Gemakkelijke quizvragen ontspanning

161 resultaten

Quizvraag Spellen 6855

Dit bordspel uitgegeven door Days of Wonder is een treinavontuur dat de speler dwars door Amerika voert. Spelers verzamelen kaarten met verschillende types treinwagons, die het mogelijk maken een claim te doen gelden op treinroutes tussen de steden van Noord-Amerika. Hoe langer de routes, hoe meer punten ze winnen. Bijkomende punten kunnen gescoord worden door twee verafgelegen steden op bestemmingskaarten met elkaar te verbinden, of door de langste routeverbinding aan te leggen.

Goed zo !

De Belgische pretparken tellen een aantal leuke attracties voor fans van achtbanen. Bij menig fans staat de Orca Ride van Boudewijn Sea Park wellicht op 1 in hun lijstje. Bellewaerde, een van de twee andere West-Vlaamse pretparken telt officieel 4 achtbanen. Ongetwijfeld is de Boomerang de bekendste onder de vier. We zijn op zoek naar de achtbaan die zowel een overdekte stalen familieachtbaan als een darkride is. Het is een op maat gemaakte achtbaan van het model Force Five, gebouwd door de Duitse attractiebouwer Zierer. De baan werd ondergebracht in de bestaande hal van de darkride Los Piratas, die in 2012 opgedoekt werd wegens te hoge onderhoudskosten. De attractie opende bij de start van het pretparkseizoen in 2013.

Goed zo !
Quizvraag Games 6716

Met welke 2 letters wordt in computergames meestal aangeduid hoeveel levens een speler nog heeft?

Goed zo !

We zoeken een gezelschapsfenomeen dat in Spanje in het begin van de jaren 90 is ontstaan, en bestaat uit een verzameling vrienden, vooral jongeren, die in een park of op een andere plaats in de buitenlucht samenkomen. In Gent werd de eerste Vlaamse versie georganiseerd in juni 2009, maar omdat er op voorhand geen vergunning was aangevraagd, kreeg de organisator achteraf wel de rekening van 1310 euro voor de schoonmaakkosten.

Goed zo !
Quizvraag Japan 6552

We zoeken een Japans virtueel huisdier dat in 1996 op de markt kwam en een wereldwijde rage werd. De naam is een samentrekking van het Japanse woord voor ei en het Engelse woord voor horloge.

Goed zo !

Wanneer u een publicitaire foto ziet van het Duitse attractiepark Phantasialand, dan is de kans groot dat deze rollercoaster er op te zien is. Niet te verwonderen: het is nog steeds één van hun paradepaardjes. Het is een omgekeerde achtbaan of inverted coaster, die volledig ingewerkt is in het Afrikaanse themagedeelte van het park. Wat is de naam van deze attractie?

Goed zo !
Quizvraag Games 6491

Deze reeks games uit 1996 werd ontwikkeld door Naughty Dog en uitgegeven bij Sony. Het spel is gemaakt voor Playstation en bestaat uit verschillende levels, met op het einde een boss-level. In 2017 werd de geremasterde versie van de trilogie uitgebracht als de N.Sane Trilogy en dit jaar werd ook het racing game uit 1999 geremasterd. De games zijn gekend om hun vaak precieze timing, zoals bvb. "The High Road". Welke games-reeks?

Goed zo !
Quizvraag Games 6473

Het is een serie race-games voor diverse PlayStation platforms. De reeks wordt ontwikkeld door de Japanse gamestudio Polyphony Digital en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment. Het eerste game in de reeks kwam in 1997 op de markt. Intussen bestaan er al een twaalftal versies. De speler krijgt een zeer realistische rijervaring, zodat men gerust kan spreken van een rijsimulator. Welke game-reeks?

Goed zo !
Quizvraag Spellen 6436

De steenrijke, maar helaas wat verstrooide farao heeft tijdens zijn leven onmetelijke rijkdommen vergaard en in zijn piramides verstopt. Maar helaas is hij het overzicht kwijt en weet hij niet meer waar hij wat verstopt heeft. De inzet van het spel is dus om hem te helpen alles terug te vinden. Welk bordspel van Ravensburger, voor spelers vanaf 7 jaar?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 6428
© Nicoli Maege

We zoeken een showstijl waarbij alles draait om de kunst van het verleiden. De artiesten zijn meestal zeer mooi gekleed: extravagante en sexy outfits, strakke korsetten en vele accessoires zoals de grote veren waaiers waarmee zij delen van hun lichaam op een ondeugende manier verbergen. Dit alles is bedoeld om het publiek te kunnen verleiden met theatrale, sexy, stijlvolle en komische acts ... Onder welke naam kent u deze showstijl?

Goed zo !

Men noemt het de kunst van het vouwen van papier. Door de combinatie van een beperkt aantal vouwen zijn complexe ontwerpen mogelijk. Het is uitgevonden in China, maar heeft ondertussen een Japanse naam. Welke naam zoeken we?

Goed zo !

Deze puzzel heeft een diagram dat is opgedeeld van 1 tot 5 vakjes waarin cijfers moeten geplaatst worden. De bedoeling is het diagram in te vullen zodanig dat de vakjes met dezelfde cijfers niet raken, zelfs niet schuin. Wat is de naam van deze variant van Sudoku?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 6171

We zoeken naar een 600m lange winkelwandelstraat in Brussel die in ongeveer noord-zuidrichting loopt, van het Rogierplein naar het Muntplein. De prijs per vierkante meter is één van de hoogste van België en bij de Belgische versie van Monopoly is het zelfs de duurste straat die je kan kopen.

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 6115

Ole Kirk Christiansen was een Deense timmerman en vond in 1947 een nog steeds erg populair speelgoed uit. Zijn uitvinding is vandaag nog steeds dé nachtmerrie van blootvoetse ouders die zich door de woonkamer haasten.

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 6092
© https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=39008&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fbe%2Fs%2Fpietjesbak%2F&name=Zoekresultaten%20voor%20'Pietjesbak'

We zoeken een spel dat hier niet onbekend is aan de toog. Het is een oud Vlaams dobbelspel met drie dobbelstenen voor twee tot acht spelers. Het speelveld is een achthoekige, houten speelbak met een diameter van ongeveer 38 centimeter waarvan de binnenkant bekleed is met vilt. De waarde van een 1 is 100 en van de 6: 60. Er kunnen combinaties gemaakt worden zoals 69 wat de hoogste in waarde is of een zandje, waarbij drie gelijke teerlingen geworpen worden. Welke spel?

Goed zo !