Quizvragen 2018

150 resultaten

Deze man op de foto was voorzitter van de Belgische zwembond tot 2018. Hij werd in 1974 kampioen van België op de 100 m rugslag. Hij was tevens Belgisch recordhouder 200 meter rugslag. Hij is ook manager en technisch directeur bij KAA Gent. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Turnen 4484

We zoeken de naam van een Belgische turnster. In maart 2018 won ze goud op de Wereldbeker in Stuttgard met het Belgische team. In mei nam ze deel aan de Belgische kampioenschappen waar ze goud won op de grond en op de vloer en zilver op de all round. Op het Europees kamioenschap behaalde ze samen met Nina Derwael, Senna Deriks en Maellyse Brassart een derde plaats in de kwalificaties voor de team all round.

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 4472
© Wikipedia

Op de Europese kampioenschappen atletiek te Berlijn in 2018 heeft de 4X400 m aflossingsploeg goud behaald. De Belgian Tornados bestonden in de finale uit de drie Borlees en de wereldkampioen 400 m bij de junioren. Wie is deze wereldkampioen of wie was de vierde loper in de finale?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4471
© Quirit

Bart Vertenten werd in oktober 2018 aangehouden en in verdenking gesteld van criminele organisatie en private corruptie in het onderzoek naar een criminele organisatie, witwaspraktijken en private corruptie in het Belgische voetbal. Wat was echter de naam van zijn advocaat die ervoor zorgde dat Raskin vervangen moest worden?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Oscars 4470

Wat is de naam van deze Britse acteur die in 2018 een Oscar won voor beste acteur voor zijn rol als Sir Winston Churchill in Darkest Hour?

Goed zo !

De naam van deze wielrenner die in 2018 de ronde van Lombardije won is fonetisch dezelfde als de voornaam van een fictieve blauwe vogel. Wat is de naam van deze wielrenner.

Goed zo !
Quizvraag Auteurs 4466

We zoeken de naam van een Vlaams schrijver? In 2018 won hij de Hercule Poirotprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de strijd om euthanasie van zijn eigen moeder in verwerkte

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 4428

Wat is de titel van deze Sinterklaasfilm, geregisseerd door Stijn Coninckx en Hugo Matthysen? De film was vanaf eind oktober in de zalen te zien. Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet 's nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt. Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

Goed zo !
Quizvraag Films 4326

Film Fest Gent ging van start met deze film van de jonge Gentse filmmaker Lukas Dhondt. De film is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal en gaat over Lara, een 15-jarig meisje dat niets liever wil dan ballerina worden. De uitdaging om dat doel te bereiken wordt nog groter gemaakt doordat Lara geboren is in het lichaam van een jongen. Naam graag van deze film.

Goed zo !

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar vorige maand (oktober/november 2018) werd deze man dan toch benoemd als directeur van de Nationale Bank. Er was heel wat commotie ontstaan omdat hij de enige vrouw in dat mannenbastion verving. Na zijn aanstelling besliste de regering wel tot een hervorming die meer vrouwen in de bestuurstop van de Nationale Bank moet brengen. Hoe heet hij?

Goed zo !