Gemakkelijke quizvragen ontspanning

161 resultaten

Quizvraag Schaken IBM 1990

Dit spel is lange tijd een uitdaging gebleven voor computerprogramma's. Waar een schaakcomputer al in 1996 de regerend wereldkampioen kon verslaan, Deep Blue van IBM tegen Gary Kasparov, is men met dit spel pas in 2015 beland op een punt dat software ontwikkeld door DeepMind (en gekocht door Google) instaat was om de huidige Europees kampioen te verslaan. Hoe heet dit Oost-Aziatisch spel?

Goed zo !
Quizvraag Uitvinders 1903

In Brugge kunnen toeristen met dit ding op een vrij veilige manier de historische stad ontdekken. Vrij veilig, want Jimi Heselden, een 62-jarige multimiljonair en eigenaar van het Amerikaanse bedrijf dat deze gemotoriseerde steps maakt, reed er zelf mee van een rotsklif en donderde in een lagergelegen rivier. Hij overleefde het ongeval niet. Hoe heet dit maffe spul?

Goed zo !
Quizvraag Mario Bross Games Nintendo 1868

Dit is een slechterik en de aartsvijand van Mario en Luigi in de serie van Super Mario-videospellen. Hij is de leider en ook de sterkste van alle Koopa's. Wat is de naam van deze slechterik?

Goed zo !

Van welke spelletje dat vaak op smartphones wordt gespeeld zien we hieronder een screenshot?

Goed zo !
Quizvraag Stand Up Actrices BBC Awards 1848
© glastocabaret

Wat is de naam van deze Engelse actrice en buikspreekster? In 2002 won ze de BBC New Comedy Awards.

Goed zo !

Hoe heet deze attractie uit het pretpark Bobbejaanland?

Goed zo !
Quizvraag Games Nintento Mario Bross 1827

Dit fictieve wezen is een kruising tussen een draak en een dinosaurus dat we vooral kennen uit verschillende Nintendo spellen. Het wezen, waarvan de naam in het Japans “beter", "best" of "gelukkig" betekent, deed in 1992 zijn intrede in het spel Super Mario World. Naam graag van dit wezentje.

Goed zo !
Quizvraag Kaartspellen 1783

Hoe heet de pokerhand waarbij je twee zwarte azen en twee zwarte achten gedeeld krijgt? Tot op vandaag krijgt deze combinatie nog steeds dezelfde Engelstalige benaming. De term verwijst naar Wild Bill Hickok, die deze kaartcombinatie in handen had in Deadwood in 1876, toen hij in de rug werd geschoten.

Goed zo !

Hoeveel kleuren moet je in het spel Trivial Pursuit winnen?

Goed zo !

Hoeveel velden zijn er aanwezig op het bord van het Monopolyspel?

Goed zo !
Quizvraag Spellen 1303

Wat is het hoogste cijfer bij het roulettespel?

Goed zo !