Quizvragen 2018

150 resultaten

De winnende goal (3-2) van Chadli tegen Japan bracht de Rode Duivels naar de kwartfinales. Door dit trauma voor de Japanners maakte hun openbare omroep een documentaire hierover. Onder welke titel?

Goed zo !

Internetdiscussies kunnen we ondertussen niet meer wegdenken. Eerder dit jaar (2018) hoorden heel wat mensen 'Yanny', maar anderen beweerden iets anders te horen. Wat?

Goed zo !

De artiest van dit kunstwerk, 'Meisje met Ballon', choqueerde de wereld. Hij liet van op afstand het kunstwerk versnipperen, wanneer het verkocht wordt voor 1,2 miljoen euro. Over welke kunstenaar gaat het hier?

Goed zo !
Quizvraag VN 4280

In december 2018 werd het "Marrakechpact" genoemd. N-VA besloot ervoor uit de regering te stappen, waardoor de regering viel. Maar wat is de officiële naam van het pact?

Goed zo !
explosie markt Antwerpen

Op 15 januari 2018 vindt een dodelijke explosie plaats. Hierbij sterven twee mensen. In welke buurt in Antwerpen gebeurt dit?

Goed zo !
Quizvraag Radio 4267

Wie graag wakker wordt met Qmusic, moest begin dit jaar (2018) vaststellen dat de ochtendshow anders klonk. Het vaste ochtendlijke presentatorduo sinds 2016 had versterking gekregen. Heidi Van Tielen – zus van – wordt sedertdien bijgestaan door niet één, maar twee ex-Studio Brussel presentatoren. Wie zijn dat?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4265

De schrik van veel automobilisten en de nagel aan de doodskist van veel politici: zo kan je deze burgerbeweging ook omschrijven. Ze voeren actie in het hele land tegen hoge brandstofprijzen en haalden hun inspiratie in Frankrijk. Hoe wordt deze burgerbeweging genoemd?

Goed zo !

Sinds Antwerpen de start van De Ronde Van Vlaanderen organiseert, ging de Scheldeprijs op zoek naar een nieuwe startplaats. In 2017 startte de wedstrijd eenmalig in Mol als eerbetoon aan de afscheidnemende Tom Boonen. De oudste wielerwedstrijd ter wereld start vanaf dit jaar (2018) in deze Nederlandse stad. Wat is de naam van deze stad aan de Westerschelde die de derde grootste haven van Nederland herbergt?

Goed zo !
Quizvraag Actrices Oscars 4222

Deze fantastische Amerikaanse actrice ontving dit jaar (2018) haar 2de Oscar uit haar carrière. Haar eerste kreeg ze in 1997 voor haar rol in de film Fargo, geregisseerd door haar echtgenoot Joel Coen. Afgelopen jaar zette ze een schitterende vertolking neer van Mildred Hayes, de alleenstaande moeder van een tienerdochter die wordt verkracht en vermoord, uit de film Three Billboards outside Ebbing, Missouri. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4217

Consternatie in heel Vlaanderen wanneer op 5 september 2018 in de eerste Panoreportage van het nieuwe seizoen Dries Van Langenhove wordt gevolgd. Hij is de oprichter van een beweging die zichzelf rechts-conservatief noemt. In werkelijkheid blijkt uit de reportage dat ze er in geheime chatboxen een veel racistischer en gewelddadiger discours op nahouden. Wat is de naam van die beweging?

Goed zo !