Quizvraag 4471 Algemeen

Quizvraag Algemeen 4471
© Quirit

Bart Vertenten werd in oktober 2018 aangehouden en in verdenking gesteld van criminele organisatie en private corruptie in het onderzoek naar een criminele organisatie, witwaspraktijken en private corruptie in het Belgische voetbal. Wat was echter de naam van zijn advocaat die ervoor zorgde dat Raskin vervangen moest worden?

Goed zo !


Meer quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Drie dagen na Black Friday, bij het begin van de volgende week, is er opnieuw een bekende dag, deze keer bedacht door marketingbureaus om internetverkopen te stimuleren. Onder welke internationale marketingterm is deze dag intussen wereldwijd bekend?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

De zoektocht naar Jürgen Conings hield België in de lente van 2021 ruim in een maand in de ban. Na ruim een maand van de radar verdwenen te zijn werd hij overleden in een natuurpark teruggevonden. Een van de eerste sporen in de zoektacht leidde de politie naar het huis van een bekend wetenschapper, op wie Conings een aanslag beraamde. Wie moest wekenlang in een safehouse doorbrengen omdat Conings het op hem gemunt zou hebben?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Met welk Zwitsers luxemerk bedankte Niki Terpstra zijn ploegmaats voor de overwinning in de Ronde Van Vlaanderen in 2018?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

De motoren van wagens en machines moeten steeds schoner om al dan niet met behulp van sjoemel-software tot minder uitstoot te komen. Minder en minder weten we eigenlijk wat er zich onder de motorkap van onze wagens afspeelt. Het begint allemaal bij de basistechnologie van de motor. Over welk type motor gaat het?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Van welke vliegtuig maatschappij verdwijnt de MH370 met 239 mensen aan boord onderweg naar Peking?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Wat was de commerciële naam van de hogesnelheidstreindienst tussen Amsterdam (Schiphol) en Brussel die tussen 2012 en 2013 reed maar door technische problemen verder volledig flopte en werd afgevoerd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Corona beheerste alle aspecten van ons leven in 2020. Ook de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander krijgt door de coronacrisis een heel ander karakter. In 2020 kreeg Koningsdag een tijdelijke andere naam. De welke?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Een beetje actualiteit. De directie van het psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist in Zelzate en de organisatie Broeders van Liefde hebben na overleg met Zorg en Gezondheid er vrijdag (augustus 2018) mee ingestemd de afluisterapparatuur in de bezoekersruimte weg te halen van de psychiatrische afdeling voor geïnterneerde vrouwen. Hoe heette deze psychiatrische afdeling?

Bekijk antwoord