Gemakkelijke quizvragen aardrijkskunde

494 Gemakkelijke quizvragen over Aardrijkskunde

één van de bekendste watervallen ter wereld

We zoeken één van de bekendste watervallen ter wereld. Ook behorend tot de grootste watervallen, echter niet door de hoogte, maar wel door de breedte en door de hoeveelheid water die passeert. De waterval bestaat in feite uit 3 delen, namelijk de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Als we nog meer zeggen geven we het echt weg, dus welke waterval zoeken we?

Goed zo !


eiland biosfeerreservaten

Welk eiland werd als eerste totaalgebied opgenomen in het UNESCO-netwerk van biosfeerreservaten?   Het Manx Loaghtan-schaap is een lokaal ras dat enkel daar leeft. 

Goed zo !


woestijndal Californië

Wat is de naam van het woestijndal in het oosten van Californië, die bekend staat als het droogste en heetste punt in Noord-Amerika, en die met 134 graden Fahrenheit het record houdt van de hoogste temperatuur die ooit ter wereld is gemeten?

Goed zo !


op een na langste rivier van Europa

We zoeken de op een na langste rivier van Europa. Ze ontspringt in Duitsland als samenvloeiing van 3 andere rivieren, en mondt na 2829 kilometer uit in de zwarte zee aan de grens van Oekraïne en Roemenië, en doorkruist onderweg maar liefst 11 landen. Welke rivier zoeken we?

Goed zo !


Romeo en Julia

In welke stad staat het balkon van Romeo en Julia?

Goed zo !

rivier

In de telefonie is het internationale toegangsnummer (land) +33. Welke rivier loopt er door de hoofdstad?

Goed zo !


Kjeragbolten

Geef de hoofdstad van het land waar dit gigantische rotsblok “Kjeragbolten” ligt.

Goed zo !

park Limburg
© Anne-Sophie Grauls

Grand Canyon, Yosemite, Yellowstone, Abel Tasman, Great Barrier Reef… Stuk voor stuk nationale parken die tot de verbeelding spreken. Maar ook België heeft een nationaal park. Hoe heet dit park Limburg?

Goed zo !

diepste punt

De Mount Everest is de hoogste berg ter wereld met 8848m. De Mont Blanc staat met een hoogte van 4808 meter bekend als de hoogste berg van Europa. Maar wat is het diepste punt op aarde?

Goed zo !

Belgische kust

Langs de Belgische kust bevinden zich verschillende steden en gemeenten. Welke van deze steden en gemeenten is de meest zuidelijk.

Goed zo !