Quizvragen algemeen

677 resultaten

Quizvraag Algemeen 7719

Wat is de naam van dit digitaal schoolplatform die in het secundair en basisonderwijs veel wordt gebruikt? Gaandeweg is het uitgegroeid tot een platform met hulpmiddelen voor administratie, rapportering en communicatie tussen directie, leerkrachten, leerlingenbegeleiders, leerlingen en ouders.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7715

Wat is de naam van het bekendste merk van dit licht bouwmateriaal? Het is een materiaal dat tegelijkertijd dragend en isolerend is. Men kan er massieve muren mee optrekken of dubbele muren met een luchtspouw. We zoeken dus de meer gekende naam voor cellenbeton.

Goed zo !

De man die we zoeken werd geboren als Edward Glazenmakers te Leopoldsburg en is de grootste pornoproducent die ons land ooit heeft gekend. Naast filmproducer was hij ook uitgever van blaadjes zoals de “Swingers”, “Stoeipoesjes” en “X-Kiss”. Wat is zijn artiestennaam? De voornaam van zijn artiestennaam is Eddy.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7701
© Ngw 99

Als jullie bij de naam van deze stand-up comedian achteraan één letter toevoegt, bekomen jullie het merk van deze Belgische chocolade. Wat is de naam van de stand-up comedian?

Goed zo !
Quizvraag Auto 7694

We zoeken de naam van een Nederlands fabrikant van exclusieve sportwagens. Het motto van de autofabrikant is "nulla tenaci invia est via" (vertaald "voor volhouders is geen weg onbegaanbaar"). Dit motto, en de merknaam zijn afkomstig van Nederlandsche Automobiel- en Vliegtuigfabriek "Trompenburg", een Nederlandse automobielfabriek die begin 20e eeuw internationaal doorbrak, maar in 1926 werd opgeheven. Eind 2014 werd de fabrikant failliet verklaard, maar begin 2015 werd dit faillissement teruggedraaid.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7691

Wie werd op 1 december 2019 de nieuwe CEO van Proximus? Hij nam het roer over van Sandrine Dufour, die de functie van Leroy tijdelijk waarnam als interim-CEO.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7684
© Brucevdk

Wat is de naam voor een schijfje van kunststof of karton dat gratis bij de chips van Smiths zat. Op het schijfje werden verschillende stripfiguren afgebeeld.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7682

Welk getal hebben we hier vakkundig weggeshopt van de beroemde eau de cologne?

Goed zo !

Op 21 juli, de nationale feestdag van België, legde Filip de eed af als zevende koning van België. In welk jaar was dat? De volgende gebeurtenissen vonden ook in dit jaar plaats:
De bomaanslagen tijdens de marathon in Boston
Overlijden Nelson Mandela
Paus Franciscus volgt Benedictus de XVI op

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7671

Deze haan werd beschuldigd van geluidsoverlast, mag blijven kraaien op het eiland Île d’Oléron in het westen van Frankrijk. Wat is de naam van de haan die een proces in 2019 won dat symbool stond voor de clash tussen plattelandsbewoners en stedelijke inwijkelingen?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7646
© Presidencia de la Nación Argentina

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een groepering van Argentijnse moeders van verdwenen personen onder de dictatuur van de militaire junta, die het land van 1976 tot 1983 bestuurden. Deze beweging is spontaan ontstaan toen een groep moeders opheldering ging vragen aan de autoriteiten over hun vermiste kinderen. Ze werden niet ontvangen, en gingen toen maar zwijgend over het meiplein in Buenos Aires lopen. De volgende week kwamen ze terug, en zo elke week, bijna dertig jaar lang. Hoe noemt men deze moeders, met een licht negatieve conotatie?

Goed zo !
fictieve beer cartoons van Hanna-Barbera

Deze fictieve beer die meespeelt in een aantal cartoons van Hanna-Barbera woont in het fictieve Jellystone Park, wat gebaseerd is op het Yellowstone National Park. Hij wordt vaak vergezeld door een andere beer genaamd Boo Boo. Samen proberen ze geregeld de picknickmanden te stelen van de bezoekers van het park. Wat is de naam van deze beer?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7598

Deze index geeft aan hoe goed een woning of locatie scoort qua mobiliteit in Vlaanderen. De index werd in juni 2019 door toenmalig minister van Omgeving Koen Van den Heuvel voorgesteld. De index gaat van 0 tot 10 en beoordeelt iedere locatie naar bereikbaarheid van volgende voorzieningen: Openbaar vervoer, Onderwijs, Winkels en diensten, Ontspanning, sport en cultuur, Gezondheid en zorg. Wat is de naam van deze index?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7580
© Keitsist

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een kogel die fragmenteert of uitzet bij het treffen van het lichaam. Hij werd genoemd naar een Britse legermunitiefabriek nabij Calcutta in India waar de eerste zulke kogels werden vervaardigd. In het verdrag van de internationale Vredesconferentie van Den Haag uit 1899 werd het gebruik van fragmenterende en uitzettende kogels voor militaire doeleinden verboden.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7579

Naast de overbekende dixi toiletcabines zijn ook deze vrij vaak voorkomend op bouwwerven of evenementen. Wat is de naam van de toiletcabine die jullie op de foto zien? Ze zijn trouwens eigendom van hetzelfde bedrijf achter de dixi toiletcabines.

Goed zo !