Gemakkelijke quizvragen ontspanning

161 resultaten

In de misère-versie van dit spel, die u op de foto ziet, verliest de speler die de laatste kaart (of lucifer, of wat dan ook…) pakt. Voor de rest is de basis steeds hetzelfde: een spel voor twee spelers, die om beurten één of meerdere kaarten uit een rij wegnemen tot enkel nog de winnende rij of kaart overblijft. Of, in de filmversie, de verliezende rij of kaart. Daarbij bestaat er telkens, ongeacht het aantal rijen of stapels, een strategie voor één van beide spelers om altijd te winnen. Verwijzend naar de film, wordt dit spel ook wel eens Jeu de Marienbad genoemd, maar hoe noemen we dit wiskundig bijzonder leerrijke spel nog, waarbij de naam verwijst naar de handeling die men moet uitvoeren?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 4870

De naamgever van onze kleine superheld vertrok dus naar de eeuwige pixelvelden. Maar ook verder was het geen goed jaar voor kleine ventjes. We hadden al de dood van Verne Troyer (aka Mini-Me uit de Austin Powers-films) eind april, maar een maand later was het de beurt aan Jerry Maren. Jerry wie, zegt u? Wel, we zouden al zijn kleine rolletjes kunnen opsommen, maar eigenlijk is er maar eentje dat telt: die waarbij hij een lekstok overhandigt aan Dorothy in ‘The Wizard of Oz’. Een film waarin hij optrad met 123 andere acteurs met dwerggroei. En zijn faam nu komt vooral voort uit het gegeven dat hij de laatste overlevende van die ventjes was. De naam van het volkje dat Dorothy moet redden is ook, niet toevallig, die van een kat met dwerggroei, of misschien iets gekender nog: die van een kaart- en rollenspel van Steve Jackson, met meer dan één tong stevig in the cheek. Het is tevens een parodie op andere rollenspellen. Hier verwijst de naam dan weer naar zgn. ‘powergamers’, gamers die zo snel mogelijk winst beogen door hun karakter constant te upgraden, wat niet altijd als de meest faire manier van spelen wordt gezien. Naam van dit spel of van het dwergvolkje uit de film? U antwoordt in het enkelvoud.

Goed zo !
Quizvraag Games Nintendo 4868

Van beroemde baarden naar een minstens even beroemde snor. De enige echte game-uitspatting die ik me tegenwoordig nog permitteer is op de intussen alweer wat achterhaalde Nintendo Wii met de 2 meisjes. Welgeteld twee spellen hebben we daarop. Maar eigenlijk wordt er maar eentje meer gespeeld: Super Mario. Gecreëerd door Shigeru Miyamoto en co, die begin jaren ’80 hun videogamebedrijfje op de kaart probeerden te zetten in de VS. Het figuurtje hadden ze toen al, maar de naam (Jumpman) was nog niet je dat. Tot de huisbaas (de ‘super’ van het gebouw) binnenstapte: de pal op mijn verjaardag dit jaar overleden Mario Segale. Een keiharde, norse huisbaas, die niet dol was op videospelletjes en nog minder op zijn associatie met wat later de Nintendo-mascotte zou worden. Maar de naam was er. Enter Mario, exit Jumpman. Maar in welk ander iconisch spel werd die laatste geïntroduceerd, alvorens ie aan een eigen carrière begon?

Goed zo !
Quizvraag Spellen 4826

Bij dit gezelschapsspel gaan de spelers op zoek naar de dader van allerlei kleine of grote vergrijpen. Afhankelijk welk pad de spelers inslaan, komen ze terecht bij verschillende personages: de wijze, de spion, Gravin Ping Ping, meneer Bah Mie... Door deze betrokkenen een vraag over het uiterlijk van de dader te stellen (Heeft hij een litteken?, Een bril?...), kunnen de spelers verdachten elimineren en de ware dader achterhalen. Slechts bij één van de vier draken kan je aftoetsen of jouw verdenking correct is. Wat is de naam van dit heerlijke gezelschapsspel uit 1987?

Goed zo !

Hoe noemen we de kruiswoordpuzzel waarbij het te vinden woord op een mysterieuze, verborgen manier omschreven is? Doorgaans bevat de omschrijving 2 tips. Je komt dit type kruiswoordpuzzel ook vaak in de krant(en) tegen.

Goed zo !

Geef de Engelse naam van deze hobby/ sport (we zoeken het werkwoord) waarbij mensen op basis van GPS-coördinaten op zoek gaan naar een schat in de echte wereld.

Goed zo !

Waar is Wally?! Geef de coördinaten (eerst de letter, dan het cijfer) van de verstopplaats van Wally.

Goed zo !
Quizvraag Schaken 4791

De oervorm van het schaakspel is duizenden jaren oud, waardoor er niet veel bekend is over het ontstaan en de vroegste geschiedenis. Op basis van de woorden ‘schaak’ en ‘mat’ kunnen we de herkomst misschien traceren. In welk huidig land vinden deze woorden hun oorsprong?

Goed zo !
Quizvraag Hindoeïsme 4790
© Wikipedia

Dit uit het Sanskriet afkomstig woord betekent ‘verenigen’, ‘beheersen’ of ook ‘herboren’. Het is één van de 6 orthodoxe scholen van het hindoeïsme en leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met God te bereiken. Vandaag is het bij ons vooral populair omwille van een reeks ontspanningsoefeningen die als heilzaam worden ervaren bij opgebouwde spanningen. Welke tak van het Hindoeïsme zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 4782

Wat is de naam van de Hongaarse puzzel die uit 6 verschillende gekleurde vlakken bestaat, waarbij je elke rij van 3 blokjes kan verdraaien? Als de puzzel verdraaid is, is het de bedoeling om hem opnieuw in zijn oorspronkelijke positie te draaien.

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 4778

Hoe heet de figuur uit een kinderversje, die ontzettend veel kon eten en daarna nog steeds honger had? Dit figuur wordt in de Efteling gebruikt om afval te verzamelen en roept daar steeds “Papier, hier!”

Goed zo !
Quizvraag Dans 4772

We zoeken de naam van een authentieke dans, uitgevoerd door vier koppels in de vorm van een vierkant. De dans ontstond in de zeventiende eeuw onder invloed van militaristische parades, waarbij vier ruiters en hun paarden speciale rechthoekige (d.i. vierkante) formaties of figuren uitvoerden.

Goed zo !
Quizvraag Kaartspellen 4737

De meeste mensen staan er niet bij stil dat er verschillende manieren zijn om je pokerspel in te delen. Zo bestaat er de versie waarbij de speler 4 kaarten in de hand mag houden. De meest gangbare is de versie waarbij er 5 kaarten op tafel liggen en 2 in de hand gehouden worden. Hoe heet deze heel bekende spelvorm?

Goed zo !
Quizvraag Spellen Kaartspellen 4719

Je vrienden beliegen en bedriegen, wat kan er plezanter zijn dan dat. Dit vormt de essentie van het spel van 999games dat voor het eerst in 2001 werd uitgebracht. De groep wordt in twee verdeeld waarbij de ene groep als burgers ‘s nachts belaagd wordt door de andere groep. Door stemming en andere personages moet de andere groep ontmaskerd worden. Graag de VOLLEDIGE naam van dit spel.

Goed zo !

Seksisme in de jeugdbewegingen, dat daar nog geen panoreportage over gemaakt is. Ook bij de scouts worden de twee geslachten netjes van elkaar gescheiden. Jongens van 7 tot 11 jaar doopte Baden Powell tot ‘Welpen’. Maar hoe noemde hij diezelfde leeftijdsgroep voor meisjes?

Goed zo !