Welk diertje zien we hier?

Welk diertje zien we hier?
Amper drie jaar na het afwerken van zijn doctoraat zette wetenschapper Stijn Van Hoestenberghe zijn onderzoek naar duurzaam geteelde vis om in de praktijk met het bedrijf Aqua4C. In deze viskwekerij in Kruishoutem wordt een duurzame Belgische vis gekweekt die groeit in puur hemelwater en uitsluitend vegetarisch voedsel eet. Over welke vis hebben wij het hier?
Bekijk vraagOok aan de Belgische kust kan u tegenwoordig walvissen spotten. Geen potvissen of vinvissen, maar wel deze kleine tandwalvis van 1,8 meter lang en 60 kilo. Het dier is te herkennen aan de typische bult op zijn hoofd. Helaas vind je de dieren niet enkel in het water, maar af en toe ook, dood, aangespoeld op het strand. Hoe heet dit walvisje, dat soms ook watervarken genoemd wordt?
Bekijk vraagIn plaats van wekkerkettingen die over de zeebodem slepen, zoals bij de gangbare boomkorvisserij, wordt bij deze techniek de vis opgeschrikt door stroomstootjes die worden afgegeven via strengen van elektroden. Hoe is de naam van deze, in Europese wateren, verboden vistechniek?
Bekijk vraagDeze vis heeft een grijsblauwe rug en een bijna witte buik. De romp is geleidelijk in de staart versmald. Hij heeft een hoge rugvin en een lange aarsvin, die beide zeil- of sikkelvormig zijn. De vis heeft sikkelvormige borstvinnen en geen buikvinnen. Hij heeft een extreem lange bovenkaak in de vorm van een zwaard. De vis kan een lengte bereiken van 455 cm en een gewicht tot 590 kg.
Bekijk vraagwe zoeken de grootste vissoort ter wereld. Deze vis bereikt een gemiddelde lengte van 8 m. Het grootste exemplaar was maar liefst 18 meter lang en woog ongeveer 15 ton. Over welke vissoort hebben we het?
Bekijk vraagIn 2015 was de vis van het jaar Hondshaai. Welke vis kreeg de eer in 2016 om vis van het jaar te zijn?
Bekijk vraag