Quizvraag 7579 Algemeen

Quizvraag Algemeen 7579

Naast de overbekende dixi toiletcabines zijn ook deze vrij vaak voorkomend op bouwwerven of evenementen. Wat is de naam van de toiletcabine die jullie op de foto zien? Ze zijn trouwens eigendom van hetzelfde bedrijf achter de dixi toiletcabines.

Goed zo !

Meer quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Aan de Brusselse Koningsstraat, tegenover het Koninklijk Paleis, is een stadspaleis gelegen. Het huis, gebouwd rond 1780 was de stadsrefuge van de abdij van Grimbergen. Het gebouw werd aangekocht door de Belgische Staat die er het Brusselse Conservatorium in huisvestte. In 1992 ging het over naar de Vlaamse gemeenschap die het na restauratie in gebruik nam als ambtswoning van de Vlaamse regering. Geef de naam van dit gebouw, die het te danken heeft aan een Italiaanse bankier.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Corona beheerste alle aspecten van ons leven in 2020. Ook de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander krijgt door de coronacrisis een heel ander karakter. In 2020 kreeg Koningsdag een tijdelijke andere naam. De welke?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Hoe wordt iemand die in opleiding aan de militaire school volgt genoemd? Het is tevens ook de naam van de tweede kinderzender die de groep Medialaan lanceerde in december 2015.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Reeks 4, voor 3 punten: Ons jaarlijks teambuilding bracht ons naar de Mahy autocollectie in Leuze, daar vonden we inspiratie voor volgende vraag: Dit luxekarretje is de Standard Swallow ofwel de SS-1 uit 1933.. Zoals u al voelt aankomen was logo en de merknaam SS in die periode geen lang leven beschoren.. De eigenaars kozen begrijpelijkerwijs nog voor de oorlog voor een andere naam. Er werden verder auto’s voor de hogere klasse gebouwd. Huidige modellen geven zou te makkelijk zijn. Ondertussen is het merk al een paar keer van eigenaar verwisseld en is het nu in oosterse handen.. Welk roemrijk merk zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Op 10 maart 2019 was er een crash met dit type vliegtuig. Blijkaaar was er een probleem met de software. Nadien werden alle vliegtuigen van dit type aan de grond gehouden. Wat is het type vliegtuig dat we hier zoeken?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

In welke taal spreken 2 brandnetels tegen elkaar??? …....... in t'engels . Dit mopje zou zomaar van de scheurkalender kunnen komen. Van welke scheurkalender uitgegeven door uitgeverij INNI publishers uit Heule werden tot 2015 elk jaar ruim een miljoen stuk verkocht in Vlaanderen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Dit is een monument dat op dit moment wordt uitgehouwen in het graniet van de Black Hills in de Amerikaanse staat South Dakota, ter ere van een 19e eeuwse Lakotaleider. Wat is de naam van de leider en dit monument?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

De laatste jaren wordt meer en meer gebruikt gemaakt van het vondelingenluik in Antwerpen. Alle kinderen die hierin worden achtergelaten en niet binnen vastgestelde termijn worden opgehaald door de rechtmatige ouders krijgen de achternaam 'De Kleine'. Welke vzw is verantwoordelijk voor dit vondelingenluik?

Bekijk antwoord