Quizvragen 2013

50 resultaten

Quizvraag Strips 3149

“Verder”, een strip uit 2007, van deze man werd als eerste stripverhaal ooit genomineerd voor de Libris Literatuur prijs. Daarnaast zou u hem moeten kennen als auteur van de populaire Amoras-reeks, als nieuwe auteur van De Rode Ridder en van strips als Sam en Biebel. Naam graag van deze stripauteur die in 2013 de Bronzen Adhemar kreeg.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 3074

De vrouw die u op de foto ziet, was sinds 25 februari 2013 presidente van het land dat wij zoeken. Zij is de eerste vrouwelijke president in de geschiedenis van dat land. In maart 2017 is ze uit haar ambt ontzet. Zij kwam immers in opspraak nadat een vriendin van machtsmisbruik en fraude beschuldigd werd en laat daarom het parlement beslissen hoe en wanneer ze de macht kan overdragen. Graag dus de naam van het land waarvan deze dame president was.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2862

Het leven van een acteur is vaak bezaaid met enige vorm van drank, drugs en rock and roll. Maar sommige acteurs drijven het toch echt wel ver. Welke Franse acteur, die in 2013 werd genaturaliseerd tot Rus, verklaarde dat hij gemakkelijk 14 flessen wijn op een dag kan nuttigen, zonder daarbij écht zat wordt. Welke bourgondische acteur zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Oscars Golden Globe 2708

We zoeken de titel van een Amerikaanse romantische sciencefiction dramafilm uit 2013. De film won een Oscar en Golden Globe voor beste originele scenario. De film gaat over de alleenstaande Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) die een liefdesrelatie begint met zijn zelflerend besturingssysteem. Welke film zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Series 2611

Eigen kweek is een Vlaamse televisieserie, geregisseerd door Joël Vanhoebrouck. De serie gaat over een boerengezin dat cannabis begint te telen om het hoofd boven water te houden. Weten jullie nog de familienaam van deze boeren?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 2592

Dit eiland is ongeveer 5 km² groot. Het eiland heeft geen vliegveld of haven en is alleen bereikbaar per schip via de rede van Bounty Bay. Het eiland wordt wel beschouwd als één van de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Wat is de naam van dit eiland die Tom Waes in 2013 bezocht?

Goed zo !
Quizvraag Auteurs Voetbal Trainers 2458

In 2013 kwam het boek "Geen gezeik" uit hierin beschrijft Wim DE Bock het levensverhaal van een speler trainer, maar over wie gaat dit boek?

Goed zo !
Quizvraag Documentaires Canvas 2428

We zoeken een 6-delige documentaire reeks, die in 2013 wordt uitgezonden door de Vlaamse tv-zender Canvas. Centraal in de reeks staat de rekruut, die werd verplicht zich een tijd ter beschikking te stellen van het Belgisch leger. Welke documentaire zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2383

De hoofdacteur uit The Sopranos, James Gandolfini, overleed in 2013. Naast hem speelde deze acteur de tweede hoofdrol in The Sopranos. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Auteurs Boeken 2286

We zoeken de titel van een roman uit 2013 van de Vlaamse schrijver Stefan Hertmans. De roman reconstrueert het leven van de grootvader van de schrijver, Urbain Martien, vóór, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, respectievelijk de delen I, II en III van het boek. Welk boek zoeken we?

Goed zo !