Makkelijke Quizvragen

6433 resultaten

Quizvraag Kunstenaars Beeldhouwers 2315

Wat is de naam van deze Australische beeldhouwer, bekend van onder andere "Pregnant Woman"? Hij maakt sinds 1996 hyperrealistische beelden in moderne materialen, combinaties van siliconen en fiberglas, bijvoorbeeld portretten van baby's, een hoogzwangere vrouw, een moeder met kind, van mensen in verschillende stadia van ouderdom en zelfportretten.

Goed zo !
Quizvraag Auteurs Boeken 2314

Er was al heel lang sprake van een literatuurverfilming van dit boek. Onder anderen Stanley Kubrick beweerde dat het boek onverfilmbaar was. Uiteindelijk kwam in 2006 de filmversie uit onder de titel Perfume: The Story of a Murderer, geregisseerd door Tom Tykwer en met Ben Whishaw in de rol van Grenouille. De film won diverse prijzen. Wie schreef 'het parfum'?

Goed zo !

In 1974 kreeg een Britse zanger het idee om een song te schrijven over een legendarische bokswedstrijd, The Rumble in the Jungle, tussen Muhammad Ali en George Foreman die zou plaatsvinden op 30 oktober 1974 in Zaïre. Over welke zanger hebben we het hier?

Goed zo !

We zien hier de cover van "You Could Have It So Much Better". Van welke groep is deze cd?

Goed zo !
Quizvraag Schilders Schilderij 2311

Wie maakte het kunstwerk "Cafe Table with Absinth" in 1887?

Goed zo !

Dit was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven. Wie schreef in 1990 The Hunt for Red October?

Goed zo !

Dit is de nieuwste sluis in de Haven van Antwerpen tussen de Schelde en het Waaslandkanaal. Het is, naast de Kallosluis, de tweede sluis waarlangs schepen de dokken op de linkeroever, met name het Doeldok, het Verrebroekdok, het Vrasenedok, het Zuidelijk- en het Noordelijk insteekdok kunnen in- en uitvaren. Wat is de naam van deze sluis?

Goed zo !
Quizvraag Rome 2307

We zoeken een belangrijk Germaans volk ten tijde van het Romeinse Rijk. Ze vielen in 376 de Balkan binnen. In 410 plunderden ze Rome onder leiding van Alarik. Daarna trokken ze verder westwaarts, waar zij het koninkrijk Toulouse stichtten. In 711 tenslotte leden ze een nederlaag bij Jerez de la Frontera tegen de zojuist binnengevallen Moren, het volk dat we zoeken werd al snel teruggedrongen in een klein koninkrijkje in het noorden, waar nu Asturië ligt en verloren daarna geheel hun eigen identiteit.

Goed zo !
Quizvraag Denemarken 2306

We zoeken de naam van een internationaal bedrijf dat zijn basis heeft in Denemarken. Het is de grootste producent van steenwol isolatiemateriaal ter wereld.

Goed zo !

Wat is de naam van dit hondenras uit Canada met als oorspronkelijk gebruiksdoel 'sledehond voor zware lasten, waterhond'? Dit ras werd en wordt gebruikt voor waterwerk: het redden van mensen uit water, het binnenslepen van vissersnetten en het slepen van boten.

Goed zo !
Quizvraag Honden Hitler 2303

Adolf Hitler was een hondenliefhebber. Deze Duitse herder kreeg hij in 1941 cadeau van Martin Bormann. Wat was de naam van deze herder?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 2302

Deze zijn ronde lekkernijen die van gefrituurd gistdeeg gemaakt zijn en met confituur en/of banketbakkersroom worden gevuld. Wat is hun naam?

Goed zo !
Quizvraag Nintendo Games Pokémon 2301

De rage van 2016 is ongetwijfeld Pokémon Go. Weten jullie de naam van deze Pokémon die zijn vijanden in slaap laten vallen door een bepaalde melodie te zingen?

Goed zo !
Quizvraag Pasta 2300

Wat is de naam van deze Italiaanse pasta-soort? De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord dumpling aangeduid, de Nederlandse variant is knoedel.

Goed zo !

Op 22 maart 2016 werd België getroffen door de aanslagen in en rond Brussel waarbij 35 mensen het leven lieten. Om 9:11, iets meer dan een uur na de aanslagen op Brussels Airport, ontplofte een bom in een metrotrein van de MIVB. Deze metrotrein was enkele seconden eerder vertrokken vanuit een bepaald metrostation in de richting van het metrostation Kunst-Wet. Wat is de naam van het metrostation van waaruit de metrotrein op dat moment vertrok?

Goed zo !
Quizvraag Rivieren Azië Laos 2298

De rivier die we zoeken is 4909 kilometer lang en wordt beschouwd als één van de belangrijke rivieren in Azië. De rivier loopt achtereenvolgens door de landen China, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam. Welke rivier gelegen in Zuidoost-Azië zoeken we?

Goed zo !

We zoeken de naam van een juridisch schandaal dat rond 1900 grote gevolgen had in de Franse politiek. Het draaide om de onterechte veroordeling van de joods-Franse officier. Hij werd er valselijk van beschuldigd een spion voor Duitsland te zijn. De doorslaggevende rol in de openbaarmaking van het schandaal werd gespeeld door de schrijver Émile Zola. Welke affaire zoeken we?

Goed zo !

Deze Belgische voetballer speelde in België voor onder meer KV Mechelen en RSC Anderlecht. Tussen 1988 en 1994 kwam hij ook 37 keer uit voor de Rode Duivels. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Taal 2293

We zoeken het woord voor iemand die bij een bar of discotheek mensen probeert over te halen naar binnen te gaan. Dit woord is bij ons bekender geworden door de film Costa!. Welk woord zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Urbanus Stripfiguren 2292

Dit is de moeder van Urbanus en de echtgenote van Cesar. In album 51, Vaarwel ...!, sterft ze, maar in album 58, "Een ... te veel", komt ze terug. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Eilanden Noorwegen 2291

In de wereldzadenbank worden plantzaden van zo veel mogelijk plantenrassen opgeslagen, waaronder de zaden van veel voedselgewassen. De wereldzadenbank wordt ook schertsend de ‘ark van Noach’ genoemd. Het opslaan van zaden is voor de belangstellenden gratis. Op welk Noors eiland is deze databank gelegen?

Goed zo !
Quizvraag Games Nintendo Mario Bross 2290

Wat is de naam van deze videospelpersonage uiit de videospelserie Mario van Nintendo, die vaak de "dame in nood"-rol speelt in de avonturenserie? Ze is de menselijke prinses uit het fictieve Mushroom Kingdom, waar de vele spellen plaatsvinden.

Goed zo !
Quizvraag Islam 2289

Wat is de Arabische benaming voor een sluier die het gezicht bedekt en alleen de ogen vrijlaat?

Goed zo !
Quizvraag Londen Aanslagen 2288

Wat is de naam van deze Engelse militair? Hij is bekend geworden wegens zijn rol in de samenzwering om koning Jacobus I en een groot deel van de in Londen wonende Schotse adel te vermoorden.

Goed zo !
Quizvraag Museums Italië 2287

Wat is de naam van het paleis in Florence, waarin een van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld is gevestigd?

Goed zo !