Gemakkelijke quizvragen sport

730 resultaten

Quizvraag Sport 5130

Caitlyn Jenner, centraal figuur in de realityreeks “keeping up with the Kardashians” was in een vorig leven ook atleet. Alleen deed zij toen mee als man. Hij deed het lang niet slecht met 3 wereldrecords en één olympische medaille op de Tienkamp. Wat was de oorspronkelijke voornaam van Caitlyn Jenner voor haar geslachtsoperatie?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 5122

Emiliano Sala, de Argentijnse voetballer, was op 21 januari van dit jaar onderweg naar zijn nieuwe Engelse ploeg Cardiff City, toen het privévliegtuig boven Het Kanaal in de problemen kwam en neerstortte. Enkele dagen later pas werd zijn lichaam teruggevonden. Maar welke Franse ploeg had zonet deze aanvaller getransfereerd naar Cardiff?

Goed zo !

Welke Noorse stad was de organiserende stad van zowel de Olympische Winterspelen van 1994 en het Junior Eurovisiesongfestival van 2004?

Goed zo !

De persoon die we zoeken is afkomstig uit een modaal Nederlands arbeidersgezin. Na de verkoop van zijn asbestsaneringsbedrijf werd hij manager van de toenmalige Belgische veldritploeg Telenet-Fidea. In 2011 ging hij met pensioen. We zullen hem herinneren als een persoon die nooit een blad voor de mond nam en op zijn eigengerijde wijze de cross een complete metamorfose liet ondergaan van volkssport tot miljoenenbusiness. Wat is de naam van deze Nederlandse manager?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een discipline binnen de paardensport. Het is een combinatie van turnen, ballet, acrobatie en choreografie op de rug van een paard dat vastgemaakt aan een lange lijn in een cirkel rondloopt. Het wordt in groep, in duo of solo beoefend. Er worden al jaren EK’s en WK’s georganiseerd in deze discipline, maar in Vlaanderen staat het nog maar in zijn kinderschoenen. Welke specifieke discipline in de paardensport zoeken wij?

Goed zo !

Onze landgenoot Thierry Neuville startte zijn carrière tijdens het wereldkampioenschap rally in 2009 bij Citroën. Zowel in 2016, 2017 en 2018 werd hij 2 de in de eindstand van het WRC, telkens na de Fransman Sebastien Oger. Voor welk automerk verdedigt hij echter al sinds 2014 de kleuren?

Goed zo !

Bart Swings behaalde een zilveren medaille op de massastart tijdens de voorbije winterspelen in PyeonChang. Maar in welke sporttak heeft Bart Swings, EK’s en WK’s samengeteld, al meer dan 40 medailles behaald?

Goed zo !
Quizvraag Zeilen 5057
© Etnoy

In welke zeilklasse werd onze landgenote Emma Plasschaert in 2018 wereldkampioene, iets wat ons ander zeilicoon, Evi van Acker, in haar carrière nooit heeft kunnen bereiken?

Goed zo !

Welke Belg won, samen met voormalig inwoner van Nijlen, Thomas Pieters, vorig jaar (2018) in Melbourne de World Cup of Golf?

Goed zo !

Onze “Belgian tornados”, de herenestafetteploeg 4 maal 400 meter, behaalden in 2018 goud tijdens het EK-atletiek in Berlijn. Een fantastische prestatie natuurlijk, maar dit overschaduwde wel de eveneens knappe vierde plaats van hun vrouwelijke tegenhangers. Wat is de naam waaronder de Belgische vrouwenestafetteploeg 4 maal 400 meter gekend is?

Goed zo !

De broers Eden en Thorgan Hazard moeten we u niet meer voorstellen. De jongste, Ethan, speelt voorlopig nog bij de jeugd van Tubize en staat in de belangstelling van Chelsea. De vierde, Kylian Hazard, is eigendom van Chelsea, maar wordt momenteel uitgeleend aan een Belgische eersteklasser. Welke voetbalclub zoeken we?

Goed zo !

Deze Belgian Lion van Congolese afkomst draait al eventjes mee. Hij brak door bij Spirou Charleroi, waarmee hij van 2008 tot 2010 driemaal landskampioen werd. Nadien volgde een resem buitenlandse clubs: Cantù, Zaragoza, Berlijn, Fuenlabrada en Bilbao, waar hij samen met Axel Hervelle speelde. Vorige maand tekende hij ten slotte een contract bij de Franse kampioen Le Mans. Hoe heet deze intussen 33-jarige point-guard, intussen ook kapitein bij de Belgische nationale ploeg?

Goed zo !
Quizvraag Servië Voetbal Rode Duivels 4916

Eentje voor de Rode Duivels! Kijkers van het afgelopen WK (2018) voetbal zullen deze beelden ook wel herkennen. De Zwitsers Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri vierden de winst van hun ploeg tegen Servië met het gebaar op de foto. Met een boete en woedende Serviërs tot gevolg. Maar die boete werd vervolgens mee betaald door de premier van het land waarnaar dit gebaar verwees. Naar welk land of eigenlijk ‘welke vlag’ verwijzen hun gekruiste armen? En hou het thema in het achterhoofd.

Goed zo !

Nog een laatste indrukwekkende sportprestatie met deze Canadese ruiter. Niet zozeer omdat hij zo’n veelwinnaar is – hij moet het op de Olympische Spelen net zoals onze Duitser van daarstraks doen met één medaille, in 2008, in de teamdiscipline dan nog. Maar hij heeft wél een geweldige staat van dienst. Toen hij in 2012 deelnam aan de Spelen in Londen, kwam hij immers helemaal alleen bovenaan de lijst te staan van atleten - over alle disciplines heen – met de meeste deelnames ooit aan de Zomerspelen: 10 stuks, no less. Van 1972 tot dan, alleen onderbroken in 1980 door de Canadese boycot van de Spelen in Moskou. Hij kende wel pech, toen hij door een operatie van zijn paard moest afzeggen voor de Spelen in Rio twee jaar geleden. Al was de opvolging wel verzekerd met de eerste deelname van zijn dochter. Hoe heet deze man, die bij deelname in 2020 ook nog eens de oudste deelnemer ooit aan de Spelen kan worden? Hij zal er dan 73 zijn.

Goed zo !
Quizvraag Sport 4882
© Wikipedia

“Onbekend in België, verafgood in de VS”. Maar ongetwijfeld gaat u dat vanavond tegenspreken. Of gaan wij dat in uw plaats veranderen. Want deze American footballer verdient niet alleen meer dan pakweg Eden Hazard, hij heeft ook alvast één record meer gevestigd dan onze nationale trots: dat van aantal yards aan gelukte passes. In kilometers vertaald: 66 km aan passes. Niet verwonderlijk als je arm zo sterk is dat je er gemakkelijk 70 meter ver mee kan werpen. Hoe heet deze intussen 39-jarige quarterback van de New Orleans Saints, in de Forbes-lijst netjes tussen Tiger Woods en Sebastian Vettel?

Goed zo !