Quizvraag 8428 Politiek

Quizvraag Politiek 8428
© 9EkieraM1

Op 29 oktober 2018 kondigde Angela Merkel aan dat ze geen kandidaat meer was om de CDU te leiden. Om het voorzitterschap van CDU in de wacht te slepen waren 2 stemrondes nodig. Geef de naam van de nieuwe voorzitter.

Goed zo !


Meer quizvragen over Politiek

Quizvraag Politiek

Op 14 augustus 2020 beweerde Svetlana Tichanovskaja dat ze de presidentsverkiezingen had gewonnen met 60-70% van de stemmen in Wit-Rusland. In de dagen ervoor en erna waren er hevige protesten tegen de herverkozen president van Wit-Rusland. Hij wordt wel de "laatste dictator" van Europa genoemd, omdat hij bij de voorgaande vijf verkiezingen geen serieuze uitdager had gehad. wat is zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Op 29/02/2012 werd de Zuid-Afrikaanse politicus Julius Malema uit de politieke partij gezet omdat hij zou aanzetten tot verdeling binnen de partij. Hij was tot dan voorzitter van de jongerenorganisatie van deze partij. In 2013 richtte hij zijn eigen politieke partij op, nl. de Economic Freedom Fighters. Bij de verkiezingen in mei 2019 werden zij de 3e grootste partij. Zijn voormalige partij ging erop achteruit, maar bleef wel de grootste partij in Zuid-Afrika met bijna 60% van de stemmen. Wat is de naam van deze grootste politieke partij in Zuid-Afrika? De afkorting volstaat.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Mariano Rajoy Brey was tot 1 juni 2018 premier van Spanje. Hij werd toen weggestemd door het congres na een motie van wantrouwen. Op 5 juni gaf hij ook het partijvoorzitterschap terug. Tijdens de laatste maanden van zijn premierschap kwam hij vaak in het nieuws door op ramkoers te liggen met Carles Puigdemont en de separatisten in Catalonië. Van u vernemen we graag tot welke partij Rajoy behoord.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

2A. Politici, het is me wat. Met dat constante geruzie in het parlement, zou je voor minder een mopje maken. Maar wie werd hier wel erg vrolijk tijdens het vragenuurtje in de kamer? Het fragment dateert uit 2010. Achternaam volstaat.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Voor Boris Johnson's premierschap was hij onder andere burgemeester van London van 2008 tot 2016. Wie volgende hem op als brugemeester?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De Belgische politiek blijft een kluwen aan onbegrijpelijke instellingen die onze democratie staande houdt. We spreken wel eens over een bicameraal federaal parlement. Een van die kamers is natuurlijk de senaat. De andere kamer staat sinds juni dit jaar onder leiding van Patrick Dewael en zetelt in het paleis der natie in Brussel. Bevoegdheden: Wetten maken, regeringsmeerderheid vormen, regeringsbeleid controleren, staatsfinanciën controleren samen met het Rekenhof en beleidsinformatie verzamelen. Hoe noemen we deze kamer?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Na het pensioen van John Bercow, is deze Brit sinds november 2019 de Speaker van het Britse Lagerhuis. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Naast George Bush senior & junior is het nog één keer gebeurd dat zowel vader als zoon president van de VS werden. De vader werd de 2e president van de VS, de zoon de 6e. Over welke vader en zoon hebben we het?

Bekijk antwoord