Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Moeilijke quizvragen aardrijkskunde

Filter op niveau van de vragen: Alle niveaus - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Quizvraag Aardrijkskunde 8988

Deze zandbank is een ondiepte in de Noordzee, ten oosten van Noord-Engeland. De zandbank ligt noordwestelijk ten opzichte van Nederland. De naam is afkomstig van de oude benaming van een vissersboot. De bank is bijna 300 kilometer lang en bevindt zich zowel in het Britse, Deense, Duitse, als Nederlandse deel van het continentaal plat. Hij is ontstaan tijdens de laatste ijstijd. De bank rijst uit circa 40 meter diep water op tot 13 meter onder de zeespiegel, en is dus circa 27 meter hoog. De bodem bestaat grotendeels uit zand. Ten noorden ervan liggen de Fladengronden. De naam?Moeilijke quizvraag Bergen 8977Het is de bergpas tussen het Zwitserse Martigny in Val d'Entremont en de Valle d'Aosta in Italië. Dat is in de Walliser en Penninische Alpen, in het zuidwesten van Zwitserland en het noordwesten van Italië. Over de weg kan alleen van begin juni tot eind oktober worden gereden. In de winter is de weg afgesloten. Onder de pas, op ongeveer 1900 meter hoogte, ligt de gelijknamige tunnel. Geef de volledige naam van deze pas.Moeilijke quizvraag Zee 8970Op de foto zie je een zee in het Midden-Oosten. Geef de naam van deze zee?Quizvraag Aardrijkskunde 8939

Zonder de aanwezigheid van stoplichten of verkeersborden, proberen de voertuigen over te steken: er ontstaan dan ook regelmatig zware ongelukken op dit kruispunt, dat tot de 3 gevaarlijkste ter wereld wordt gerekend. Dit Meskelplein is gelegen in het centrum van de hoofdplaats van de Afrikaanse Unie. Deze kosmopolitische hoofdstad heeft vele tientallen etnische groepen, waarvan de Amharen de grootste is. De stad ligt tussen 2200 en 3000 meter hoogte, aan de voet van de berg Entoto, en is hiermee de op twee na hoogste hoofdstad ter wereld. In welk land ligt dit Meskelplein en dus ook het hoofdkantoor van Afrikaanse Unie?
Quizvraag Aardrijkskunde 8914

Het grondgebied van de Duitstalige gemeenschap beslaat 9 gemeenten. Wij gaan op zoek naar de grootste van deze gemeenten, in oppervlakte welteverstaan. Je kan er in de deelgemeente Manderfeld rondlopen en ook het meer van Bütgenbach rijkt tot in deze gemeente. Welke gemeente zoeken we?Moeilijke quizvraag Vlaggen 8893We zoeken een land met slechts 3 buurlanden. Je krijgt van ons de vlaggen van deze 3 buurlanden.Moeilijke quizvraag Vulkanen 8883In november 2022 spuwde de Mauna Loa op Hawaïi nogmaals gloeiende lava. Dit is 1 van 16 ‘decade vulcanos’ of in het Nederlands: vulkanen van het decenium. 16 vulkanen die gelegen zijn in een dichtbevolkte regio met een geschiedenis van grote uitbarstingen. Wij zoeken de andere Amerikaanse vulkaan op de lijst en helpen jullie even: hij ligt in de staat Washington en maakt daarmee deel uit van de beroemde Ring of Fire. Hij is tevens de hoogste top van de Cascade Range.Dit bos- en natuurgebied in aanleg zal een van de vier groenpolen rond Gent vormen. Op dit moment is er al een klein deeltje open voor het publiek, de inrichtingswerken op het grootste deel van de site vinden echter pas in 2023 plaats. Naast Gentenaars kijken wellicht vooral inwoners van Oostakker en Lochristi ernaar uit want de groenpool komt op het grondgebied van hun gemeente te liggen. Wat is de naam van dit bos- en natuurgebied, dat wordt aangelegd op een voormalige zandwinning die op haar beurt op een voormalig vliegveld was gelegen?
Moeilijke quizvraag Denemarken 8789

© NordNordWest


Deze stad was tot in de 15de eeuw de hoofdstad van Denemarken. De stad werd gesticht rond 980 door Harald I van Denemarken. Hij zou een houten kerk hebben gebouwd bij de haven, waarin hij later begraven werd. Vanaf dat moment was de stad de verblijfplaats van de koning en hoofdstad van Denemarken. Wat is de naam van deze stad, één van de oudste van Denemarken, die ook om een andere reden een belletje zal doen rinkelen?Moeilijke quizvraag Vlaggen 8763Dit Frans overzees gebied heeft geen officiële vlag. De oude vlag die u op het scherm ziet, werd echter wel gebruikt en vindt u nog steeds terug in het wapenschild van het eiland. Wegens de verbintenis met de slavernij is het gebruik van de slangenvlag echter zeer controversieel. Van welk eiland met Fort-de-France als hoofdstad was dit de oude vlag?