Quizvragen 2018

150 resultaten

Quizvraag Netflix 4853
© Aavitus

Van welke dit jaar (2018) uitgebrachte serie van Simpsons-bedenker Matt Groening zag u hier een trailer?

Goed zo !

Olympisch goud met Gregg Van Avermaet, tweemaal de Europese titel met Kristallen Fiets Victor Campenaerts en WK-brons met Tom Boonen. Het palmares van deze Vlaamse ex-wielrenner mag gezien worden. Als Belgisch bondscoach dan, want als wielrenner kwam hij niet veel verder dan wat top-20-noteringen in de Tour. Wie is deze geboren Duffelnaar, die na het laatste WK (2017) op de weg bekendmaakte dat hij vanaf 1 januari overstapt naar wielerploeg Lotto-Soudal?

Goed zo !
Quizvraag Museums Canvas 4808

In december 2018 ging het Afrikamuseum, na een renovatie van vijf jaar, opnieuw open voor het publiek. Niet alleen het gebouw, maar ook de invulling werd flink onder handen genomen om het voormalig koloniaal museum te laten aansluiten bij de huidige maatschappij. Het debat rond ons koloniale verleden woedt intussen volop. Ook Canvas wijdde er een reeks aan. Hoe heette die reeks?

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 1 4802

Laten we dicht bij huis beginnen. Onder de noemer 'GoneWest' herdacht de provincie West-Vlaanderen vier jaar lang de Eerste Wereldoorlog. Een van de artistieke blikvangers was de land art installatie ComingWorldRememberMe. Die bestond uit 600.000 kleien beeldjes - één voor elke gesneuvelde in België -, en drie grote sculpturen van een bekend Belgisch kunstenaar. Wat is de naam van de Belgische kunstenaar die ComingWorldRememberMe mee uitgewerkt heeft?

Goed zo !

... muziek. Ook in de muziekwereld is het schering en inslag om elders een ‘plaatje’ te pikken en te coveren. Hetzelfde gebeurde voor volgend nummer Frankfurt Oder van Duitse zanger Axel Bosse. Wat is de titel van de Nederlandstalige – succesvolle - cover?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Rode Duivels 4691
© ?????? ??????????

2B. Het WK! Juli lijkt al zo ver, maar wat zitten de wedstrijden in menig geheugen gegrift. Helaas hoort dit moment daar ook bij. Tijdens Engeland - België wou één Rode Duivel de bal stevig wegschoppen, maar vergat daarbij een belangrijk element: de paal. Welke voetballer krijgt hier lik op stuk? De achternaam volstaat.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4687

1A. We zoeken het Vlaams woord van het jaar 2018. Het is de naam die men geeft aan een bepaald soort fietspad. Het wordt officieel beschreven als een aanliggend gelijkgrond fietspad. Het ligt echter zo dicht bij de eigenlijke rijweg, dat fietsers die erop rijden heel dicht moeten fietsen bij het langsrazend motorverkeer. Dit is een onveilige situatie die reeds tot meerdere dodelijke ongevallen heeft geleid.

Goed zo !

Sentatie in Berlijn dit jaar toen een Keniaanse loper brandhout maakte van het oude wereldrecord op de marathon. Hij finishte in 2u01:39, en deed zo de volle 1:18 van het record van zijn landgenoot Dennis Kimetto uit 2014. Wie is deze topatleet?

Goed zo !

De Gouden Roos is de meest prestigieuze Europese prijs voor amusementsprogramma's op televisie en bekroont "originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma's in tv en nieuwe media". De prijs wordt al voor de 57e keer uitgereikt. Dit jaar (2018) vielen 2 VRT programma’s in de prijzen. De welke?

Goed zo !

Een sportvraag uit ons rijkgevulde archief en niet eens zo’n moeilijke. In 2012 vroegen we naar de Olympische Winterspelen van 2002. “In Salt Lake City!” roept u met z’n allen in koor. Helaas gaat onze vraag niet over 2002 maar wel over 2018. “In PeyongYang!” roepen jullie nu ongeduldig. Maar ook dit antwoord zoeken we niet. Wel de naam van de Belg die onze enige medaille daar, een zilveren, veroverde. Het was al geleden van in 1998 dat ons dat nog eens lukte. Niet zo moeilijk, zeker als we er als tip bijgeven dat het in de discipline snelschaatsen/massastart was.

Goed zo !