Quizvragen aardrijkskunde

729 resultaten

Quizvraag Aardrijkskunde 5291

We zoeken een onafhankelijk Engelstalig land dat bestaat uit een archipel van 700 eilanden en 2000 zand/koraalplaten, die zich bevindt in de Atlantische Oceaan. Het land telt ruim 300.000 inwoners op een oppervlakte van 13.878 km². Op 12 oktober 1492 landde Christoffel Columbus er en het werd onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk op 10 juli 1973, maar het maakt nog steeds deel uit van het Gemenebest van Naties en zijn een Commonwealth realm. Welk land zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Eilanden 5277
© Tappert

Wat is het grootste eiland ter wereld?

Goed zo !
Quizvraag Eilanden 5276

Welke eilandenstaat is gelegen in de Middellandse zee, is een republiek en ligt ten zuiden van Sicilië? Sinds 1934 is ook Engels hier een officiële landstaal, voorheen was dat Italiaans.

Goed zo !
Quizvraag Egypte 5275
© Chmouel Boudjnah

Welke stad in het noorden van Egypte is genoemd naar Alexander de grote, is een miljoenstad en is de op één na grootste stad van Egypte?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 5259
© Spotter2

We zijn op zoek naar een Oost-Vlaams dorp gelegen in de Denderstreek die samen met Oordegem, Smetlede, Wanzele en het dorp Papegem deel uitmaken van gemeente Lede. Tip de deelgemeente bestaat uit evenveel letters als de gemeente Lede. En het dorp, heeft tevens een link met een oude tourwinnaar.

Goed zo !
Quizvraag Azië 5254

We zoeken een klein olierijk emiraat op het Arabisch Schiereiland in Azië aan de kust van de Perzische Golf, grenzend aan Saoedi-Arabië in het zuiden en Irak in het noorden. In de hoofdstad van het land, en het bijbehorende stedelijk gebied wonen zo'n 2,8 miljoen mensen. Het land was deel van het Abbasidenrijk vanaf de 8e eeuw. Het werd later opgenomen in het Ottomaanse Rijk (16e eeuw), waar het uiteindelijk een zekere vorm van autonomie verkreeg als prinsdom.  Welke olierijke staat zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Nederland 5244
© Xamos

Wat is het hoogste punt van Europees Nederland? Vlakbij staan twee uitkijktorens; aan de Nederlandse kant de Wilhelminatoren en aan de Belgische kant de Koning Boudewijntoren.

Goed zo !
Quizvraag Eilanden 5223

We zoeken een eiland in de Ierse zee. Het eiland is Brits kroonbezit. Het behoort dus niet tot het Verenigd Koninkrijk, al wordt het hier vaak mee geassocieerd. De wielrenner Mark Cavendish is hier geboren. Welk eiland zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Afrika 5212
© Irene2005

We zoeken de hoofdstad en tegelijk de grootste stad van de Democratische Republiek Congo. De stad stond voorheen bekend onder de naam Léopoldville en werd door Henry Morton Stanley in 1881 als handelspost gesticht. In 1965 veranderde de naam als gevolg van de Afrikanisering die door Mobutu werd doorgevoerd. Welke naam kreeg de stad toen? En tot op heden is dit nog steeds de naam van de stad.

Goed zo !
Quizvraag Azië 5207
© Dr.Jacob90

Het land dat we zoeken is een land in Zuidoost-Azië. Het ligt op het eiland Borneo aan de Zuid-Chinese Zee en wordt verder geheel omringd door Maleisië. Het sultanaat is sinds 1984 onafhankelijk. De sultan van dit land kreeg onlangs veel tegenwind voor zijn homofobe opstelling. (waardoor celebs niet meer naar zijn hotels gaan). Welk land zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Amerika 5155

Deze staat van de Verenigde Staten met hoofdstad Pierre heeft als bijnaam de “Mount Rushmore State” gekregen omdat het bekende nationaal monument met de 4 in graniet uitgehouwen hoofden van 4 voormalige presidenten zich hier bevindt. Over welke staat van de Verenigde Staten hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 5154

Wat is de naam van de landstreek in Wallonië die zich uitstrekt over de provincies Namen, Luik, Henegouwen en een klein stukje van de provincie Luxemburg? De naam is afgeleid van de volksstam, die ten tijde van Julius Caesar deze streek bewoonden. Het is een eerder vruchtbare landbouwstreek, gekenmerkt door het golvend plateau op een hoogte van 180 tot 340 meter. Wat is de naam van deze Belgische landstreek?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 5112

Welk, aan Nederland grenzend, dorp in Limburg beschikt over zijn eigen zogenaamde Sahara. Er is een toren gebouwd van 30 meter waardoor het hele gebied beter zichtbaar wordt.

Goed zo !
Quizvraag Frankrijk 5106
© Jean-Pierre Remy

In het album Het Verloren Zwaard brengen Suske en Wiske een bezoekje aan een beroemd Normandisch schiereiland. Bezienswaardigheid op het eiland is een oude abdij, gebouwd tussen de 11 e en 16 e eeuw. Vroeger werd de landbrug overspoeld bij hoogwater, waardoor men het eiland niet meer kon verlaten, maar ondertussen is er een verhoogde weg gebouwd. Hoe heet dit pittoreske Franse schiereiland?

Goed zo !
Quizvraag Afrika 5079

Swaziland veranderde zijn naam in 2018. Die aankondiging deed koning Mswati III op zijn vijftigste verjaardag tijdens de eveneens vijftigste onafhankelijkheidsviering van zijn land. Uiteraard vragen we jullie naar de actuele naam van het vroegere Swaziland.

Goed zo !