Gemiddelde quizvragen wetenschap

107 resultaten

Quizvraag Ruimtevaart Planeten 7880

Na bijna zeven maanden onderweg te zijn, is deze robotjeep in februari 2021 netjes geland op Mars. De Marsverkenner stuurde daarbij al meteen de eerste beelden door. Wat is de naam van deze robot?

Goed zo !

Op 6 februari 2018 maakte deze erbruikbare draagraket van SpaceX zijn eerste ingebruiknamevlucht. Het is de krachtigste nu beschikbare raket van de wereld, en de krachtigste commerciële raket ooit. Wat is de naam van deze racket die een Tesla in de ruimte vloog?

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 3035

Op de scheidingslijn tussen kunst en wetenschap kan deze Belgische arts en anatoom niet ontbreken. De belg schreef als eerste een compleet boek over de menselijke anatomie waarin hij in detail van skelet tot hersenen de botten, spieren, aderen en slagaderen beschrijft. Toen hij deze zevendelige reeks van boeken had afgewerkt werd hij bekritiseert, staakte zijn academische carrière en werd hij de lijfarts van Keizer Karel V. Wie is deze lijfarts van Keizer Karel V, die bij de verkiezing van grootste belg op de zesde plaats eindigde bij de Vlamingen?

Goed zo !
Quizvraag Wiskunde 1833

De overschrijdingskans (van een gegeven steekproefuitkomst) is de kans dat in de verdeling gegeven door de nulhypothese de waarde van de toetsingsgrootheid wordt behaald of overschreden (links, rechts dan wel tweezijdig). De waarde is dus gebaseerd op de specifieke steekproefuitkomst. Met welke letter wordt deze waarde aangeduid?

Goed zo !

Wat is het reisdoel van een selenaut?

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart NASA Ruimte 1380

Apollo 11 was de missie van het Apolloprogramma die voor het eerst mensen op de Maan zette. De bemanning van de Apollo 11 bestond uit de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en nog een derde Amerikaan. Hoe noemde hij?

Goed zo !

Welk zuur stapelt zich in de spieren op bij lichamelijke oefeningen?

Goed zo !

Wanneer maakte het aids-virus zijn eerste slachtoffers?

Goed zo !
Quizvraag Uitvinders 447

Wie was de uitvinder van de gloeilamp? Hij was een Amerikaanse uitvinder en oprichter van General Electric Company, die zijn fortuin maakte door uitvindingen op te kopen en de octrooien op zijn eigen naam vast te leggen.

Goed zo !

Voor wat staat het chemisch symbool Uuo?

Goed zo !

Voor wat staat het chemisch symbool Lv?

Goed zo !

Voor wat staat het chemisch symbool Uup?

Goed zo !

Voor wat staat het chemisch symbool Fl?

Goed zo !

Voor wat staat het chemisch symbool Uut?

Goed zo !

Voor wat staat het chemisch symbool Cn?

Goed zo !