Gemakkelijke quizvragen sport

729 resultaten

Deze wielrenner heeft op de wielerpiste van Aguascalientes wielergeschiedenis geschreven. Hij reed in 1 uur tijd 55,089 km, ruim beter dan voormalig recordhouder Bradley Wiggins. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Daarstraks ging het al even over Oostende-AA Gent. Nu een échte voetbalvraag daarover. Die match was namelijk ook de debuutmatch van de nieuwe coach van de bezoekers, die daarvoor werkzaam was bij FC Midtjylland, in zijn thuisland. Wat is de naam van deze steevast kortgebroekte Deen?

Goed zo !

Hank Aaron heb ik nog maar op het BQT van juni gevraagd, maar de huidige recordhouder ‘home runs’ in de Major League Baseball, is deze man. 762 stuks heeft hij er zo maar eventjes geslagen. Die recordreeks eindigde echter in mineur, toen hij in opspraak kwam in de BALCO-steroïden-affaire in 2007. Zijn carrière was meteen voorbij (hij was er natuurlijk al 43) en tot op vandaag is hij nog altijd niet opgenomen in de National Baseball Hall of Fame. Wie haalde dit record al dan niet op eigen kracht en vooral bij de San Francisco Giants?

Goed zo !

Olympisch goud met Gregg Van Avermaet, tweemaal de Europese titel met Kristallen Fiets Victor Campenaerts en WK-brons met Tom Boonen. Het palmares van deze Vlaamse ex-wielrenner mag gezien worden. Als Belgisch bondscoach dan, want als wielrenner kwam hij niet veel verder dan wat top-20-noteringen in de Tour. Wie is deze geboren Duffelnaar, die na het laatste WK (2017) op de weg bekendmaakte dat hij vanaf 1 januari overstapt naar wielerploeg Lotto-Soudal?

Goed zo !

Op 7 april 2019 werd de Ronde van Vlaanderen 2019 gereden. Niemand had deze winnaar verwacht. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Het citaat "Voetbal is oorlog" verwijst naar een interview waarin die trainer letterlijk zei: “Topvoetbal is zoiets als oorlog. Wie te netjes blijft, is verloren.” Maar dat hoeft niet zo te zijn in sport; kijk maar naar het tennis, met het toernooi van Wimbledon als schoolvoorbeeld. Daar werd in 2010 de langste tenniswedstrijd ooit gespeeld. Allemaal heel hoffelijk en netjes. Tennissers John Isner en Nicolas Mahut stonden in totaal 11 uur en 5 minuten op de baan. Maar weten jullie nog wie er na drie dagen uiteindelijk won?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 4805
© Wikipedia

Honkbal of baseball is een van de meest gespeelde sporten ter wereld. Het spel is zo populair dat voetbalclub Ajax lange tijd een honkbalafdeling had. De bekendste oud-speler is ongetwijfeld Johan Cruijff, die er speelde tot hij definitief voor het voetbal koos. Geen slechte keuze, want tussen 1964 en 1971 werd Cruijff met Ajax vier keer landskampioen. Onder welke trainer was dat? De man is later uitgeroepen tot de beste coach van de twintigste eeuw, en is ook bekend om zijn uitspraak “Voetbal is oorlog”, maar… Kent u ook de naam van deze man?

Goed zo !

Alaphilippe, Capecchi, De Clercq, Devenyns, Gilbert, Jacobsen, Keisse, Lampaert, Martinelli, Sabatini, Terpstra maken allemaal deel uit van de wielerploeg geleid door Patrick Lefevere. Wat is de huidige – volledige – naam van deze wielerploeg?

Goed zo !

Aagje Vanwalleghem is een beroemde turnster en haalde voor België vele medailles. Op welk toestel behaalde ze de 7e plaats in juni 2005 op het EK in Debrecen?

Goed zo !
Quizvraag Stadion 4769
© Baschti84

Het geometrisch mooi uitgewerkte stratenplan van New York drukte ook haar naam op vele namen van plaatsen in de stad. Hoe heet het sportstadion waar oa de New York Knicks en de New York Rangers hun thuisbasis hebben? Voor de liefhebbers… De plek gaf ook z’n naam aan een onderdeel in de koppelkoers op de piste, aangezien dit onderdeel voor het eerst werd gereden tijdens de Zesdaagse van New York. Hoe heet dit sportstadion?

Goed zo !

In 1913 werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd. De winnaar was toen Paul Deman. Er zijn zes recordhouders die de wedstrijd elk drie keer gewonnen hebben. Wat is de naam van deze wedstrijd waarin Philippe Gilbert in 2017 nog met de 1e prijs ging lopen?

Goed zo !

Een korte sportvraag: Wat is de naam van deze Nederlandse wielrenner en veldrijder. Bij het baanwielrennen kon hij nog niet veel potten breken maar ter velde staat hij zijn mannetje. In 2017 begon hij bij Telenet Fidea Lions, waar hij gecoacht wordt door Sven Nys. In zijn persoonlijk leven zit hij op een tandem met zijn geliefde Lucy Garner, een Britse Wielrenster. Welke fietser?

Goed zo !

Hij is een Belgisch oud-voetballer geboren te Neerpelt. Hij was een linkermiddenvelder die onder meer voor RSC Anderlecht, Feyenoord, KRC Genk en Hertha Berlijn uitkwam. Van 1999 tot 2008 kwam hij ook in actie voor de Rode Duivels. Hij speelde in totaal 78 interlands, waarin hij dertien keer scoorde. Hij nam deel aan Euro 2000 en het WK 2002. Welk Belgisch toptalent zoeken we?

Goed zo !

Deze rijzige kerel is een voetballer die vooral op de linkerflank speelt. Bekend werd hij door zijn intrede bij de mannschaft in 2011. Zijn professionele carrière besteedde hij vrijwel uitsluitend bij ‘borussias’. Hij speelde tot 2012 bij Borussia Möndchengladbach en maakte dan de transfer naar Borussia Dortmund. Wat is de naam van deze stervoetballer?

Goed zo !

5B. De Scheldeprijs is een ééndaagse wielerwedstrijd die sinds 1907 wordt georganiseerd. Het is niet de meest prestigieuze koers die meestal eindigt in een massasprint. Hoewel het overgrote deel van de winnaars Belg is, is er toch een Duitse wielrenner die op eenzame hoogte staat in de laatste 7 edities. Hij won namelijk 5 keer deze prijs in de laatste 7 jaar. Wat is zijn naam?

Goed zo !