Quizvragen aardrijkskunde

731 resultaten

Quizvraag Rivieren Amerika 5823

Met zijn 4370 kilometer is deze rivier de langste River van de V.S.
Hij ontspringt in de Rocky Mountains in de staat Montana, waar hij dan naar het oosten gaat naar Noord Dakota. Vervolgens gaat hij naar Zuid-Dakota en Nebraska. Uiteindelijk vloeit hij samen met de Mississippi in Illinois. Wat is de naam van deze rivier?

Goed zo !
Quizvraag Afrika Zuid-Afrika 5817
© Jcwf

Voordat het Suez-kanaal er was, moesten de schepen die van Europa naar de Indische Oceaan wilden varen, de Atlantische Oceaan volledig naar het zuiden afvaren. Zo langs het meest zuidelijke punt van Afrika, Oostwaarts richting Indië. Wat is de naam van dit meest zuidelijke punt van Afrika?

Goed zo !
Quizvraag Bergen 5810

Voor deze aardrijkskundige vraag trekken we naar de grens van Pakistan en China, want daar bevindt zich de heilige graal van de bergbeklimmers.
Met zijn 8611 meter hoogte is deze berg de tweede hoogste op aarde, maar omdat zijn dodencijfer 1 op 4 is, wordt hij ook wel de 'killer moutwijn' genoemd. Wat is de naam van deze berg?

Goed zo !
Quizvraag Rivieren 5804

Dit riviertje is slechts 4km lang en is een zijriviertje van de Amblève. Het riviertje is de kortste van ons land. Welke zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Australië 5787

Boven Australië, ziet u een eiland dat netjes in twee gedeeld is. We zoeken het rechtse deel.
Van dat land vragen wij u de naam. We zeggen u nog dat de hoofdstad Port Moresby is.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 5748

Wat is de hoofdstad van dit land?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 5747

Wat is de hoofdstad van dit land?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 5746

Wat is de hoofdstad van dit land?

Goed zo !
Quizvraag Italië 5672

Als je met Ryanair naar Milaan vliegt, land je op luchthaven Orio al Serio ten Noord-Oosten van Milaan. In welke stad ben je dan aangekomen?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 5662

In juni 2019 zijn twee olietankers aangevallen nabij deze Straat. Deze zeestraat is van levensbelang voor de internationale energiebevoorrading. Het is de toegangspoort tot de olievelden van Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Irak en Iran. Welke Straat zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Rivieren 5621
© Hanhil

Welke rivier ontspringt in Frankrijk te Pouilly-en-Bassigny op het Plateau van Langres, bereikt België in Agimont, loopt verder via onder meer Andenne en Hoei om dan via Wezet, bij Eijsden ook Nederland te bereiken?

Goed zo !
Quizvraag Rivieren 5601
© Boerkevitz

In Werchter mondt de Demer uit in een rivier die op die plaats kleiner is dan de Demer. Welke rivier?

Goed zo !
Quizvraag Gemeenten 5589

We zijn op zoek naar de eerste landelijke Vlaamse gemeente vanaf Brussel in de richting van Leuven, het is een deelgemeente van Zaventem. De buurdeelgemeenten ervan zijn Kortenberg, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Zaventem en Tervuren.

Goed zo !
Quizvraag Canada 5578

We zoeken een van de tien Canadese provincies, tevens de grootste en tweede meest bevolkte van de tien. De Saint-Lawrence, die ontspringt nabij Kingston en uitmondt in de Atlantische Oceaan stroomt door de provincie die we zoeken. De grootste stad van de provincie is Montréal.

Goed zo !
Quizvraag Zuid-Amerika 5554
© Pietbarber

Wat is het meest zuidelijk gelegen punt van de eilandenarchipel Vuurland? De archipel is verdeeld tussen Argentinië en Chili en de naam is bedacht door Ferdinand Magelhaes.

Goed zo !