Quizvragen aardrijkskunde

729 resultaten

Quizvraag Italië Bergen 5543
© Immanuel Giel

We zoeken de naam van deze berg. De laatste grote uitbarsting van de vulkanische berg, die zich bevindt op zo'n 10 km ten oosten van Napels bevindt, dateert van 1944.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 5514
© FotoDawg

Met zijn gunstig klimaat en omdat de zon er vrijwel altijd schijnt worden de Bahama's aanzien als 1 van de beste en mooiste plaatsen om te overwinteren. Wat is de hoofdstad van deze eilandengroep?

Goed zo !
Quizvraag Steden 5490
© Pudelek

Naast het feit dat deze stad wordt bezongen in het alom bekende liedje “a far l’amor comincia tu”, kennen we deze stad ook als de geboorteplaats van moeder Theresa. Om het echt makkelijk te maken is het ook de hoofdstad van een land dat in de recente geschiedenis nog van naam is veranderd.

Goed zo !
Quizvraag Steden 5484

Deze stad wordt ook weleens met zeep geassocieerd. Maar eigenlijk kennen we de stad vooral van de sportieve successen van Raymond 'de tovenaar' Goethal. Ook staat de stad bekend voor zijn grote haven en dus belangrijke handelspositie doorheen de geschiedenis.

Goed zo !
Quizvraag Steden 5481
© Andrew Dunn

We zoeken een universiteitsstad, gelegen aan de rivier Cam... ze willen er wel eens roeien, maar voor wedstrijdjes zoeken ze wel een bekendere rivier op.

Goed zo !
Quizvraag Vlaggen 5400

Van welk land is deze vlag met zeemeeuw?

Goed zo !
Quizvraag Vlaggen 5399

Van welk land is deze vlag met leeuw?

Goed zo !
Quizvraag Vlaggen 5398

Van welk land is deze vlag met adelaar?

Goed zo !
Quizvraag Kazachstan 5394
© Ken and Nyetta

De hoofdstad van Kazachstan heette bijna 21 jaar Astana, maar sinds 22 maart 2019 is er een nieuwe naam. Welke?

Goed zo !
Quizvraag Vlaggen 5390

Welke 2 kleuren komen zowel voor in de vlag van Papoea-Nieuw-Guinea als in de vlag van Tanzania?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 5378
© NordNordWest

Leuven is de hoofdstad van Vlaams-Brabant. Maar wat is de hoofdstad van Waals-Brabant?

Goed zo !
Quizvraag Wit-Rusland 5376

Welke Oekraïense stad aan de rivier Pripjat, vlak aan de grens met Wit-Rusland, is zo goed als onbewoond, terwijl er vroeger nog 15.000 inwoners waren? In november 2016 werd er de bouw van een gigantische betonnen sarcofaag voltooid.

Goed zo !
Quizvraag Amerika 5352

Als ik met mijn Volkswagen T6 busje naar Yosemite National Park rijd en daar dan 's avonds de sushi ga eten waarvan Jeroen Meus zegt "Bij deze typisch Amerikaanse sushi zit de rijst aan de buitenkant, vanbinnen zit krab met cocktailsaus. Het is een beetje de pizza Hawaï onder de sushi, maar geweldig lekker", in welke Amerikaanse staat bevind ik mij dan overduidelijk?

Goed zo !
Quizvraag Rivieren 5320
© Paul Hermans

We zoeken een rivier die zijn oorsprong kent in het Noord-Franse Lisbourg en in Gent uitmondt in de Schelde. De rivier gaf in het Frans haar naam aan de Fleur-de-Lys.

Goed zo !
Quizvraag Gemeenten 5312
© Sonuwe

De fusiegemeente Heist-op-den-Berg telt naast Heist zelf nog vijf deelgemeenten: Booischot, Hallaar, Schriek, Wiekevorst en ?

Goed zo !