Quizvragen 2013

50 resultaten

Quizvraag Sport 2139

Op 14 februari 2013 werd deze Oscar Pistorius gearresteerd na het neerschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Maar wat is de bijnaam van deze snelste man zonder benen?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 2137

In 2013 verscheen in de Vlaamse cinemazalen het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van Luc Segers, gespeeld door Koen De Bouw. In deze film slaan bij Luc segers de stoppen door wanneer de moordenaar van zijn vrouw vrijkomt door een procedurefout. Hij ziet maar één uitweg: het recht in eigen handen nemen. Over welke film van Jan Verheyen hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Koningen Prinsen 2070

Prins Filip werd op 53-jarige leeftijd koning der Belgen maar op welke datum vond deze gebeurtenis plaats?

Goed zo !
Quizvraag Leonardo DiCaprio 2040

The Great Gatsby is een Amerikaanse stereoscopische film uit 2013 onder regie van Baz Luhrmann. Het is een verfilming van de gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald uit 1925, met Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan en Joel Edgerton in de hoofdrollen. Wat is de voornaam van Gatsby?

Goed zo !

Frozen is een animatiefilm uit 2013 van Disney. Het was en is nog steeds een mega groot succes, mede dankzij de soundtrack 'Let it go'. Door wie werd deze soundtrack gezongen? Let op: we zoeken niet Demi Lovato.

Goed zo !
Quizvraag Restaurant Koks 1986

Piet Huysentruyt wou de drukte in Vlaanderen ontvluchten en trok in 2003 na Les Vans in de Ardèche om een restaurant te openen. In 2013 kreeg het restaurant Le Lutin Gourmand een opknapbeurt en een nieuwe naam. Wat is de huidige naam?

Goed zo !
Quizvraag Nobelprijs 1916

Welke Belgische theoretisch fysicus kreeg in 2013 de Nobelprijs voor de natuurkunde samen met Peter Higgs?

Goed zo !

Van welke serie horen we hier de intro die liep tot 2013?

Goed zo !
Quizvraag Oscars Acteurs 1829

Deze Duits-Oostenrijks acteur won al twee maal een oscar voor beste mannelijke bijrol. Eerst voor Inglourious Basterds en in 2013 voor zijn rol in Django Unchained. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Boeddhisme India 1711

Wat is de voornaam van de jonge Belgische boeddhist die uiteindelijk in 2013 wel naar India is mogen vertrekken om daar een Monnikenopleiding te volgen?

Goed zo !