimt de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld te zijn? Deze dierenorganisatie is oa bekend van zijn campagne 'I rather go naked than wear fur', waarvoor heel wat supermodellen en andere beroemdheden uit de kleren gingen.

Goed zo !
Quizvraag Dans 4385

Ik ben op zoek naar een andere naam voor het voorgeborchte, in de rooms-katholieke theologie een aanduiding van het verblijf van de zielen die na het sterven niet toegelaten worden tot de hemelse glorie van Christus en ook niet naar de hel of het vagevuur gezonden worden. De naam waarnaar we op zoek zijn is afgeleid van het Latijns voor rand. Wie dit niet weet, mag ook antwoorden met een acrobatische dans uit Trinidad, die wel eens gedanst wordt op zatte momenten op een trouwfeest.

Goed zo !

Onder welke naam is de brandstof ligniet beter bekend? Het ontstaat door de transformatie door toenemende blootstelling aan druk en temperatuur van veen. Het wordt vooral gewonnen in Duitsland, waar het één van de belangrijkste brandstoffen is voor elektriciteitsopwekking na het sluiten van de kerncentrales.

Goed zo !

Hoe heet de uitgeverij die vooral bekend is van het drukken van de educatieve tijdschriften zonnekind, zonneland, zonnestraal? De naam van de uitgeverij is dezelfde als de naam van de abdij waar ze werd opgericht in 1920.

Goed zo !
mascotte bandenfabrikant Michelin

De Franse bandenfabrikant Michelin gebruikt sinds 1898 een figuurtje dat bestaat uit witte autobanden als mascotte. Wat is de naam van dit figuurtje, dat in het Latijn zoveel betekent als 'te drinken'?

Goed zo !
Quizvraag Walt Disney Duitsland 4343

In het dorp Hohenschwangau in Beieren ligt een indrukwekkend kasteel, met zo'n 1,3 miljoen bezoekers per jaar één van de populairste toeristische attracties van Duitsland. Walt Disney bezocht het slot voordat de bouw van zijn eerste themapark begon en het was de inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland in Californië. Wat is de naam van dit kasteel?

Goed zo !
Quizvraag Middeleeuwen 4337

De enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem bevindt zich in Gent. Wat is de naam van deze burcht, dat ook voorkomt in het lied 'Vlaanderen boven' van Raymond van het Groenewoud?

Goed zo !

In welke Waalse gemeente staan er drie kernreactoren op de oevers van de Maas? De kerncentrale komt regelmatig in het nieuws als er weer één van de reactoren stil ligt.

Goed zo !