Quizvragen algemeen

680 resultaten

Quizvraag Algemeen 7903

Een kentekenplaat of een nummerplaat zoals ze dat in Vlaanderen zeggen heeft een unieke landencode. Zo is die voor België BE, voor Nederland NL en voor Duitslands DE. Wat is echter de landencode van een nummerplaats uit Fiji?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7894

We zoeken de naam van specifiek fietsgereedschap. Het gereedschap is een soort steeksleutel. Hij dient om de speling voor de kogellagers van de wielen van een fiets af te stellen. De kogellagers zitten geklemd in een loopvlak dat zich bevindt tussen de naaf en zaken die op de as van het wiel zijn geschroefd. Met dit gereedschap kan de speling voor de kogellagers worden geregeld

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7888

We zoeken de naam van een compacte wagen van een Italiaans merk. Hij kwam in productie vanaf 1993, werd kort nadien auto van het jaar, was in 1997 de best verkochte wagen in Europa. Hij bleef in productie tot 2018, soms onder lichtjes andere benamingen. Een opvallend element in het originele ontwerp waren de boven elkaar geplaatste achterlichten, naderhand namen concurrenten dit over in hun kleine modellen.

Goed zo !
Quizvraag Boten 7883
© Contains modified Copernicus Sentinel data

Op dinsdagmorgen 23 maart 2021 liep dit schip in het Suezkanaal aan de grond, ter hoogte van km 151. Het schip was onderweg van China naar Rotterdam. Het schip blokkeerde daardoor het scheepvaartverkeer volledig omdat het bijna dwars in het kanaal lag. Wat is de naam van dit schip?

Goed zo !
Quizvraag Nederland Corona 7865

Corona beheerste alle aspecten van ons leven in 2020. Ook de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander krijgt door de coronacrisis een heel ander karakter. In 2020 kreeg Koningsdag een tijdelijke andere naam. De welke?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7852

Welk bedrijf heeft ervoor gezorgd dat we de kerstman kennen met zijn huidige uiterlijke kenmerken?

A. McDonalds B. Coca-Cola C. Quick D. Pepsi

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7831

In augustus 2020 werd bekend dat een Nederlandse schoenwinkelketen 43 winkels overneemt van de failliete Belgische winkelketen Brantano. Wat is de naam van deze Nederlandse keten?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7825

Op 4 augustus 2020 vonden er twee explosies plaats in een haven. De kracht van de tweede explosie resulteerde in een ramp die minstens 181 doden en ruim 6.000 gewonden eiste en grootschalige schade door de hele stad aanrichtte. In welke stad vonden deze twee explosies plaats?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7819
© Rosa Pineda

De dood van een Afro-Amerikaanse man, vond plaats in Minneapolis (Minnesota) op 25 mei 2020. Dit zorgde voor een hele reeks protesten. Hij stierf nadat een politieagent met zijn knie meer dan acht minuten op zijn nek leunde, terwijl deze geboeid met zijn buik op straat lag. Wat is de naam van deze man?

Goed zo !
Quizvraag Dieren 7813

In mei 2020 ontstond er een soap rond een Peruviaanse straatkat. Het FAVV wilde de kat euthanaseren uit vrees voor hondsdolheid. Maar het baasje, Selena Ali, ging daartegen in beroep. Wat is de naam van het katje?

Goed zo !
Quizvraag Middeleeuwen 7802

We zoeken de naam van een Middeleeuwse versterkte woontoren. Het was aanvankelijk een zelfstandig bouwwerk. In veel gevallen werden rond de toren in de loop der tijd andere gebouwen opgetrokken. Zo ontwikkelde zich het kasteel, waarbij de toren diende als laatste toevluchtsoord. Wat is de, uit het Gallo-Romaans afkomstige benaming die men aan dergelijke woontoren geeft?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7798

Dit Duitse bedrijf is nog steeds één van de grootste naaimachineproducten van de wereld. Het werd genoemd naar diens oprichter in 1862 en hun iconisch model met pedaal en tafel war er voor die tijd erg vooruitstrevend. Wat is de naam van deze fabrikant waarvan u het model 130 op het scherm ziet?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7767

We zoeken de naam van een Frans bedrijf uit Ancenis. Het bedrijf maakt onder meer heftrucks en telescopische laders. Het is wereldmarktleider op het gebied van verreikers en allterrainheftrucks.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7762

Eind 2018 schakelden de tankstations over naar een nieuwe benaming voor hun brandstoffen. Diesel werd B7 en Euro 95 werd E10. Wat is de nieuwe benaming voor Euro 98?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7757

Wat is de naam van deze Franse seriemoordenaar, bijgenaamd ‘ het monster van de Ardennen’? In 2008 werd hij veroordeeld tot levenslang voor de ontvoering, verkrachting en de moord op zeven meisjes en vrouwen in Frankrijk en België. Jullie mogen ook antwoorden met de naam van zijn vrouw die als medeplichtige eveneens levenslang kreeg.

Goed zo !