Gemakkelijke quizvragen ontspanning

161 resultaten

Quizvraag Games 6073

Welkom in de wereld van de computergaming. We zijn op zoek naar een game dat voor het eerst uitkwam in 1994. Het werd aanvankelijk ontwikkeld door EA Canada. Enkele versies werden uitgebracht in de loop van de jaren bv: Hot pursuit, Road Challenge, Underground, Nitro zijn er enkele. De laatste dateert uit 2017 en heet Payback. Welke game zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Games 6015

B. Avonturenspel ontwikkeld door Dontnod Entertainment en in 2015 uitgebracht door Square Enix. Het game gaat over Maxine Caulfield, een jonge studente fotografie die ontdekt dat ze de tijd kan terugdraaien. Dit laat haar toe om terug te komen op beslissingen die ze genomen heeft als deze een ongunstige uitkomst hebben. Ook het butterfly effect drukt zijn stempel op het game: een ogenschijnlijk onbelangrijke keuze kan later in het game grote gevolgen hebben. Het game werd in 5 afzonderlijke episodes uitgebracht, verspreid over 2015, en kreeg een sequel in 2018. Wat is de name van dit game?

Goed zo !
Quizvraag Games 6014

A. U ziet een foto uit een game, gemaakt in 2003 door Ubisoft voor de PC en een hele rist consoles. Het spel won verschillende Game of the Year-titels en kreeg nog een aantal vervolgen, alsook een filmversie in 2010. In het spel kan de speler gebruik maken van de 'Dagger of Time', een dolk waarmee je de tijd kan terugdraaien om zo uit netelige situaties te ontsnappen. Naam van deze reeks van games.

Goed zo !
Quizvraag Games 5876

We zoeken een game uit 2001, ontwikkeld door Remedy Entertainment en bekend voor zijn bullet time: met een druk op de knop wordt de wereld rondom vertraagd, waardoor de speler meer tijd heeft om op vijanden te mikken of om zelf kogels te vermijden. Het game kreeg sequels in 2003 en 2012, en werd verfilmd in 2008 met Mark Wahlberg en Mila Kunis in de hoofdrollen. De voornaam en naam van onze flik is direct ook de name van het spel. Welke is dat? (dus voornaam en naam geven!)

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 5859

Met dit bord zou je geesten kunnen oproepen en in contact kunnen komen met het hiernamaals. Wat is de naam van dit parapsychologisch spel?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een computerspel uit 1993, tevens de naam van het eiland waar je beland bent. Door middel van allerlei puzzels en raadsels verzamel je bladzijden uit het rode en blauwe boek. Deze boeken tonen videoboodschappen die je telkens weer op pad sturen. Afhankelijk van de keuzes die je gaandeweg maakt, heeft het spel verschillende eindes.

Goed zo !

In dit spel dat voor het eerst in 1986 verscheen op de Nintendo, moet onze held allerlei vijanden uitschakelen en puzzels oplossen om prinses Zelda uit de greep van Ganon te redden. Wat is de naam van deze held, die meestal met zwaard en boog gewapend gaat?

Goed zo !
Quizvraag Spellen 5632

We zijn op zoek naar een bordspel waarvan de oorspronkelijke versie kan gespeeld worden met 2 tot 5 spelers. Het doel van het spel is zoveel mogelijk punten te scoren door treinroutes te maken. Hoe meer wagons je trein telt en hoe verder de verbonden steden uit mekaar liggen, hoe meer punten je krijgt.

Goed zo !
Quizvraag Spelletjes 5613

We zoeken een kaartspel voor 2, 3, 4 of 6 personen, verwant met het Nederlandse klaverjassen en vooral gespeeld in België in de provincie West-Vlaanderen, in Frankrijk en in Catalonië. In de tweede helft van de twintigste eeuw had ieder dorp in West-Vlaanderen minstens twee kaartersclubs die vrijwel uitsluitend rond dit spel draaiden. Er wordt gespeeld met 32 kaarten, de zogenaamde Piketkaarten. De 10 levert vijf punten op, de aas vier, de heer, koningin en boer respectievelijk nog drie, twee en één. Na afspraak wordt er gespeeld totdat een groep 61 (halve boom), 101 (boom), 121 of 151 punten bereikt.

Goed zo !
Quizvraag Mario Bros 5356

Begin dit jaar werden in België de eerste Belgian Game Awards uitgereikt tijdens het tweedaagse 1UP festival. 1 Up verwijst naar een gaming term waarbij je als speler een extra leven krijgt. De term vindt zijn oorsprong in het spel Super Mario Bros door Nintendo uitgebracht in 1985. Welke lekkernij moest je in dit spel opeten om een extra leven te krijgen?

Goed zo !
Quizvraag Games 5311

We zoeken één van de meest populaire computerspellen van dit moment, dat bekend werd door de gratis spelmodus Battle Royal, de vele gekke dansjes die ook in het echte leven werden gekopieerd én waar je virtuele goederen kan kopen met de V-Bucks.

Goed zo !
Quizvraag Spellen 5261

Welk bordspel en designer game waarbij het bord in de loop van het spel gevormd wordt, heeft als doel om zo veel mogelijk punten te scoren door horigen (voorgesteld door kleine houten poppetjes) op strategische wijze op een weg, een weiland, stad of klooster te plaatsen. Het normale speelbord bestaat standaard uit 72 landtegels. Verdere uitbreidingssets bevatten meer tegels, zodat het verder uitgebreid kan worden. Op elke tegel van het standaardspel staat minstens een klooster of een stukje van een stad, weiland of weg. Hoe heet dit bordspel?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 5158

Dit krasspel van de Nationale Loterij werd gelanceerd op 15 juni 1987. Wanneer men de deklaag op het biljet wegkrast, verschijnen er negen bedragen. Indien daar driemaal hetzelfde bedrag op staat, wint men dat bedrag eenmaal. Bij het biljet dat 1 euro kost bedraagt de maximumwinst 20.000 euro. Wat is de naam van dit krasspel?

Goed zo !
Quizvraag Games 4953

‘Play, create and share’, daar draait het allemaal om in dit spel voor de Playstation 3, dat intussen al twee vervolgen kreeg. In welk spel gaat u aan de slag met de figuurtjes?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 4915

Dat een gokverslaving de hel kan zijn, hoeven we u wellicht niet te vertellen. Ontelbaar zijn de mensen die in casino’s allerhande, echte en virtuele, uren en uren aan een stuk de verliezen hebben opgestapeld in de hoop dat het zou beteren. Eén van de populairste manieren om dat te doen, is de roulette, met de gekende rood-zwart gekleurde cijfervakjes (dat ene groene nul-vakje tellen we niet mee). Naar verluidt zou de verdeling van die vakjes op een Franse roulette bedacht zijn door de wiskundige Blaise Pascal. En ongetwijfeld is het hem daarbij opgevallen wat de optelsom is van al die cijfers op de roulette. Simpel wiskundevraagje voor u nu: hoeveel is dat dan wel?

Goed zo !