Makkelijke Quizvragen

6437 resultaten

Quizvraag Voetbal Trainers 6103
© Flovries

Een sportheld van de overgang van de 20e naar de 21e eeuw is deze kale man. Hij is een Nederlands voetbaltrainer en voormalig speler. Hij speelde doorgaans als centrumverdediger en stond te boek als fysiek sterk en een balveroveraar. Hij sleet ploegen als PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan en Ajax. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 6102
© Jon Sullivan

We zijn op zoek naar een biersoort. Ze wordt gekenmerkt door een donkerbruine tot zwarte kleur en een enigszins branderig bittere smaak door het gebruik van gebrande of geroosterde mout. Er bestaan zowel hooggegiste als laaggegiste varianten. De biersoort is een variant van de biersoort porter, die in mindere mate dezelfde kenmerken bezit. Een Iers voorbeeld is Guinness, een Belgisch: Hercule van de brouwerij van Quintine. Hoe noemen we deze donkere biersoort?

Goed zo !
Quizvraag Vissen 6101
© Aah-Yeah

Welk diertje zien we hier?

Goed zo !
Quizvraag Filosofie 6100

De Schot die we zoeken heeft best wel wat verricht. Hij was een moraalfilosoof die vooral op het gebied van -hou jullie vast- politieke economie zijn stempel heeft gedrukt. Hij leefde van 1723 tot 1790. Zijn belangrijkste boek ‘the wealth of nations’ is de basis voor het economische liberalisme. De term arbeidsverdeling waarbij verschillende arbeiders elk hun eigen deel van het grote geheel maken komt is zijn idee. Welke schot?

Goed zo !
Quizvraag Dieren 6099
© Thomas Schoch

Fauna met een vleugje sport. We zoeken een middelgrote antilope met een schouderhoogte van 75 cm. Het dier heeft de neiging om met vier poten recht omhoog te springen, een gedrag dat 'pronken' genoemd wordt. We vinden het voornamelijk terug in het droge binnenland van Zuid-Afrika, waar het het nationale dier is. Daarom is ook de Nationale Rugbyploeg naar dit dier vernoemd. Welke diertje?

Goed zo !

In 2005 kwam er een biografische film uit over het leven van countryzanger Johnny Cash. en zijn huwelijk met June Carter Cash, gespeeld door respectievelijk Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon. Laatstgenoemde ontving voor deze rol een Academy Award. Het is een romantische, tragische, grappige en pakkende film. Maar kennen jullie ook de naam?

Goed zo !

Het is een echte uitdaging om over deze sportman een goede vraag te stellen. We zullen dus onnodig vaag moeten blijven over zijn sportcarrière. Geboren in 1991 te Herent. Zijn broer Maarten beoefent ook dezelfde sport. Anno 2018 staat hij twaalfde op de Adelskalender met 146,639 punten. Op de Olympische Winterspelen van 2018 haalde hij een zilveren medaille. Welke sportman?

Goed zo !
Quizvraag Schilders 6096

Getormenteerde, duistere en angstaanjagende figuren en beelden. Dat kunnen we alvast meegeven over het werk van deze Iers-Britse schilder. Hij probeerde niet de buitenkant van een mens weer te geven op het portret maar de binnenkant. Dit gaf vaak een verontrustend beeld. Een bekend voorbeeld is een herwerking van Velazquez zijn portret van Innocentius X. Welke schilder?

Goed zo !
Quizvraag Mode 6095

Textiel en mode. We zijn op zoek naar een modebedrijf opgericht in 1977 door Roy Raymond. Het bedrijf is gespecialiseerd in dameskleding, lingerie en schoonheidsproducten. Het is het grootste onderdeel van het beursgenoteerde L Brands inc. met een verkoop van meer dan 5 miljard dollar en een bedrijfsresultaat van 1 miljard dollar in 2006. Het bedrijf staat bekend om haar modeshows en catalogi, met modellen zoals Heidi Klum, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Doutzen Kroes en Miranda Kerr.

Goed zo !
Quizvraag Planten 6094
© Andrew Dunn

De Laburnum anagyroides is een plant uit de vlinderbloemenfamilie die zijn naam dankt aan de lange hangende bloemtrossen. In het wild groeit de goudenregen in Midden- en Zuid-Europa. De hoogte kan 7 m bedragen. De hele plant, maar vooral de peulen, bevatten een giftige nicotine-achtige verbinding, cytisine. De boom werd veel aangeplant in parken, tuinen en langs straten vanwege de sierwaarde maar de soort wordt tegenwoordig vanwege deze giftigheid minder vaak aangeplant. Welke schone plant?

Goed zo !
Quizvraag Wiskunde 6093

Breuken zijn de leidraad doorheen het afzien in de lagere school. Een breuk of een gebroken getal is de uitkomst van een deling van een geheel getal door een ander geheel getal, het is dus het quotiënt van die twee getallen. Als deel van de breuk wordt het deeltal aangeduid met teller en de deler als noemer. We zijn op zoek naar een breuk waarbij de teller 1 is. bv. ¼. Dit heeft een speciale naam. Welke?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 6092
© https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=39008&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fbe%2Fs%2Fpietjesbak%2F&name=Zoekresultaten%20voor%20'Pietjesbak'

We zoeken een spel dat hier niet onbekend is aan de toog. Het is een oud Vlaams dobbelspel met drie dobbelstenen voor twee tot acht spelers. Het speelveld is een achthoekige, houten speelbak met een diameter van ongeveer 38 centimeter waarvan de binnenkant bekleed is met vilt. De waarde van een 1 is 100 en van de 6: 60. Er kunnen combinaties gemaakt worden zoals 69 wat de hoogste in waarde is of een zandje, waarbij drie gelijke teerlingen geworpen worden. Welke spel?

Goed zo !
Quizvraag Israël 6091

We zijn op zoek naar de tweede grootste stad van Israël. Jeruzalem blijft op de eerste plaats en de gezochte stad klokt af op 410.000 inwoners. Nog enkele weetjes: Luchthaven Ben Gurion ligt hier nabij, blijkt een heel homovriendelijke stad te zijn volgens de Amerikaanse website ‘Gaycities’, Maccabi en Hapoel zijn de bekenste sportteams uit deze stad en ten slotte: het Eurosong 2019 werd in deze stad georganiseerd.

Goed zo !
Quizvraag Architectuur 6090
© Dmitry Ternovoy

Deze in 2016 overleden architecte staat bekend voor haar opvallende en stijlvolle gebouwen. Ze heeft Irakese roots en jullie kennen haar waarschijnlijk van het oogverblindende havenhuis in Antwerpen. Wat is de naam van deze architecte?

Goed zo !
Quizvraag Wapens 6089
© Paul Hermans

Een historische vraag: Wapenkunde. We zoeken een wapen dat de Vlamingen tijdelijk gered heeft tijdens de Guldensporenslag. Het is een stok met een ijzeren pin waar zowel mee gestoken als geslagen kon worden. Welk wapen?

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart 6088

We zijn op zoek naar een Amerikaans bedrijf voor ruimtetransport. Ze zijn bekend voor hun Falconraketten maar vermoedelijk nog bekender door hun CEO Elon Musk. Hoe heet dit bedrijf?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 6087
© Alexndraxe

We zijn op zoek naar een voormalige politieke partij. We kennen haar nu als Défi Het is een Franstalige politieke partij in België die de belangen van de Franstaligen behartigt. De partij staat vooral sterk in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in de zes faciliteitengemeenten in de Brusselse Rand, maar ook in Wallonië is de partij actief. De eerste voorzitter was Paul Brien, de huidige Olivier Maingain. Welke partij? De afkorting is wat we zoeken.

Goed zo !

Wie/wat zien we op de foto?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 6085

Een biervraagje. We zijn op zoek naar een een donker Belgisch bier van hoge gisting (10,5°) gebrouwen door Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde. In 1998 bekroonde het American Tasting Institute het bier tot beste bier ter wereld. Kenmerkend is het witte ondoorzichtige flesje. Welk biermerk zoeken we?

Goed zo !

Een pittige filmvraag. We zoeken een komische gangsterfilm uit 2000 geregisseerd door Guy Ritchie. De film speelt zich af in Londen en draait zowel om een enorme gestolen diamant als om perikelen in het plaatselijke illegale bokscircuit. Welke film zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6083

We zijn voor de volgende vraag op zoek naar een boomsoort en gelijknamige vrucht. Het is de kruising tussen een pompelmoes en een grapefruit. De vrucht komt oorspronkelijk uit Thailand en Maleisië en heeft zich van daaruit verspreid over China, India en Iran. Jullie krijgen nog de Latijnse naam om af te sluiten: Citrus maxima paradisi. Welke vrucht?

Goed zo !
Quizvraag Auteurs 6082
© Galoren.com

Het oeuvre van deze man is omvangrijk. Enkele werken: De olifant verdwijnt, mannen zonder vrouwen, Kafka op het strand, … Welke schrijver zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Geneeskunde en lichaam 6081

Jaren geleden was dit een brandend actuele vraag. Het betreft een bepaald virus dat wordt overgedragen door een mug. De aandoeningen door het virus zijn eerder ongevaarlijk en gaan vanzelf over. Het gevaar schuilt zich echter bij zwangere vrouwen.Het kind in de buik zou als gevolg van het virus microcefalie kunnen ontwikkelen, een te kleine schedelomvang met grote gevolgen voor de verdere ontwikkeling. Hoe heet dit virus nu weer?

Goed zo !
Quizvraag Goden 6079

Voor deze vraag duiken we in de Romeinse mythologie. Deze god vindt zijn oorsprong bij het Etruskische godenrijk. Hij is de god van het begin en het einde en deze mysterieuze god wordt meestal afgebeeld met twee gezichten. Welke god?

Goed zo !
Quizvraag Auto 6078

Wij van het quizteam zijn fans van auto’s met pit. Ford Ka, Toyota Yaris, Peugeot 205 allemaal racepaarden uit onze persoonlijke stallen. We zijn op zoek naar nog zo’n paradepaardje. Welke auto (merk + type) zoeken we hier?

Goed zo !