Makkelijke Quizvragen

6435 resultaten

Quizvraag Auteurs Boeken 2286

We zoeken de titel van een roman uit 2013 van de Vlaamse schrijver Stefan Hertmans. De roman reconstrueert het leven van de grootvader van de schrijver, Urbain Martien, vóór, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, respectievelijk de delen I, II en III van het boek. Welk boek zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Afrika Tanzania 2285

We zoeken de naam een streek van savannes en boslandschappen in Afrika, verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia, over een oppervlakte van ongeveer 30.000 km². Tachtig procent ligt in Tanzania. Welke vlakte zoeken we?

Goed zo !

Nonkel Jef is een Vlaamse komische televisieserie over een fictieve bejaarde landbouwer, uitgezonden tussen 1995 en 2001 op VTM. Welke acteur schuilde achter Nonkel Jef?

Goed zo !

Iedereen weet dat het vrijheidsbeeld van Amerika gelegen is op Liberty Island. Maar weten jullie ook de naam van het eiland dat we hier op de voorgrond zien? Het deed dienst als grenspost voor aankomende nieuwe immigranten die zich in de Verenigde Staten wilden vestigen.

Goed zo !
Quizvraag Kuifje 2281

Deze strip is vijftiende album uit de stripreeks De avonturen van Kuifje van de Belgische tekenaar Hergé. Wat is de titel van dit album?

Goed zo !

De roman 'Het smelt' is het debuut van een Belgische schrijfster. Welke Kempense bracht deze roman uit in 2016?

Goed zo !
Quizvraag Scheikunde 2279

Dit scheikundig element heeft atoomnummer 27. Welk zilverkleurig overgangsmetaal zien we hier?

Goed zo !
Quizvraag Kathedralen Turkije Architecten UNESCO 2278

Deze voormalige kathedraal (gedurende de hele periode van 537 - 1453 de grootste ter wereld) en moskee ligt in de stad Istanboel. Het gebouw staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wat is de naam van dit sterk stukje architectuur?

Goed zo !
Quizvraag Vliegtuigen Israël 2277

Wat is de naam van de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël? Het hoofdkantoor bevindt zich op Ben Gurion International Airport nabij Tel Aviv.

Goed zo !
Quizvraag Amerika Monumenten 2275

Dit is een monument dat op dit moment wordt uitgehouwen in het graniet van de Black Hills in de Amerikaanse staat South Dakota, ter ere van een 19e eeuwse Lakotaleider. Wat is de naam van de leider en dit monument?

Goed zo !

Deze vogel is een van de kleinere leden van de reigerfamilie. Hoe heet deze rare vogel?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 2273

In 1982 kwam dit toestel op de markt. Het werd aangesloten op een televisietoestel dat als monitor voor beeld en geluid diende. Was is de naam van dit toestel?

Goed zo !
Quizvraag Vruchten 2272

Deze vrucht is ontstaan uit een kruising tussen de pompelmoes en de grapefruit. Wat is de naam van deze vrucht?

Goed zo !
Quizvraag Strips 2271

Wat is de naam van deze antropomorfe kraanvogel die een personage is uit de Donald Ducks strips?

Goed zo !
Quizvraag Taal 2270

Welk woord omschrijft een ziekelijke, irrationele angst van vrijdag de dertiende?

Goed zo !
Quizvraag Architecten 2269

Wat is de naam van de wereldberoemde architect die het station Luik-Guillemins ontwierp?

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 1 Oorlog 2268

Dit is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog gelegen in het Belgische dorp Passendale. Er liggen meer gesneuvelden begraven dan op elke andere Britse militaire begraafplaatsen op het Europese vasteland. Hoe heet deze begraafplaats?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 2266

Wie landde op 28 mei 1987 op 18-jarige leeftijd met een Cessna 172P op een brug in de buurt van het Rode Plein in Moskou? Hij voerde deze actie naar eigen zeggen uit om de mensheid vrede te brengen.

Goed zo !
Quizvraag Kunst 2265

De titel van deze popart is 'the girl with hair ribbon'. Van welke Amerikaanse popartkunstenaar is dit werk? Zijn werken zijn vooral bekend vanwege de aan cartoons herinnerende afbeeldingen met felle, veelal primaire kleuren omlijnd door vette zwarte contouren. Hij maakte schilderijen, litho's en beelden.

Goed zo !
Quizvraag Bruggen UNESCO 2264

Wat is de naam van dit Romeins aquaduct dat later is uitgebreid tot brug? Het bouwwerk ligt in het zuiden van Frankrijk, niet ver van Nîmes en Uzès, en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Goed zo !
Quizvraag Schilders Schilderij 2260

De dood van Marat is een neoklassiek schilderij dat in 1793 is geschilderd. Het geldt als zijn voornaamste werk en is tevens één van de opvallendste stukken uit de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel. Van wiens hand is dit kunstwerk?

Goed zo !
Quizvraag MTV 2259

Wat is de titel en de naam van de groep van onderstaande single? Nog een leuk weetje: het was het allereerste nummer op MTV om 12:01am op 1 August 1981.

Goed zo !

In de jaren 1965 - 1967 kende Griekenland heel wat politieke problemen. In de vroege ochtend van 21 april 1967 pleegde een groep middelhoge officieren (merendeels kolonels) een staatsgreep. De junta verklaarde dat de nieuwe regering verregaande hervormingen zou doorvoeren die vooral de boeren en arbeiders ten goede zou komen. Wat is de populaire benaming van de militaire junta die van 21 april 1967 tot 24 juli 1974 de dienst uitmaakte in Griekenland?

Goed zo !
Quizvraag Asterix 2256

Deze knappe blondine komt oorspronkelijk uit het dorp en is later in Condatum gaan studeren. Obelix – en later ook Asterix – heeft een oogje op haar, hoewel ze tijdens een verhaal trouwt met Tragicomix. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 2255

In 2015 startte de Schotse Indi-rock band Franz Ferdinand een supergroep met een Amerikaanse rock-pop band. Wat is de naam van deze nieuwe supergroep?

Goed zo !