Quizvraag chemisch symbool Fl

Voor wat staat het chemisch symbool Fl?

Goed zo !


Meer quizvragen over Wetenschap

Quizvraag Wetenschap

Dit soort chemische reactie tussen atomen, moleculen en/of ionen wordt gekenmerkt door de uitwisseling van elektronen. Er kunnen twee halfreacties opgesteld worden, namelijk het afstaan van elektronen door de reductor (oxidatie) en het opnemen van elektronen door de oxidator (reductie). Zolang de reductor en oxidator geleidend verbonden zijn, en er een elektrolyt beschikbaar is voor het ionentransport, kan de reactie plaatsvinden. De oxidator en reductor hoeven dus niet in direct contact met elkaar te staan. Hoe noemt men dit type reactie?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Hoe noemde de eerste kunstmatige satelliet van de Sovjetunie?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Onze bankbiljetten zijn voorzien van een driedimensionale afbeelding. Bekijkt men onze bankbiljetten uit verschillende hoeken, dan ziet men het platte beeld veranderen in een ruimtelijk beeld. Hoe noemt men de manier om een driedimensionale afbeelding van een object te maken?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Een beetje chemie. We zoeken de naam van een mengel van zoutzuur en salpeterzuur. Dit is geen willekeurig mengsel. Het is het enige mengsel dat edelmetalen zoals platina of goud kan laten oplossen. We vragen jullie niet de chemische reactie op te schrijven, slechts de naam van het mengsel.

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Hoe heet het ongeladen kerndeeltje van een atoom?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

We gaan naar de maan! Niet enkel figuurlijk, maar NASA heeft te kennen gegeven om tegen 2025 weer een mens op de maan te willen zetten.
Voor deze maanmissies gaat NASA in zee met een commercieel bedrijf om de maanvluchten uit te voeren. Dat bedrijf bewees in 2020 al dat het in staat was om succesvol astronauten af te leveren in het Internationaal ruimtestation. Hoe heet dit bedrijf dat we ook kennen van de satelliettreintjes die regelmatig te zien zijn?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Wij zoeken de naam van een zeer veelgebruikte component in digitale schakelingen. De schakelaar wordt bediend door een elektromagneet en kan een willekeurig aantal schakelcontacten openen of sluiten. Geef de naam van deze component.

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Het had hier over Adolf Eichmann en Hannah Arendt kunnen gaan. “Befehl ist Befehl”, de banaliteit van het kwaad, dat soort dingen. Maar we zoeken de man achter de uitspraak “Wanneer men in het Amerika van vandaag een naziconcentratiekamp zou zetten, dan zou men geen enkele moeite hebben om het te bemannen.” We hebben het, voor alle duidelijkheid, over begin de jaren ’60. Toen leidde deze man immers een beroemd geworden, maar zeer controversieel experiment. Hierbij moesten proefpersonen als ‘leraar’ steeds sterkere elektroschokken toedienen aan een ‘leerling’ in een andere kamer, bij een fout antwoord op een geheugentest. De conclusie was dat de gehoorzaamheid van de proefpersonen aan de onderzoeksleider ertoe leidde dat tot 65 % bereid was door te gaan tot de dood van de ‘leerling’ er kennelijk op volgde (niet echt natuurlijk, want daar zat een acteur). Welke Amerikaanse sociaal psycholoog was verantwoordelijk voor dit vaak bekritiseerde experiment?

Bekijk antwoord