Gemiddelde quizvragen films

126 resultaten

Wat is de naam van deze Italiaanse dramafilm uit 1954 onder regie van Federico Fellini. Het verhaal gaat over Gelsomina een eenvoudig meisje dat door haar moeder wordt verkocht aan de krachtpatser Zampanò, die zijn brood verdient door als boeienkoning langs jaarmarkten te trekken. Hij maakt Gelsomina tot zijn hulpje en behandelt haar wreed. Door haar kinderlijke optimisme bezwijkt ze niet onder diens brutaliteit. Ze maakt vervolgens kennis met een opgewekte koorddanser, die haar laat zien dat er meer kan zijn dan een leven met Zampanò. Hij kan Gelsomina alleen niet overtuigen om haar meester te verlaten. Zampanò krijgt ruzie met de koorddanser en doodt hem tijdens een gevecht. Daardoor knakt er iets bij Gelsomina. Wanneer Zampanò jaren later ontdekt dat Gelsomina is gestorven, stort hij zelf in.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 4524

In de Belgische triller Loft delen vijf getrouwde mannen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Wie speelde naast Koen de Bouw, Filip Peeters, Bruno Vanden Broecke en Koen de Graeve nog de rol van één van die vijf getrouwde mannen?

Goed zo !

Welke Zwitserse actrice speelde Bondgirl Honey Ryder in de allereerste film van James Bond, Dr. No, die uitkwam in 1962? Legendarisch is de scène waar ze uit de zee stapt in haar witte bikini, een scène die later nog eens dunnetjes werd overgedaan door Halle Berry in de Bondfilm Die another day.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 4383

In 2006 kwam een film uit, geregisseerd door Paul Verhoeven en met actrice Carice Van Houten in de hoofdrol. Het verhaal gaat over een Joodse vrouw die overdenkt hoe ze het eind van de Tweede Wereldoorlog overleefde in het verzet. Graag de titel van de film.

Goed zo !

Onder welke bijnaam kennen we Dwayne Johnson, één van de grootste professionele worstelaars aller tijden, beter? Naast een indrukwekkende worstelcarrière, bouwde hij een minstens even indrukwekkende filmcarrière uit, met films zoals 'The mummy returns', 'Baywatch' en met de reeks 'The Fast & The Furious'.

Goed zo !

Van welke broers zijn deze films: Fargo, The Big Lebowski en No Country for Old Men?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 4079

We zoeken de titel van de nieuwe film van Stijn Coninx. Deze dramafilm gaat over de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst. Wat is de titel?

Goed zo !

Wie regisseerde de film "C'era una volta il West", ook bekend als "Once Upon a Time in the West"?

Goed zo !

Welke actrice speelt de verweduwde gravin van Grantham in Downtown Abbey en Minerva McGonagall in de Harry Potter films?

Goed zo !
Quizvraag Films 3940

Welke film uit 2013 gaat over de rampzalige expeditie op zoek naar leven op Europa, de maan van de planeet Jupiter?

Goed zo !

In de film Le fidèle van Michael Roskam zien we het levensverhaal van Brusselse gangster Gino "Gigi" Vanoverbeek, vertolkt door Matthias Schoenaerts. De film veroorzaakte enige opschudding daar deze te sterke gelijkenissen zou vertonen met het leven een bepaalde Brusselse gangster. Diens vrouw Virginie Barré vond het immers niet kunnen dat de film zonder inspraak van de familieleden werd gemaakt. Op wiens leven zou de film van Michael Roskam zijn gebaseerd?

Goed zo !

Dit personage is geboren als James Howlett, een fictieve superheld uit de comics van Marvel. Hij is al lid geweest van verschillende superheldenteams waaronder de X-Men en de Avengers. Welk personage zoeken we hier?

Goed zo !

In deze film uit 2004 speelt Will Smith Del Spooner. De film werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Visuele Effecten. Welke film gemaakt door 20th Century fox zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Films 3728

De Golden Raspberry Award, ook wel de Razzie of in het Nederlands Gouden Framboos genoemd, is de filmprijs voor onder andere de slechtste film. Welke film ontving in 2018 vier Razzies, onder andere voor slechtste film, slechtste regie en slechtste scenario?

Goed zo !
Quizvraag Oscars 3690

Welke Amerikaanse fantasyfilm, geregisseerd werd door Guillermo del Toro, won in maart 2018 de Oscar voor beste film?

Goed zo !