Makkelijke Quizvragen

6436 resultaten

Quizvraag Architecten 6417

Deze Belgische architect geldt samen met  Henry Van de Velde als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de  art nouveau. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het Brussels Centraal Station en de Warenhuizen Waucquez, waar momenteel het Stripmuseum gevestigd is. Hij stond afgebeeld op een van de vroegere Belgische bankbiljet ten en eindigde in 2005 als nummer 15 in de Vlaamse versie van de verkiezing van  De Grootste Belg. Hoe heet deze architect?

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 6416
© Piet.Wijker

In 2016 besliste het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de gouden medaille die de Russische vrouwen wonnen op de 4x100m op de Olympische Spelen van 2008 in te trekken. Een van de Russische loopsters testte namelijk positief op het gebruik van doping. Daardoor ging de gouden medaille 8 jaar na datum naar de Belgische 4x100m- ploeg. Wie liep toen samen met Elodie Ouedraogo, Olivia Borlee en Kim Gevaert naar goud?

Goed zo !
Quizvraag Series 6415

We zoeken een Vlaams, komisch televisieprogramma voor jongeren. Het combineerde een sitcom met een sketchprogramma. Het liep van 1994 tot 1996 op TV1. De serie verkreeg een cultstatus en maakte acteur en scenarist Bart De Pauw bekend in Vlaanderen. De serie speelt zich af in de telefooncentrale van een jeugdhulpdienst: de "Jongerenfoon", waar vijf jonge, enthousiaste vrijwilligers telefoontjes van jongeren met problemen beantwoorden.

Goed zo !
Quizvraag Bieren 6414

Deze stads brouwerij – opgericht in 1872 - bevindt zich aan de rand van het  Mechels begijnhof en men brouwt er de bieren  Gouden Carolus, Gouden Carolus Cuvée van de Keizer, Maneblusser, Boscoli en Lucifer. Eind 2010 werd de vernieuwde brasserie geopend en de rondleidingen door de brouwerij herstart. Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Welke brouwerij zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6413

Hoe heet dit toestel, uitgevonden door de Belg Victor Simon in 1898, dat gebruikt wordt om te malen en pureren? (we zoeken niet het woord roerzeef)

Goed zo !

Het internetfenomeen dat we zoeken verkreeg zijn populariteit in februari 2013. In enkele weken tijd werden meer dan 12.000 video’s gecreëerd met in totaal meer dan 44 miljoen views. Normaal gesproken begint iedere video met een persoon (vaak gemaskerd of gehelmd) die gedurende 15 seconden in zijn eentje danst op het liedje, omringd door andere mensen die zich niet bewust zijn van zijn activiteit. Wanneer de bas daalt, gaat de video in een snelle overgang naar alle mensen die staan te dansen en vaak dragen zij heel weinig of rare kleding en maken ze allerhande rare bewegingen. De video’s duren telkens rond de 30 seconden wat hun populariteit mede verklaart. Welke hype zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 6410
© Surrey NanoSystems

We zoeken hier een materiaal ontwikkeld door Surrey NanoSystems in het Verenigd Koninkrijk en is een van de donkerste stoffen dat bekend is. Het absorbeert tot 99,96% van het zichtbare licht (bij 663 nanometer als het licht loodrecht op het materiaal staat). Welk materiaal zoeken we?

Goed zo !

Onder welke naam is Robert Zimmermann beter bekend?

Goed zo !
Quizvraag Spanje 6407

Welke Spaanse stad wordt Donostia genoemd?

Goed zo !
Quizvraag Series 6405

We zoeken een reeks gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. Het eerste seizoen ging van start op 26 april 2017 bij de streaming dienst Hulu. Het is tevens de eerste serie van een streaming dienst die bekroond werd met zowel een Emmy Award als de Golden globe. De hoofdrol wordt vertolkt door Elizabeth Moss.

Goed zo !

Iedereen kent het automerk Opel. Maar hoe heet dit automerk in de Angelsaksische landen? We zoeken echter niet “Holden” zoals het in Australië noemt. We vragen hier ook de juiste schrijfwijze.

Goed zo !

Lamzac is er het bekendste product van. Verder maken ze o.a. nog lampen, tafels en kussens voor je interieur. Wat is de naam van dit merk?

Goed zo !
Quizvraag Religie 6401
© Túrelio

Geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu, maar beter bekend als Moeder Theresa, was een welbekende en controversiële katholieke zuster, stichteres van de missionarissen van naastenliefde en Nobelprijs winnares voor de vrede. Ze overleed in 1997 te Calcutta in India. In welk land is Moeder Theresa geboren?

Goed zo !
Quizvraag Groenten 6400

Van oorsprong groeide deze groente in  Noord-Amerika.Er zijn diverse rassen van deze plant, die onder andere in hoogte kunnen verschillen van ongeveer 1,5 m tot 3,5 m. De knol – het deel dat opgegeten wordt - heeft slechts een dunne schil en schillen is niet nodig. Het kan rauw, bijvoorbeeld als salade, gegeten worden. De smaak van de knol is lichtelijk zoet, notig en heeft iets van een  artisjok. De witte of roze knollen verkleuren aan de lucht snel naar bruin. Ze kan gewoon gekookt worden en zo gegeten. Welke vergeten groente zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Museums 6399

Sinds 2017 kent Antwerpen er een nieuw museum bij aan de Ernest van Dijckkaai. De verzameling bestaat uit grafische werken van Francisco Goya, Edvard Munch en Félicien Rops, met name litho's, gravures, etsen, houtsneden, tekeningen en aquarellen.  Het museum is in 2017 opgezet door de Nederlandse kunstverzamelaar Harry Rutten en omvat een uitgebreide collectie  grafische beeldende kunst. Het museum oogt museaal maar het kleinschalige uitzicht van het museum geeft het een karakter van een kunstgalerij. Hoe heet het?

Goed zo !
Quizvraag Pokémon 6398

In 2016 was de Pokemon Go hype niet weg te denken uit de actualiteit. Het was zo populair dat het op een bepaald moment zelfs voor allerlei overlast begon te zorgen zoals geluidshinder, foutparkeren, sluikstorten en wildplassen. In welk Antwerps polderdorp kloegen de bewoners van overlast en werd een avondklok ingevoerd? U kent het oude douanekantoor van dit dorp ook uit de Mega Mindy-reeks dat daar dienst doet als politiekantoor.

Goed zo !
Quizvraag Autosport Rally 6396
© Iain Cameron

Deze rally-rijder, geboren in 1988, rijdt voor Hyundai. De laatste 3 jaren eindigde hij telkens op een ondankbare 2 e plaats in het Wereldkampionschap rallyrijden. Vorig jaar verloor hij zelfs de titel pas tijdens de laatste race. Hoe heet dit Belgisch rally-beest, afkomstig uit de Oostkantons?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 6395

Hij wordt beschouwd als de laatste belangrijke vertegenwoordiger van de Vlaamse Primitieven en schilderde veelal religieuze  werken. Zijn creaties munten vooral uit in het kleurgebruik en uitgewogen  composities. Hij wordt beschouwd als de eerste grote schilder van de  Antwerpse School . In het begin leunde hij nog dicht aan bij de  Vlaamse Primitieven , maar later vertoonden zijn werken toch trekjes van de renaissancestijl. Op de Handschoenmarkt staat een waterput waarvan hij het smeedwerk maakte dat de legende van Silvius Brabo en Druon Antigoon uitbeeldt. Aan de Amerikalei vind je zijn standbeeld en in Antwerpen dragen het oudste café (vlakbij het Conscienceplein) en 4 straten trouwens zijn naam: 2 leien, 1 straat en 1 doorgang. Hoe heet deze Zuid- Nederlandse schilder en siersmeedkunstenaar?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6393

Iedereen kent ondertussen de WODCA-acties die regelmatig door de Politie worden uitgevoerd. WODCA werd in 1994 opgericht door toenmalig gouverneur van Antwerpen onder impuls van  spoedarts  Beaucourt. De actie heeft tot doel de weekendongevallen een halt toe te roepen door sensibilisatie en vooral door gecoördineerde alcoholcontroles. Waarvoor staan de letters in WODCA-controle?

Goed zo !
Quizvraag Films 6392

Deze film werd geregiseerd door Sydney Lumet met in de hoofdrollen Henry Fonda en Lee J. Cobb. In de film krijgt een 12-koppige jury de zware taak een oordeel te vellen over de moord van een vader door zijn minderjarige zoon. De hele film werd bijna uitsluitend gefilmd in 1 ruimte, namelijk de jury-kamer. Hoewel hij tegenwoordig als cult-film wordt aanzien (met een 5 de plaats in de IMDB-top aller tijden) kreeg het indertijd geen enkele erkenning of Oscar. Welke film uit 1957 zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Bergen Japan 6391

Deze berg is met zijn 3776 meter de hoogste berg van Japan. Het is een vulkaan op de grens tussen de prefecturen Shizuoka en Yamanashi op het eiland Honshu. Wat is de naam van deze berg?

Goed zo !
Quizvraag Afrika 6388

Wat is het grootste land qua oppervlakte van Afrika? Het is een Democratische Volksrepubliek Het is een ex-Franse kolonie. Sinds het uiteenvallen van Soedan in 2011 is het nu qua oppervlakte het grootste land van Afrika.

Goed zo !
Quizvraag Stripfiguren 6387

Iedereen kent professor Zonnebloem van Kuifje, Gobelijn in de stripreeks Jommeke, Professor Barabas van Suske en Wiske, maar wie was de professor in de albums van Piet Pienter en Bert Bibber?

Goed zo !
Quizvraag Vliegtuigen 6386

Welke vliegtuigbouwer is na Boeing en Airbus de derde grootste ter wereld? Het werd opgericht in 1969 en het hoofdkantoor bevindt zich in de Braziliaanse stad Sao José dos Campos. Ze zijn vooral bekend om hun privéjets en begonnen daarna lijnvliegtuigen te bouwen, weliswaar voor de kortere afstanden. O.a. TuiFly vliegt met deze vliegtuigen vanaf Antwerpen. Om misverstanden te vermijden Bombardier is niet het juiste antwoord.

Goed zo !
Quizvraag Planten 6385
© Rasbak

De klimplant die we hier zien is uit de hennepfamilie en komt bij ons in het wild voor Vroeger werd hij veel geteeld bij ons waar hij nu nog bij een paar boeren in West-Vlaanderen wordt geteeld. In Europa wordt hij voornamelijk verbouwd in Duitsland Ondertussen is deze plant erg in trek als ingrediënt voor een product dat massaal geproduceerd wordt en wordt hij zelfs aangeplant tot in Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië en Tasmanië. Welke plant zoeken we?

Goed zo !