Quizvragen 2018

150 resultaten

De man die we zoeken staat in geen geval langer bovenaan de vriendenlijst van Donald Trump, maar dat is ooit anders geweest. Als ex-advocaat van Trump werd hij vaak beschouwd als de man die alles kon regelen voor Trump, vandaar ook zijn bijnaam “ the fixer”, maar dat keerde in 2018 volledig toen onze man openlijk getuigde tegen Trump over malafide praktijken in Moskou, zwijggeld tegenover vrouwen en nog zoveel meer.

Goed zo !

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, werd Pierre Kompany de eerste burgemeester in België , die van zwarte Afrikaanse afkomst is. Welke Brusselse gemeente schrijft hiermee verkiezingen?

Goed zo !
Quizvraag Griekenland 5854

Op 24 juli 2018 werd heel Europa opgeschrikt van de afschuwelijke beelden die we in de journaals te zien kregen van een klein toeristisch dorpje in Griekenland. Een bosbrand, hoogst waarschijnlijk aangestoken, veegde op enkele minuten tijd een gans dorp van de kaart. Er vielen tientallen doden, waaronder 1 Belg. Graag de naam van dit dorp.

Goed zo !

Een historisch moment in 2018 was zeker de ontmoeting van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un met Donald Trump. Enkele maand daarvoor hield héél de wereld de adem nog in, uit angst voor een nucleaire escalatie. In welk land vond de historische ontmoeting plaats?

Goed zo !
Quizvraag Films 5792

Voor deze filmvraag zoeken we de naam van een film uit 2018, geregisseerd door Bradley Cooper. Hij speelt ook de hoofdrol.
Het is de 3de remake van een film uit 1937, geregisseerd door William A. Wellman.
Graag de naam van deze film.

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Rode Duivels 5788
© Steindy

De Bondscoatch nam 24 spelers mee, in plaats van de toegelaten 23, dit in afwachting van de blessures van Kompany en Vermaelen.
24 uur voor de aftrap van de Rode Duivels tegen Panama, moest er één speler de groep verlaten. Deze keerde huiswaarts op zaterdag 16 juni 2018.
Wie was deze zéér onfortuinlijke en ontgoochelende speler?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 5653

Comebacks vind je overal, dus ook in de politiek. Mieke Vogels ging in 2014 met pensioen maar keert nu al terug. "Groen is mijn kind, en een kind laat je niet los. Ook al gaat dat even puberen", vertelt ze. Met dat puberen bedoelt ze de mislukte kartelvorming met de SP.A, waar ze tegen was. Hoe heette het kartel dat in oktober 2018 werd aangekondigd maar 3 maanden later alweer begraven werd?

Goed zo !

De 23e Olympische winterspelen vonden in 2018 plaats in Pyeongchang in Zuid-Korea. Het gastland maakte van de gelegenheid gebruik om een tijdelijke wapenstilstand aan te gaan met buurland Noord-Korea. In welke sport vaardigden de twee in oorlog zijnde landen een gezamenlijk team af?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 5222

De man die we hier zien stond gekend als de rijkste man van België… ik zeg wel degelijk stond want helaas is hij van ons heen gegaan op 3 december 2018… Wie is dit?

Goed zo !
Quizvraag Stadions 5202
© Sir48

In 2017 werd het stadion van Tottenham Hotspurt gedeeltelijk gesloopt. Hierna speelde de club eventjes in het Wembley stadium, maar in oktober 2018 kon Tottenham opnieuw terecht in hun eigen stadium. Wat was de naam van het stadion voor de sloop?

Goed zo !